Hol tudok panaszt tenni ingatlaniroda ellen? Hogyan tudom az én ingatlanom hirdetéseit leszedetni élő szerződés nélkül?
Sajnálatos módon kapcsolatba kerültünk egy rendkívül bosszantó ingatlanirodával. Kötöttünk velük egy szerződést, miszerint segítenek a lakásunk eladásában. A szerződés egyetlen feltétele az volt, hogy csak belső adatbázisban hirdethetnek, publikus oldalon nem. Természetesen ez rögzítve is volt a szerződésben. Ezt a nagyon bonyolult feltételt rögtön másnap meg is szegték, merre válaszlépésként azonnali hatállyal felmondtuk írásban a szerződést. Ennek több, mint 2 hete, de a lakásunkat többszöri felszólítás ellenére is tovább hirdetik. Napi szinten kell levetetni a hirdetéseket a publikus oldalakról a szolgáltatókkal, de mindhiába. Azt állítják, hogy inaktív, ennek ellenére rá tudok keresni az ő adatbázisukban a lakásunkra, sőt, még időpontot is tudok foglalni. Amikor visszahívnak az időpont miatt, jön a sablonszöveg, hogy csak másikat akart ajánlani, mert már inaktív a hirdetés. Kérdezem én, hogy lehet egy inaktív hirdetésre időpontot foglalni? Hogyan hirdethetik a publikus oldalon?
Hol, mi módon tudom őket feljelenteni, letöröltetni a hirdetéseit végérvényesen? Kinél tudok panaszt tenni?
Minden segítséget megköszönök,mert baromi idegesítőek. Természetesen ügyfelet egyet se hoztak, nem is engednénk őket be.
Kitalálom! A Duna House volt!
Velem is pontosan így történt, pont ez volt a szöveg, hogy csak adatbázisukban lesz és nem hirdetik .. stb.
"Mint minden adószámos, bejelentett cégnek ki van függesztve a panasztételi helye"
A Duna House egyik körúti irodájukban voltam, nem volt ilyen kirakva és megmondani sem voltak hajlandóak.
Az ingatlanirodák felügyeleti szerve a Magyar Nemzeti Bank.
Az MNB-nél tégy bejelentést ellenük.
Ha jó ügyvéded van, még be is perelném őket a szerződés-szegés miatt.
Köszönöm a válaszokat, sikerült belőle okulni.
Ma küldtem nekik egy utolsó felszólítólevelet, melyben megemlítettem a fogyasztóvédelmet, és a fogyasztóvédelmi fórumokat. 5 percen belül törölték a hirdetésüket. Sajnálatos, hogy ha az ember el akar valamit érni, fenyegetőznie kell, mert a kérést, szép szót nem becsülik. Mindenesetre megoldódott a segítségetekkel, köszönöm!
örülök, hogy megoldódott.
Azért az 5-öshöz annyit, hogy a Nemzeti Bank felügyeleti funkciója a pénzügyi szektorra terjed ki. Bankokra, biztosítókra, brókerekre, stb. De az ingatlanügynökökre nem. Nekik nincs speciális felügyeleti szervük.
Ha kárt okoznak, akkor fordulhatsz bírósághoz. De hogy hirdették a lakást, miközben úgy szerződtetek, hogy nem fogják, ez nem tudom, milyen kártérítésre adna alapot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!