Ha pl a ház tulaja meghalt, nem volt örököse, és a háza így az állam tulajdonába került akkor hogyan lehet megvenni? Van ilyen házakról valami lista, árverés, vagy akármi?
viszont itt csak azt látod, ami éppen meg van hirdetve árverésre.
2021. szept. 6. 16:14
2/8 anonim válasza:
1: És a fővárosét tudod esetleg?
"ami éppen meg van hirdetve árverésre" Miért, más módon is hozzá lehet jutni?
2021. szept. 11. 08:01
3/8 xswerdy válasza:
nem, csak árverés útján lehet hozzájutni. De az eredeti kérdésedet úgy értettem, hogy a teljes lista érdekel, ahol minden ilyen ház fent van, ami állami tulajdonba került. Szóval ilyen nincs.
"És a fővárosét tudod esetleg?" ezt nem értem. ha felmész oda, amit belinkeltem, akkor az egész országot látod.
2021. szept. 11. 18:46
4/8 anonim válasza:
3: Külön vannak a kerületi önkormányzatok, a fővárosi önkormányzat és az állam. Ezek külön tulajdonosok. Fővárosi önkormányzat tulajdonéban lévő ingatlanok nem állami tulajdonúak.
2021. szept. 12. 05:13
5/8 xswerdy válasza:
az önkormányzatok is szoktak értékesíteni ingatlanokat, de amiről a kérdező ír, hogy a tulajdonos meghal és az államra száll a tulajdonjog, ahhoz semmi köze az önkormányzatnak. Azok mind a fenti linken kerülnek meghirdetésre, függetlenül a településtől. Az önkormányzatok is árverésen vagy pályázat útján értékesítenek ingatlant, a lebonyolítás településenként eltérő.
2021. szept. 13. 09:28
6/8 anonim válasza:
Én ezt tudom, de én feltettem egy újabb kérdést, hogy a főváros által eladásra szánt ingatlanoknak a linkjét ismered-e véletlenül.
2021. szept. 13. 09:40
7/8 xswerdy válasza:
nem, azt nem, amúgy önkormányzatok is megbízhatják az MNV-t, ez pl. a 15. kerület tulajdona, és ott van meghirdetve:
de vannak önkormányzatok, akik maguk intézik, olyan is van, aki a vaterán.
Meg a MNV folyamatosan értékesít ingatlanokat, az önkormányzatok csak alkalomszerűen, lehet, hogy most éppen nincs fővárosi eladó ingatlan.
2021. szept. 13. 09:46
8/8 anonim válasza:
Tudom, én is licitáltam már Vaterán kerületi ingatlanra. Köszi. Esetleg ha megtudod, megírhatnád, de amint lesz alkalmam, telefonon fogok nyomozni a Fővárosnál.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!