Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mi a teendő hibás földhivatali...

Mi a teendő hibás földhivatali ingatlan nyilvántartás esetén adásvételkor?

Figyelt kérdés

Veszek egy panellakást, ill. még csak foglalóztam.

A látottak alapján kerestem és netes alaprajzok szerint 53,41nm. Bejegyezve 53nm-ként van és 0 a szobák száma 2 helyett és nincs kitöltve a méretük sem.

Mikor át lesz írva a nevemre, lehet majd javíttatni? Kellene szólni, hogy szerintem nem jó?

2021. okt. 6. 18:02
 1/7 anonim ***** válasza:
Megvétel előtt menj be a Földhivatalba.
2021. okt. 6. 18:08
 2/7 A kérdező kommentje:
Lehet ebből bajom, hogy más még mikor megépítették, akkor nem jól mért? Mert ha nem, akkor annyira nem érdekel!
2021. okt. 6. 18:10
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Akitől veszed, annak van egy szerződése valakivel, akitől ő is vette (kapta). E szerződés alapján jegyezte be a Földhivatal. Kérdezd meg a többi hasonló lakásban lakót, hogy náluk mi van a tulajdoni lapon. Nagyon furcsa, hogy egy panellakásban nulla a szobák száma...

Azt tanácsolom, hogy ezt rendezned kellene. Még Te is eladhatod...

2021. okt. 6. 18:20
 4/7 anonim ***** válasza:

Nem. Nekem sem annyi amennyi a papíron van, a meghirdetett is más érték volt.

Felméred centivel, az sem annyi lesz.

0,41m2-en variálsz.

2021. okt. 6. 18:23
 5/7 A kérdező kommentje:
0,41nm is fontos lehet, ha pl. x éven át rossz légköbméterre fizetek fűtést és kiderül, majd egyben kiszámlázzák.
2021. okt. 7. 09:17
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
A társasháznak van alapító okirata?Abban nincs esetleg erre vonatkozóan valami?A szobák száma engem jobban izgatna. Olyan nincs,hogy lakás és egyébként mi van benne 53 nm-en?
2021. okt. 7. 09:57
 7/7 anonim ***** válasza:
Amit én veszek az 36.6 nm körül van és 37 re van kerekítve. A 0 szoba tényleg fura.
2021. okt. 15. 01:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!