Ingatlan eladást követően a földeletlen konektor rejtett hibának számít?
Hát nekem hasonló szituációból volt rendőrségi ügyem.
Eladtam a házat, volt benne egy földeletlen vezeték (oké, nem konnektor, hanem vezeték). A vevő feleségét megcsapta enyhén az áram, feljelentett, én (a volt tulaj) meg mehettem ki, hogy kifizessem az elműs villanyszerelő földelését (kb 60 ezer Ft).
A rejtett hiba az ami nem látszik, de te tudsz róla vagy rongálás nélkül nem állapítható meg.
ilyen pl:
-meg van süllyedve a ház, repedezik minden, de te leszigeteled kívül, és belül meg drywit hálózod a falakat. ezzel eltakartad a hibát szándékosan --> Szavatoság.
-felázik a fal mert nincs víz szigetelés, te emiatt parafa táblákkal burkolod belül a falat, majd lefested. Tehát itt is elrejtetted a hibát-->szavatoság
Ha nincs földelve a konnektor az nem szavatoság, mert a vevőnek van lehetősége megnézni, kiméretni stb. Ez bontás nélkül ellenőrizhető!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!