Vettünk egy lakást, de az eladó nem akar határidőben kiköltözni?
Január 9-én kellene átadnia a lakást, de már november óta szajkózza, hogy ő csak január 15-én tudna kiköltözni. Sajnos kötbért nem írattunk a szerződésbe, mivel azt beszéltük meg, hogy "mindenkinek az az érdeke, hogy minél előbb költözhessen". 60 napos birtokbaadási határidő van, és ezt sem akarja betartani. 1 hét késésről lenne szó, de félek, hogy nem csak 1 hét lesz belőle, ráadásul pénzt se tudunk neki felszámolni érte.
Mit lehet ilyenkor tenni? Még egyszer beszélünk majd vele, hogy mi ragaszkodunk a január 9-ei átadáshoz, de utána csak ügyvéd tudja kirakni?
"Mit lehet ilyenkor tenni?"
-kötbért nem írattunk a szerződésbe
-azt beszéltük meg, hogy ............
Ezt hívják tanulpénznek. Jobb ügyvéd kell(ett volna).
"60 napos birtokbaadási határidő van,"
Perelheted. Érvényesítheted az ebből a csúszásból eredő összes károdat.
"csak ügyvéd tudja kirakni"
Ügyvéd biztos nem, max "jobban" tudja fenyegetni a következményekkel.
Ha ügyvéd írta....
Ha közjegyző írta volna, akkor simán végrehajtható és kitehető.
Ugyanígy jártam. Én ügyvédem sem írt bele kötbért a határidő mellé. Szerencsém volt, hogy jó pár hét késéssel elkészült az új lakásuk felújítása és átköltöztek. Majd' felrobbantam, hogy felújítanám a már 100%-ban kifizetett lakást és nem mennek ki. Még ők voltak felháborodva, hogy ők két gyerekkel addig anyukához, mit is gondolok... én egy gyerekkel egyedül laktam albérletben, ők meg a lakásomban.
Szóval kitartást neked!
1 héten rugóztok, megéri?
Meg "előre félek..."
Eladtam eddig vagy 20 saját lakást, szinte kivétel nélkül találkoztam evvel az izgulós réteggel.
Volt, amelyik már szabályosan qrva anyázva pattogott 1 hónappal előtte, ha nem merünk kiköltözni.
Legutóbbi 2 évvel ezelőtt volt, a baromarcúja még azóta se költözött bele....de az is ott vonaglott az 1 hete miatt....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!