Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Panelben inkább csak a szegény...

Panelben inkább csak a szegények laknak?

Figyelt kérdés

Több helyen olvastam, hogy megvan az a veszélye a paneleknek, hogy idővel elgettósodik a telep, mert az alacsonyabb árak miatt a szegényebbek csak ezt tudják megvenni.

Viszont Pesterzsébeten pl. éppen a kertvárosi rész a teljes gettó, mellette a paneldzsungel a rendesebb és drágább környék.

2021. okt. 22. 21:28
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
#5 Például albérlet + nem fizetés + kirakhatatlanság, vagy nem tudom, sose tettem ki a lábam a körútról.
2021. okt. 23. 12:26
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

A mostani szegények úgy laknak panelben, hogy még akkor vették 10-20-40 éve, amikor nem aranyáron ment a panel. Az "új" szegények, akik most vennének lakást, nekik már panelre sem jut pénz.

Én is (saját) panelben lakom, közben nettó 450-et keresek huszonévesen Pesten (ami nem egetrengető, de talán már nem is szegény és persze ez lesz még több is, ahogy tapasztaltabb leszek a szakmámban). Itt a lépcsőházban is ez történik, hogy halnak meg az idősek, akik még 30-50 éve vették ezeket a panelokat, az örökösök meg adják el és már nem munkásemberek költöznek be (mint amilyenek a most elhunyt lakók voltak egykor), hanem picit jómódúbb rétegek. Az én lakásomban is kb. ez történt ugye.

2021. okt. 24. 13:31
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Azt is nézd meg, milyen kocsik állnak a ház előtt.
2021. okt. 24. 15:41
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

12: Nagyon is jó a 450, ha nem tartasz el belőle magadon kívül senkit, nem tartasz fenn autót és saját lakásban laksz!

6 év alatt még egy lakóingatlanod lehet.

Csak annak kevés, aki nem tud megtakarítani. Másnak perspektíva arra, hogy 15 év múlva ne legyen alkalmazott, és max. heti 20 órát dolgozzon azontúl, azt is saját magának.

Mit dolgozol?

2021. okt. 24. 16:09
 15/19 A kérdező kommentje:
Szerintem is tök jó a 450, nekem 405, bár próbaidő után vélhetően ennyi lesz nekem is. Emellett kisadózóként még havi 200 körül bejön, tehát havi 600-al számolhatok. Én 33 vagyok, ha minden jól megy a hitelt vígan kiköhögöm. Szerintem nem szégyekezhetsz.
2021. okt. 24. 18:26
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Hàt ahogy sikerült az ingatlan piacot bebikàzni ( legalábbis nem sok intezkedèst tettek ennek megfékezésére, aztán nem vagyok tévedhetetlen, egy panel is 30 millió szóval a szegényeknek esélyük sincsen egy 50 èves panelra. Ez olyan 10 millió önrész meg 20 milliós hitel. Mèrnök vagyok de mèrnök ismerőseim is örülnek ha legalább egy panelt osszetudnak szedni majd egyszer. Most egy 140 ezret kereső tanár, ápoló, eladó vagy kevésbé versenyképes szakmában dolgozó mit szóljon? Teljesen oda lett adva az ingatlanpiac a befektetőknek, furcsa módon kormányunk ezektől nem véd meg, talàn sok az èpìtőipari érdekeltség. Bezzeg az uber meg hasonlók ellen milyen gyorsan fel lehetett lèpni, csak pont ez ellen nem. Persze ott a babávàró meg a csók tudom. Remek .
2021. okt. 24. 18:59
 17/19 anonim ***** válasza:
15: Te mit dolgozol? 8 órás állásban vagy?
2021. okt. 24. 19:10
 18/19 A kérdező kommentje:
Én médiában dolgozom vágó vagyok illetve grafikus.
2021. okt. 24. 19:28
 19/19 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy nekem már erre sem fogja futni :DDD

- Januártól újabb húsz százalékkal drágulhatnak az építőanyagok :

[link]

2021. nov. 21. 21:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!