Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Panelben inkább csak a szegény...

Panelben inkább csak a szegények laknak?

Figyelt kérdés

Több helyen olvastam, hogy megvan az a veszélye a paneleknek, hogy idővel elgettósodik a telep, mert az alacsonyabb árak miatt a szegényebbek csak ezt tudják megvenni.

Viszont Pesterzsébeten pl. éppen a kertvárosi rész a teljes gettó, mellette a paneldzsungel a rendesebb és drágább környék.

2021. okt. 22. 21:28
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
98%

Van panel 50+rezsiert meg 150+rezsiert is....

na szerinted a szegenyebbek melyiket tudjak kifizetni?

es mindketto panel. Teljesen felesleges altalanositani, egy normalis lakas legyen az panel vagy kertes vagy barmi, az nem olcso.

2021. okt. 22. 21:36
 2/19 anonim ***** válasza:
97%
Hol? Budapesten 500 000 Ft/nm a legolcsóbb panel, 850 000 Ft/nm a drágább panel, Győrben 400-700 000/nm, az olcsó? Mihez képest?
2021. okt. 22. 22:06
 3/19 A kérdező kommentje:
De Budapesten minden drága. Többihez viszonyítva a panelek a legolcsóbbak, nem?
2021. okt. 22. 22:09
 4/19 anonim ***** válasza:
85%
Nézd már meg mennyibe kerül egy panellakás...
2021. okt. 22. 22:10
 5/19 anonim ***** válasza:
76%
A kérdés lényege az volt, hogy hogyan kerülnek a cigányok egyáltalán olyan helyre, ahol húszmillió egy ház és 150e egy albérlet?
2021. okt. 22. 22:32
 6/19 anonim ***** válasza:
15%

3. Nem. Minden hirdetési oldalon tudsz négyzetméterár szerinti növekvő és csökkenő sorrendet beállítani.

Budapest csak egy közigazgatási elnevezés, kb. 60-80 város egymás mellett, amik összeérnek. Szerinted mekkora áreltérések vannak Budapesten belül?

2021. okt. 22. 22:40
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Pont mostanában néztem a városomban, hogy a panel alig olcsóbb, mint a tégla (ugyanazon a környéken). Persze ez nagyon attól függ, de egy jobb-közepes környéken egy panelban valószínűleg nem a legszegényebbek fognak élni. Egy rosszabb városrészben pedig tök mindegy, hogy tégla vagy panel, ott mindenhogy olcsóbbak a lakások. Szóval na, szerintem ezt így butaság kijelenteni, hogy a panelban csak szegényebbek laknak, mivel egy jobb környéken a panelnak is rendesen meg van az ára.
2021. okt. 22. 23:05
 8/19 anonim ***** válasza:
96%

Ha egymás mellet van 4-5 emeletes panel vagy tégla ház közel azonos áron menne én azt látom.

Szerintem a gettósodás abból lesz, ha olyanok veszik ki a házat vagy laknak akik mindig az utcán vannak feltűnőek, ha arra mész és tudod, hogy ott nem akarsz élni így a kereslet azon a részen csökken így az ára is megy lefelé és olyan emberek veszik meg akik hasonló szinten élnek. Sok helyen vannak kerületek utcák, ahol tudod hogy gettó van. De van hogy az olcsó áruk miatt elkezdik felvásárolni őket, mert jó helyen vannak. Minél több új normális lakó költözik egy panelba akinek van pénze akarja a felújításokat szigetelést úgy kezd el a környék pozitívan változni. Szerintem Pesterzsébet pont az a hely ami olcsó lehet "jó" lakást kapni így a fiataloknak vonzó így valószínűleg a színvonal emelkedni fog ezen a környéken.

2021. okt. 23. 00:28
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

nézd meg Gazdagrétet...aranyáron mennek a lakások úgy, hogy reménytelen parkolóhelyet találni.(napersze a ház kapujában).

Kispesten, Kelenföldön vannak olyan panellakások, melyeket egybenyitottak..itt Kelenföldön három lakás is egybe van nyitva, luxus kivitelű beltérrel.

Nem tudom hol él a kérdező, de nagyjából fogalma sincs a szegénységről. Persze hogy vannak szegények a panellekásokban is, de azok olyan családok, akik '69-'70-'71- ben kapták a lakást, mert elbontották az óbudai városrészt..és nem fordítottak semmit a lakásra.

2021. okt. 23. 11:05
 10/19 anonim ***** válasza:

Pont, hogy már nem csak szegények lakják.

Egyre inkább kicserélődik a panelok lakossága, és pont hogy a szegényebb rétegnek egyre inkább megfizethetetlen lesz.

Én még szegénynek sem tartom magam, sőt messze vagyok a szegénytől, mégis örültem hogy Kőbányán tudtam felújítandót venni tök egyedül.

De legtöbb dolgozó rokonom, ismerősöm is csak külső kerületekben tudott panellakást venni jellemzően XIX kerületben. És mindegyikük egyetemet végzett, relatív magas keresetű ember.

Nyilván, egy panel arányaiban olcsóbb, mint egy új építésű. De nem feltétlenül olcsóbb, mint egy régi tégla.

Még Erzsébeten, Kőbányán is alsó hangon 500 ezer egy panel. Más kerületekben 6-800 ezer.

Persze arányaiban a nagyobbak olcsóbbak, ott akár 450-650 közé is beesnek. Ami még mindig 30+ millió Forint vételárat jelent, amire rá kell locsolni több milliót felújításra.

Egyszerűen a szegény ember kipontozódik Budapestről.

Aki itt van az is azért, mert már volt lakása korábbról.

2021. okt. 23. 11:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!