Romàniàban van a haszonèlvezőnek, tulajdoni lapnak megfelelője?
Egy nem túl tanult ès nem túl megbìzhatò ismerősöm azt mondta, hogy ott nincs a magyarhoz hasonlò ingatlannyilvantartas. Engem ez nagyon meglepett. Ha ez igaz, akkor honnan tudja az ember, hogy az igazi tulajtòl, tehermentes ingatlant vàsàrol?!?! Ès mivel bizonyìtja, hogy a sajàtja, ha nincs ingatlannyilvantartas, ès tulajdoni lap sem? Hogy mûkòdik ez ott?
Amiert nagyon szüksegem lenne az infòra: az exemnek vennek egy hazat, hogy lathatas idejen legyen hovà tennie a gyereket, ne az utcara kerüljön. Reszletekben visszafizetnè (vagy nem) az àràt. De mìg vissza nem kaptam a penzt addig haszonelvezőkènt maradnèk a tulajdoni lapon. Legalàbbis Magyarorszàgon ìgy lenne, a romàn rendszert nem ismerem.
honnan tudja az ember, hogy az igazi tulajtòl, tehermentes ingatlant vàsàrol?!?! Ès mivel bizonyìtja, hogy a sajàtja, ha nincs ingatlannyilvantartas, ès tulajdoni lap sem?
Azzal bizonyitod hogy a sajatod, hogy van egy korabbi adásvételi, vagy pl öröklési papirod. Amit a közjegyző beleir az aktualis adasvetelibe.
Tehermentes: minden szolgáltatótól kersz igazolast hogy naprakészek a szamlaid.
Polgarmesteri hivatal/önkormányzat hogy az ado ki vannak fizetve arra a lakasra.
Ha nem a tied lenne, alapbol nem kapnad meg ezt a papirt.
Banki igazolas ha hitel is van rajta.
Ezt nekem a tulaj mondta el hogy hitelt fizet, magamtol nincs hol utannanézzek.
Haszonelvezetrol meg eloszor itt a gyakorin olvastam, szoval valoszinu hogy itt semmilyen formaban nem letezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!