Szülőfalumban most van egy ház aminek az 1/3 része árverésen van, milyen előnyöket lehet belőle kovácsolni?
Pont azok az előnyeid lehetnek, mint amiket leírtál de ugyanilyen mértékben lehetnek hátrányaid is.
Adott esetben 1/3-ad részben állnod kell a karbantartásokat, korszerűsítéseket, vagy felelsz érte, hogyha a a műszaki állapota miatt valakit baleset ér. Még abban az esetben is, ha az illető egy illetéktelen behatoló és ráesik a mennyezet.
És természetesen 1/3-ad részben fizetned kell a rezsi alapdíjakat, adókat, irtanod a parlagfüvet, patkányt, egeret, csótányt, stb.
Eladáskor írásban köteles vagy a társtulajdonos/ok/-nak felkínálni megvételre azon az áron, amit valaki megígért Neked. Ha megveszi/k, a potenciális vevő lecsúszott. Ha beleegyezik/nek, akkor eladod, akinek akarod.
Ha a társtulajdonos elhunyt, le kell hagyatékoltatni az örökségét.
Csak vita lenne belole a tobbi tulajdonossal.
Ha ok nem akarjak eladni a maradek 2/3 reszt akkor nem tudsz mit csinalni lehet nem is tudjak kesobb sem megvasarolni a tulajdonreszedet, igy ott allna a penzed. Biztos vagyok benne hogy a resztulajdonosok egy csalad, minek vasarolnad meg egy idegen csalad hazanak az 1/3 reszet?
Anyam orokolt 1/4 reszt a szuloi hazbol, a fele a mamae, a masik 1/4 reszt a testver orokolte. Mivel a testvere eladosodott, ezert a bank elarverezte az o 1/4 reszet es apam vasarolta meg. Mondtak is nekik hogy eselytelen hogy idegen fog licitalni, nem is licitalt senki mas.
Hasonlo lehet ennel a haznal is a helyzet. A resztulajdonos eladosodott, a tarstulajdonosok viszont lehet nem tudjak megvasarolni az 1/3 reszt. Biztos vagyok benne hogy testverek orokoltek a hazat.
#2 Rezsit miért is kellene? A közművek díjait tudtommal az fizeti, akinek a nevén van... párommal felesbe vagyunk tulajdonosok, mégis nevemen fut minden. Miért kéne akkor rezsidíjat fizetnem?
Faluhelyen a patkány meg az egérirtás... XD Része a településképnek ezek a jószágok.
A többivel egyetértek. De akkor a többieknek is kell...
Állj, állj, állj!
Ne keverd!
Te a pároddal laksz valahol, használjátok a közműveket, fizetitek a rezsit, tökmindegy, hogy melyikőtök nevén van az óra!
Amiről viszont beszélsz, az egy lakatlan ház 3 tulajdonossal és csak a közművek alapdíjai vannak, mivel fogyasztás nincs.
Nyilván minden, ingatlant terhelő tétel 3 felé oszlik, nem is tudom, hogy képzelted?
A másik kettő, vagy csak egyikük fizet mindent, te meg nézel ki a fejedből, de a jogokra igényt tartasz?
Egyébként nem tudom merre laksz, de felénk nem természetes dolog és nem a településkép része a patkánytanya. (Igaz, a pár tízezerért megvehető házrész sem.)
Most akkor melyik is?
"Szülőfalumban most van egy ház..."
Vagy
"...ez egy kivett beépítetlen terület a mező közepén"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!