Mi most eladók körében ez az új trend, hogy a 4-ik emeletet 3-iknak hazudják?
Vásárlásban vagyok. Már második alkalommal futok bele olyanba, hogy 3-ik emeletként hirdetnek lakást, sőt, amikor odamegyek nézni még az emeleten is 3-as szám szerepel. Felette azonban nincs semmi (négyszintes épület), az első emelet meg ilyenkor ugye a "földszint".
Gondolom azért azért csinálják, mert a 4-ik emelet egy lift nélküli épületben eléggé lecsökkentené az ingatlanárat. De a vásárlók is ennyire ostobák lennének, hogy ez valakinek nem tűnik fel? Vagy mi ennek az oka?
A magyar nyelvben a legalsó lakószintet földszintnek nevezik és az efölötti az elsö emelet. Ebböl következöen egy négy szintes épület egy földszinttel és három emelettel rendelkezik.
Ez már azóta így van, amióta léteznek többszintés épületek Magyarországon.
Értem. Akkor miért van az, hogy ugyanazon a településen egy ugyanolyan típusú lépcsőházban már 4-ik emelet az, ami egy másikban harmadik?
Amúgy pont nem izgat, hogy hányadik emeletnek hívják, ha a 4-ikekre jellemző minden "előnnyel" rendelkezik: akár -5 fokkal hidegebb van télen, beázhat sokkal könnyebben mint más emelet, illetve ugyanannyit lépcsőzöl mint 4 emelet esetében...
Létezik szint és emelet.
A 4 szintes épületnél, 3 emelet van és 1 földszint. A föld szint+ 1 szint+2 szint +3 szint= 4 szint.
Nálunk a földszinten nincs lakás, csak egyéb közös helyiségek. Az efölötti szint az 1. emelet, nem földszint. A földszint szó szerint azt jelenti hogy a föld szintjével egybeesik.
Tök fölösleges hazudni a hirdetésben, mert csak az idejét rabolják mindenkinek. Voltam megnézni egy olyan lakást ami madárcsicsergősnek volt hazudva, a fotókat is ügyesen lőtték, közben egy nagy forgalmú autóút mellett volt közvetlenül, ami konkrétan 100 méterre az autópályába torkollott. Annak kéne hirdetni, ami, mert lehet hogy egy ingázónak jól jönaz ilyen, pont ilyet keresne. Az arcátlan hazugsággal meg csak felbőszíti maga ellen a vevőket az ingatlaniroda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!