Panelben inkább csak a szegények laknak?
Több helyen olvastam, hogy megvan az a veszélye a paneleknek, hogy idővel elgettósodik a telep, mert az alacsonyabb árak miatt a szegényebbek csak ezt tudják megvenni.
Viszont Pesterzsébeten pl. éppen a kertvárosi rész a teljes gettó, mellette a paneldzsungel a rendesebb és drágább környék.
A mostani szegények úgy laknak panelben, hogy még akkor vették 10-20-40 éve, amikor nem aranyáron ment a panel. Az "új" szegények, akik most vennének lakást, nekik már panelre sem jut pénz.
Én is (saját) panelben lakom, közben nettó 450-et keresek huszonévesen Pesten (ami nem egetrengető, de talán már nem is szegény és persze ez lesz még több is, ahogy tapasztaltabb leszek a szakmámban). Itt a lépcsőházban is ez történik, hogy halnak meg az idősek, akik még 30-50 éve vették ezeket a panelokat, az örökösök meg adják el és már nem munkásemberek költöznek be (mint amilyenek a most elhunyt lakók voltak egykor), hanem picit jómódúbb rétegek. Az én lakásomban is kb. ez történt ugye.
12: Nagyon is jó a 450, ha nem tartasz el belőle magadon kívül senkit, nem tartasz fenn autót és saját lakásban laksz!
6 év alatt még egy lakóingatlanod lehet.
Csak annak kevés, aki nem tud megtakarítani. Másnak perspektíva arra, hogy 15 év múlva ne legyen alkalmazott, és max. heti 20 órát dolgozzon azontúl, azt is saját magának.
Mit dolgozol?
Lehet, hogy nekem már erre sem fogja futni :DDD
- Januártól újabb húsz százalékkal drágulhatnak az építőanyagok :
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!