Hol laknál szívesebben: kis munkaigényes házban (sorház vagy kert nélkül, társasház, szmogosabb nagyvárosban, közel bevásárlóközponthoz) VAGY jó levegőjű falun, kisvárosban, nagy kerttel, esetleg állatokkal?
Ha ott laknál ahol szeretnél, mi lenne az a helyszín.
Most ne a munkahelyet nézzük se a tengerparti házat, hanem a fenti két választást.
A társashát mitől munkaigényes?
Amúgy egyértelműen falun.
" az meg ugye tény hogy rosszabb a levegő minősége egy nagyvárosban."
Ja, főleg mikor mennek ki az EURO0-s Zetor traktorok szántani és viszi a trágyaszagot meg a port a faluszéli házak felé a szél, vagy mikor télen mindenki bedörrent az olcsó szénnel meg hulladékkal.
Mindkettőből lehet megfelelő településrendezéssel jót kihozni, de szerintem a legromantikusabb faluhívő sem kívánkozna vissza Sajószentakarattyára egy modernebb svájci vagy norvég város lakótelepének meglátogatása után. Ez pusztán jólét kérdése - a magyar falvak többségének nincs vasúti kapcsolata, véderdeje, parkja, boltja, postája, az épületállomány 50-100 éves (akárcsak a lakók), munkalehetőségért vagy gyermek oktatásért sokat kell utazni, a fejlesztési finanszírozások pedig véletlenszerű változóktól függnek. Szóval jó levegőn is meg lehet fulladni...
Úgy látom kis felmérésemből hogy egyes emberek, nem mindenki, nagyon eltávolodtak a természetes közegünktől. Pár korrigálás:
1. Kis munkaigényes -ez így tartozik össze. Mivel a társasházban, sorházban túl munka nincs.
2. A kisvárosban, nagy telekkel, esetleg állatokkal - nos ezt lehet úgy is elképzelni, hogy ház előtt cserjék tulipánok, nagy ősfás telek, kerti tó, medence. Ez az én személyes vágyam is. Az állat lehet 2 ló esetleg egy leonbergi.
Én spec menekülök a mindennapos dugók elől, nem vágyom rá hogy egy lidl tesco szomszédságában lakjak. El lehet érni egy héten 1x.
Persze azt is megértem ha vki sorházban szeret lakni, ahol egyedüli móka a számítógép, költségkímélőbb nyilván, de elég sivár lenne az életem.
Tehát nem csak sugallod a helyes választ, hanem még ki is mondod...
Egyébként még teljesen rosszul kategorizálsz is. A sorháznak pont az a lényege, hogy van saját, privát kerted, igaz kicsi, de dolog van benne. Ha már hetente füvet kell nyírni, majdhogynem mindegy, hogy 100 vagy 400 nm-t kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!