Az ingatlanosok miért nem törlik a hirdetéseiket, ha már nem aktuális?
Lakáskeresésben vagyok, több kinézett lakást is felhívtam. A legtöbb ebből ingatlanos által hirdetett.
Nos volt, hogy azt, mondta már nincs meg a lakás, és közel egy hónapja azóta is fent a hirdetés. Másiknál érdeklődtem mikor nézhetném meg, azt mondta, most nem aktuális, de visszahív, hogy a tulajnak mikor lenne jó. Azóta se hívott. Volt olyan is, hogy azt mondta egyeztet időpontot és visszahív, hát nem hívott. Aztán rácsörögtem, mi a helyzet és mondta, hogy semmmi, a helyzet változatlan. :'D De felírt, majd keres. Volt az az eset is amikor azt mondta, nem tudja, hogy megvan-e még ez a lakás. Akkor ki tudja? :D
És a kedvencem: a tulaj meggondolta magát, nem adja el. De a hirdetés róla közel két hónapja fent van.
Csak én vagyok ilyen szerencsétlen, hogy ilyeneket fogok ki, vagy az ingatlanosoknak tényleg nem kell annyira a pénz, és nem is érdekli őket az egész? Nem érek rá egésznap utánuk érdeklődni mint az óvodában, hogy na megkérdezte a tulajt? És végképp nem értem, hogy eladott lakások hirdetéseit minek hagyják fent. Ha valaki esetleg ingatlanos és tudja a választ a miértekre, megköszönném.
Nem vagyok ingatlanos, de adtam-vettem többször.
Először van egy szóbeli vételi ígéret, majd van egy szóbeli megállapodás.
Azután van szerződéskötés és foglalózás.
Utána 3-4 hónap is eltelhet a birtokbaadásig.
Mindezek alatt meghiúsulhat az adásvétel.
Nem tudom, mért nem tudja ezt kommunikálni az adott ingatlanos. Tulajként én még meg is mutatom, ha így is érdekli a telefonálót, hogy már tudja, hogy csökkentek az esélyei, mert eladás alatt van már.
Hát épp ezaz, hogy nem ajánl másikat, csak mond valami lerázó szöveget és ennyi. Ezért nem értem ebben a taktikát.
#1 Igen, néhány helyen korrekten jelölik, hogy már foglalózva van az ingatlan és ha megtörténik a kifizetés, törli a hirdetést. De sajnos ebből van kevesebb.
Ezek a csali hirdetések, egy foglalózas szerződés max 2 hét, de akkor már valami nagyon megcsúszott.
Ezeket azért hagyják fent, hogy gyűjtsék a balekokat akit hátha sikerül rávwnni egy olyan lakás megvételére amit nem is akart.
Most úgy néz ki lemaradtunk 1 szinte álomházról. 5 vagy 6 ingatlanos is hirdette.
Decemberbe 2 millával lejjebb ment az ára, mert senki se vette meg, kapásból 1 ingatlanos le se vitte.
Most 1 ik napról a másikra kb. 2 vagy 3 hirdetés lekerült, 2 maradt fent, illetve az az 1 ami még mindig eredeti áron van.
Na ez mi a f@sz?
Döntse el az ember most mi van, de mivel több hirdetés is lekerült egy időbe, a legnagyobb ingatlanosé is, így kb. 99% hogy el van adva, hiába a másik 3 hirdetés...
Vicc. Totál nemtörődömség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!