Saját tulajdonú lakások cseréje miért ment ki a divatból?
Úgy gondolom, a lakáscsere egy frappáns, kényelmes, és anyagilag is megéri.
De valahogy nem vevők rá az emberek. Csak az önkormányzati lakásokat csereberélik, vagy nyerészkedni akarnak a bérleti joggal.
Az ingatlanhirdetések 95%-a csak eladásról szól - noha sokkal macerásabb, költségesebb megoldani a költözködést, mintha csere jött volna létre...
Létezik még ilyen fogalom hogy lakáscsere - saját tulajdonú lakásoknál?
Miért félnek tőle az emberek?
20-as vagyok
Azt lehagytam, hogyha lakbért fizetsz, akkor viszont nincs közösköltség, csak a fogyasztásaidat fizeted a szolgáltatóknak.
Szóval, nem olyan rémes ez,
csak nagyon körbe kell járni a témát, mert vannak csalók.
Igen, akik hirdetnelk, nagyrészt csalók. Vannak gyereim, emiatt szóba sem jöhet önkormányzati , a hazárdjátékot nem szeretem, túl nagy a tét. Nekem nagy érvágás lenne a 20-30 000 Ft-os lakbér, még ha nem is tennének ki soha. De egyébként nincs olyan, hogy örökbér, csak határozott, és határozatlan szerződés. Akkor raknak ki, amikor akarnak, esetleg kapok helyette egy romhalmazt. Nem mennék bele ilyenbe!
Esetleg, akinek 5-6 milliós, eladhatalan, vidéki vityillója van, annak lehet, megéri.
Kicsi az eselye hogy megtetszik egy haz ,a tulajdonosanak is pont olyan haz kell mint a tied es az arban is megtudtok egyezni. Valoszinuleg valakinek ra kell fizetni.
En ugy vettem eszre hogy inkabb rokonok kozt megy a cserelgetes.
Pl egyik haverom szulei vettek egy kis hazat es felujitottak. Kesobb a nagyszulokkel elcsereltek mert nekik pont jol jott egy kis haz, a fiataloknak meg inkabb a nagyobb haz kellett.
Azért jutott eszembe a csere, mert vidéken lassabb az ingatlanpiac - de nem azért, mert az itteni házak rosszabbak... Meg van egy állítólagos jelenség, hogy sok Pesti a koronavírus miatt kiköltözne vidékre.
Divat lett a kertészkedés - én meg már nem szívesen nyírom a füvet - de lehet, valaki örülne a szép nagy kertnek, ami nekem fölösleges.
Most a Budapesti piac is pangónak tűnik.
Ugyan én is az eladást gondolom relevánsabbnak, de hátha valakivel kölcsönösen "tetszünk" - a kis esély is esély. Sajnos kevés a készpénzes vevő, a hitelt is százszor meggondolják az emberek. Így a saját tulajdonú lakások ingatlancseréje - ha nehézkes is, de jó opció szerintem.
Nem nyerészkedni szeretnék, az ingatlanom teljesen rendben van - szerényebb, 23-24 körüli Pesti lakásra gondoltam csere alapnak, aminek értéke hasonló az enyémmel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!