Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mi most eladók körében ez az...

Mi most eladók körében ez az új trend, hogy a 4-ik emeletet 3-iknak hazudják?

Figyelt kérdés

Vásárlásban vagyok. Már második alkalommal futok bele olyanba, hogy 3-ik emeletként hirdetnek lakást, sőt, amikor odamegyek nézni még az emeleten is 3-as szám szerepel. Felette azonban nincs semmi (négyszintes épület), az első emelet meg ilyenkor ugye a "földszint".

Gondolom azért azért csinálják, mert a 4-ik emelet egy lift nélküli épületben eléggé lecsökkentené az ingatlanárat. De a vásárlók is ennyire ostobák lennének, hogy ez valakinek nem tűnik fel? Vagy mi ennek az oka?

2021. okt. 4. 14:02
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
75%

Én pl. hosszú évekig laktam magasföldszinten!

Nálad ez az első emelet lenne.

Vagy nincs elég pénzed és csak kifogást keresel?!

2021. okt. 4. 20:32
 12/19 A kérdező kommentje:

11 lol, valószínű több a családom vagyona mint amihez neked meg az ükunokáidnak összesen az életetekben közötök lesz. Én 24 vagyok, más ilyenkor egy albérletben tengődik, én meg átmenetileg lakást veszek, aztán húzok külföldre ahol még jobban megszedem magam. Ezt rakd össze barátom.

A kommentedet elnézve inkább te vagy agyilag a földszinten, sőt inkább a pincét mondanám, mert éppen arról a kérdés, hogy miért hazudják első emeletnek a földszintet :))) értelmezni kéne tudni te rakás szerencsétlenség, nem csoda hogy ott tartasz ahol.

2021. okt. 4. 21:14
 13/19 anonim ***** válasza:
88%

A felháborodásod alapján úgy tűnik, hogy az a mondat, hogy "nincs elég pénzed és csak kifogást keresel" az telibe találta a valóságot.

Az a tény, hogy nem vagy tisztába az emeletetekkel inkább azt jelzi, hogy valami faluban élték eddig és nem láttál városi -emeletes- házakat közelről.

Azt meg nem is csodálom, hogy mész külföldre...mosogatni.

2021. okt. 4. 21:29
 14/19 anonim ***** válasza:
91%

"én meg átmenetileg lakást veszek,"

Azt inkább "átmeneti otthonnak" hívják és a hozzád hasonló, vidékről felkerült hajléktalan csövesek lakják.

2021. okt. 4. 21:32
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Emeletes házakban van földszint. Azt nem lehet első emeletnek hazudni, mert nem az. Az földszint. Többnyire kevesebbet is érnek. Emiatt a negyedik szint harmadik emelet. Így is van kiírva, ahogy a posztodból kiderül. Azért, mert te nem ismered az emeletes épületeknél a szintek számozását, nem azt jelenti, hogy hazudnak neked.
2021. okt. 5. 06:52
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Jól van az írva a hirdetésben, te nem érted.

A harmadik emelet a negyedik szinten helyezkedik el. Mindenütt. Az első szint a földszint, a második szinttől kezdődnek az "emeletek".

2021. okt. 5. 08:10
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

" valószínű több a családom vagyona mint amihez neked meg az ükunokáidnak összesen az életetekben közötök lesz."

Az nem a te vagyonod, hanem a családodé, amivel normális ember nem kérkedik. Neked annyi ésszel, mint amennyi a kérdésedből és a reakcióidból süt, max. akkor lenne vagyonod ha nyernél a Lottón - de az ugye megint csak nem érdem.

Normális ember nem vesz "átmeneti célra" lakást, mert a vételáron felüli különböző költségeken ( ügyvédi díj, illeték, közművek átírása, esetleges felújítás, etc.) többet bukhat mint amennyibe az átmeneti időre egy albérlet kerülne.

Normális ember tudja, hogy ha bemegy egy egy szintes házba, akkor nem az első emeleten van. Így értelemszerűen ha egy többszintes házba megy be, először akkor sem az első emeltre jut az épületbe belépve. A földszint azért földszint, mert az az a szint ami a talajjal érintkezik. Ha erre ráépítenek további szinteket, azok az emeletek. És ez mindenhol így szerepel ( a házak lépcsőházában a szintek jelölésénél, földhivatali nyilvántartásban, lakcímkártyákon, levelezési címekként...)

2021. okt. 5. 09:12
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Tehát, ha bemész egy családi házba, akkor az első emeletre érkezel? :D :D :D :D
2021. okt. 5. 15:08
 19/19 anonim ***** válasza:
52%

Ez nagyon érdekes, hogy ki mit tapasztalt meg,ha teljesen máshol nőtt föl. A kérdezőnek és 9-esnek is furcsa, ami sokunknak teljesen alap,hogy magasföldszinttel kezdődik sok társasház. Ránézek még csak kívülről, látom, hogy följebb kezdödik, eszembe nem jutna első emeletnek nevezni. Bármilyen előzetes tájékoztatás nélkül.

Ha a bejárat tetejének vonaláig egyetlen ablak sem lenne, hanem hosszan csak sima falfelület és csak fölötte kezdödnének az ablakok, elgondolkoznék, hogy az már az elsö. De ezek csúsztatottak a legtöbb esetben.

2021. okt. 25. 23:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!