Ingatlan vásárlás után mennyi ideig nem ajánlott belekezdeni felújításba, ha a rossz állapota miatt olcsón vettem? Illetékek és ellenőrzések miatt kérdezem.
Kb. 70 százalékos áron vettem egy budapesti lakást, az adásvételit hétfőn kötöttük.
Be szeretnék költözni, azonban az ablak teljesen szét van rohadva, így jó volna még tél előtt kicseréltetni.
Csak azon gondolkodtam, ha a NAV-os illeték miatt kijönnek a lakást felmérni, akkor nem lenne jó, ha egy kifestett, ablakcserélt, vagy akár fűtéskorszerűsített lakással találkoznának (ha időközben abba is belekezdek).
Mit tegyek? Elég ha dokumentálom képekkel az állapotot?
Az Energia Tanúsítvány szerint a lakás állapota JJ, kiemelkedően rossz, de az ablakokról sem leírás, sem kép nincsen.
Ablak helyett - Ablakok :)
Három darab, háromszárnyú nagy ablakról van szó.
Nem fognak kimenni.
De ha nagyon parázol, csinálsz pár fotót az eredeti állapotról. Nyilván az ablakcserét sem ingyen csinálják, a fűtés korszerűsítést sem,a festést sem. Elteszed a számlákat az anyag költségekről, a munkadíjakról, és ezzel a dolog le van tudva.
Igen, csinálj pár fotót, de bár én is hallottam ilyen pletykát több embertől is, hogy kimehetnek ellenőrizni, de olyat nem hallottam, hogy valaki azt mondta, "hozzám jöttek", csak hogy valakinek az ismerőséhez, meg hasonló sztorik.
Én a reális ár 4-ed részéért vásároltam az ingatlant! Ahol a reális ár az, amennyiért a környéken árulják az ingatlanokat, csak hogy ugyanazon ingatlanok vannak hirdetve több éve, azaz senkinek sem kell annyiért, magyarul csak szórakoznak, hogy hátha, de nem égető az eladás. Nem jöttek körülnézni. Na és akkor mi van, ha többet ér? Én akkor is ennyiért vásároltam! Valóban annyiért, nem csak papíron annyiért, megvolt szorulva, gyorsan elakarta adni, én meg tudtam gyorsan fizetni, rábólintott, ennyi!
Ablakok és sima festés nem dob annyit az értékén, hogy navval gond legyen.
Hozzánk kijöttek ellenőrizni de amikor találkoztak az őrült szomszéddal már értették miért volt ilyen olcsó.
Kép az jó ötlet a régi állapotról.
Nagyobb felújításnál a számlákat és szerződést is meg lehet nekik mutatni.
Fűtésre vagy hőszigetelésre érdemes szerződést kötni, hogy kiszűrd a kóklerokat.
Kókler sosem akar szerződést írni, hogy később ne lehessen rajta számon kérni ha szétázik a lakás vagy lelép az anyagköltséggel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!