Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hogy bírták ki, akik családi...

Hogy bírták ki, akik családi házból lakásba költöztek?

Figyelt kérdés
Családi házban laktunk garázzsal, melléképületekkel (lakótér kb. 100 m2) és ebből megyünk egy maximum 65 m2-es társasházi lakásba, amihez még tároló sincs (pince, vagy ilyesmi).

2021. okt. 8. 10:18
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
44%
Sehogy, ennél már csak a híd alatt rosszabb, sajnálom hogy oda a házatok. É arra törekszem hogy házat vehessek, mert lakásban nőttem fel.
2021. okt. 8. 10:35
 2/24 anonim ***** válasza:
85%
Simán. Imádom a lakást is
2021. okt. 8. 10:37
 3/24 anonim ***** válasza:
95%
Mi egy 55m2-es panel lakásban élünk 3-an, nem panaszkodom, de szívesen költöznék családiba is, ha lenne rá pénzem. Ismerősöm, aki családiból költözött panelbe, neki bejött, mert sokkal kevesebb munka van vele.
2021. okt. 8. 10:42
 4/24 anonim ***** válasza:
96%

Én úgy bírtam ki, hogy a családi, kertes házban még a szüleimmel laktam, ahol rengeteg lelki megkötés volt és sokat kellett utazni suliba/munkába. A lakás közel van a munkahelyemhez és az évek alatt rengeteget felszabadultam. Sokkal jobban élvezem.

Mondjuk olyan esetben, ahol a kertes ház egy nyugodt otthon, biztonságos családi érzettel, biztosan nehezebb lehet. De ha ez a helyzet, ebből kell megpróbálni kihozni a legjobbat.

2021. okt. 8. 10:44
 5/24 anonim ***** válasza:
95%

65 nm azért egyáltalán nem rossz kategória.

Nyilván muszáj lesz szelektálni, hogy mit visztek tovább. Sok olyasmi felhalmozódik egy házban évtizedek alatt, amire igazából nincs szükség (meg pl. kerti cuccok alapból nem kellenek majd). Ha időben elkezditek átgondolni, mi az, ami nem kell, eladhatjátok, és legalább lesz egy kis pénzetek belőle.

Egy lakásban is rengeteg tárolóhelyet lehet kialakítani / hasznosítani. Eddig erre valószínűleg nem voltatok rászorulva, de ha rááll a szemetek, akkor látjátok, hogy valószínűleg jobban ki lehet használni a teret, mint ahogy eddig tettétek.

2021. okt. 8. 10:49
 6/24 anonim ***** válasza:
97%

Válás után költöztem kis lakásba, nekem nagyon megtetszett.

A ház is nagy volt és a telek is, rengeteg munka volt a karbantartása.

Az igazat megvallva ha soha többé nem látok füvet, sövényt és tűzifát, még az is túl hamar lenne. Ahhoz képest a 37 m2 lakás egy álom és itt nem gyújt tábortüzet valamelyik veszett szomszéd minden második nap, valamint nincs mindenkinek 5 kutyája, amik egy tücsökneszre vagy postásra fél óráig vonyítva hergelik egymást.

2021. okt. 8. 10:56
 7/24 anonim ***** válasza:
Gondolom, attól függ a kedved, mi a költözés oka. Hogy elfértek-e az meg attól, hányan vagytok és milyen a lakás beosztása. Szerintem ha öten, arra kicsi lesz, bár van, aki bevállalja, az a tipikus csak oldalazva tudsz közlekedni a bútorok között és mindent be kell polcozni, galériázni, ha négyen, kicsit necces és a tároló azért hiányozni fog, ha hárman, arra teljesen jó, ha ketten, bőven elég :) Az is sokat számít, lesz-e valamelyikőtök vagy többen home office-ban vagy valami olyan hobbi, ami helyet igényel vagy pláne kosszal jár (bicikli, festészet...). Jó átmenet, ha valami zöld a társasház körül, akár közös kert, akár a közelben egy park. Hétvégén meg majd mehettek bárhová kirándulni egész napokra, ezért nem kell a kardodba dőlni.
2021. okt. 8. 11:12
 8/24 anonim ***** válasza:
Kicsi gyerekkel költözöl? nyugodt környékre vagy forgalmas helyre?
2021. okt. 8. 11:44
 9/24 A kérdező kommentje:
Nagyobb (tizenéves) gyerekkel költözöm, ketten leszünk és közepesen nyugodtabb helyre, forgalom azért lesz.
2021. okt. 8. 12:11
 10/24 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem arra szuper jó méretre. Ha meg jobb a közlekedés, közelebb a suli, több a lehetőség a haverokkal lógni, biztos sűrűbb lesz a szociális életetek.
2021. okt. 8. 12:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!