Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Egyedülálló fiatalként milyen...

Egyedülálló fiatalként milyen lehetőségeim vannak saját lakás vásárlására?

Figyelt kérdés

23 éves vagyok, jelenleg a szüleimmel élek. Úgy érzem ideje lenne külön költöznöm, ugyanis nagyon rossz az otthoni légkör, és amúgyis szeretnék már önálló életet élni. Albérletbe nem szeretnék menni, mert az tulajdonképpen kidobott pénz, a lakás soha nem lesz az enyém, és amúgyis bármikor kitehetnek. Ezt nem akarom. Saját lakást szeretnék. Vidéki kisvárosban élek, itt is szeretnék venni.

A kérdésem arra irányul, hogy van valami elfogadható hitelkonstrukció ilyen embereknek mint én?

Párom nincs, szóval ilyen csok, meg babaváró és társai nem opció.

2021. szept. 27. 14:16
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Írtam hogy vidéki kisvárosban lakom, és itt is szeretnék lakást venni. Itt egy normális méretű és állapotú kb 10-12 millió.
2021. szept. 27. 21:32
 12/13 anonim ***** válasza:
47%

30-50% önerő, jó esély van arra hogy nem adják meg mert fiatal vagy és egyedülálló. Sima lakáshitel.

240-es fizu kevés lesz ehhez, mert amilyen csigatempóba növeled a megtakarításod az árak emelkednek tovább, és egyre messzebb kerülsz a lakáshiteltől.

2021. szept. 28. 05:08
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Most 10-12 millio egy lakas, de 2-5 ev mulva mar nem ennyi lesz, ezt is bele kell kalkulalni.

Mi most vettunk hazat videki nagyvarosban, 2 eve keresgelunk, nezelodunk, ennyi ido alatt 5 millioval lett minden dragabb atlagosan.

Egyebkent nem raknak ki csak ugy alberletbol, szerzodest kell kotni es 1-2 honap szokott lenni felmondasi ido, illetve ha hatarozott ideju szerzodes van, akkor meg nyilvan tudod, hogy mikor fogsz kikoltozni, mar elore.

Ezt csak ugy meg akartam emliteni, nem fontos, de szurta nagyon a szemem :D

2021. szept. 28. 12:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!