Visszaélhet-e valaki azzal, ha megengedem, hogy bejelentse a lakcímét a lakásomba?
Eladtam a lakásomat két hölgynek, testvérek, vidékről költöznek Budapestre. Hitelre vásárolnak, a hitel jelenleg elbírálás alatt van. Szerződtünk, eddig foglalót fizettek.
Be akarják jelenteni már most a lakcímüket a lakásomba, mert hogy szükségük van egy Budapesti lakcímre, itt tartózkodnak ideiglenesen a rokonoknál, jöjjenek ide a levelek, a lakás postaládájába.
A levelek engem nem zavarnak, de félek a visszaéléstől.
Félnem kell?
Ezek után, amit olvastam, nem fogom megengedni. Várják ki a hitelt, legyen a lakás teljesen kifizetve. Ezután írok egy birtokba adási jegyzőkönyvet, átadom a lakást és azt csinálnak, amit akarnak.
Beszéltem időközben egy barátnőmmel. Mesélt arról, hogy járt egy ideig egy pasival, aki állandóan azzal próbálkozott, hogy bejelentse hozzá a lakcímét. Ő is a levelekről és a parkolómatricáról beszélt...
Mert, hogy bérelt valahol egy lakást és a tulajdonos nem engedte, hogy oda bejelentse a lakcímet. És kellett egy lakcím.
Mint kiderült, nem ez volt az indok!
A valós indok az volt, hogy több végrehajtó is kereste a pasit, amiről persze nem beszélt. És az volt a célja, hogy a barátnője címén keressék és nem ott, ahol valójában lakott és ahol az értékei voltak.
Úgy bukott le, hogy a barátnőmnél zuhanyozott a fürdőszobában (minden nap, ami érdekes, a barátnőm költségén) és közben a táskájában vibrált folyamatosan a telefon. Nem csengett, mert le volt némítva.
A barátnőm végül kinyitotta a pasi táskáját, gondolta oda viszi a telefont a fürdőszobába. Nem szokott belenézni a táskájába, de most így megtörtént.
És vajon mit látott a táskában? Sok levelet. Kíváncsiságból megnézte őket. Az összeset végrehajtók küldték és valamennyi bontatlan volt.
Néhányat kivett és eltette. Nem szólt a pasinak semmit.
Amikor a pasi hazament, elolvasta a leveleket. Több éves tartozásokról volt szó. Hitelkártya tartozás, parkolási bírságok régen lejárt fizetési határidővel, közös költség tartozás a társasház felé, stb.
Na, ez a közös költség tartozás érdekes volt! Mert, mint kiderült, a kis lakás, ahol lakott saját tulajdon volt, nem albérletben lakott!
Milyen érdekes. Mikor én mondtam ezt, hogy nem tehetnek ki szüleim, mert oda szól a lakcímem akkor meg mindenki azzal jött, hogy bármikor kitehetnek akár rendőrrel is.
Érdekes, érdekes, felettébb érdekes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!