Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mért árulnak ingatlanközvetítő...

Mért árulnak ingatlanközvetítővel rengeteg lakást?

Figyelt kérdés

Lakásokat nézegetek szeretnék 1 éven belül vásárolni és 10-ből 8-9 esetben látom hogy ingatlan közvetítőn keresztül van a lakás hirdetve.

Sokszor még az adatlap sincsen normálisan kitöltve a képek sem mutatnak sokat a lakásból.

Én most 25 millió körül nézegetek és ebben az esteb a 3-5% simán lehet 1 millió ami az ingatlanközvetítőnk megy.

Három nagy oldalon ingatlan."kom" jófogás marketpalce szerintem ellehet adni mindent.

Esetleg ha valaki tud ötletet, hogyan lehet az ingatlanost kikerülve vásárolni azt is szívesen fogadom idáig csak a szórólapozásról tudok ami beválhat, ha tudom az utcákat milyen környéken akarok.

2021. szept. 13. 02:16
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
47%

" Az idősebb korosztály akiknek eladó lakásuk lesz szerintem egyáltalán nem nyitott az interneten hirdetni vagy nem is tudja hogyan kellene."

Igen, másrészt több segítségre is van szüksége, amit megkaphat egy közvetítőtől. Profi fotók, ügyvéd intézése, bútorszállítás, személyszállítás, ügyintézés, stb. Van egy 84 éves néni ismerősünk, akinek mindenben kellett segíteni, nyáron adott el lakást.

2021. szept. 14. 11:33
 12/24 anonim ***** válasza:
48%

"25-ért én teljesen lelakott panelt tudnék venni"

Egyébként melyik városrészről beszélsz, mert én Bp. belvárosról.

2021. szept. 14. 11:35
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

"25-ért én teljesen lelakott panelt tudnék venni"

26 M-s irányárig 1838 találat jött ki csak az ingatlan.com-on, ami vagy fullfelújított, vagy legalább beköltözhető, tehát 20 éven belül semmiféle felújításra nem szoruló lakás.

És ez csak Budapest.

Csak egyetlen hirdetési portál.

Csak ma.

És a kínálat minden nap bővül, változik.

2021. szept. 14. 11:50
 14/24 anonim ***** válasza:
57%
Van aki távol él az eladni kívánt ingatlantól,nem tudja napi szinten megmutatni a lakást. Egyedül él,idős,elfoglalt,nem akar találkozni az érdeklődőkkel, profira /gondolja/ bízza. Számtalan oka van. Mi vevők voltunk,kétgyerekes családtól vettük a lakást. A gyerekek nagyon kicsik voltak,megértettem,hogy nem szerették volna csak olyannak megmutatni a lakást aki komoly érdeklődő. Az egészet az ingatlanos szervezte,időben,ottlétben,információban.
2021. szept. 14. 16:20
 15/24 A kérdező kommentje:

9-es

Fogyatékosok mindenhol vannak, ha csak a használt dolgaidat elakarod adni a neten ott rengetegbe belelehet futni.

Egyrészről értem, hogy vannak idősek, vannak akik messze laknak vagy akiknek van családjuk ami bőven elég nem akarnak pluszban ezzel is szenvedni.

Számomra az a fura, hogy alig van magánszemély és nem hiszem, hogy mindenki aki elakarja adni a lakását olyan jól keres hogy 500 ezer forint mondjuk nem számít neki amiért beáldozhatna a szabadidejéből akár 200-300 órát.

Amit írtál az ilyen vevőt nyugodtan lehet rakni a tiltó listára meg az olyanokat is aki megmondja hogy csak eben az időben tudja megnézni a lakást aki meg akarja venni komolyan az megoldja, hogy alkalmazkodik az eladóhoz.

Ez a legsz@rabb érdeklődő az ingatlanos szerintem nem szenved vele mert ismeri a vevőket én online árulta sokat nagyobb oldalakon és sok esetben előre láttam az első kérdésből vagy írásból, hogy komolytalan a vevő aki ezzel foglakozik könnyen meglehet őket ismerni szerintem.

10-es

Egyszobás lakás semmire nem jó kivéve, ha az ember egyedül akar érni egy kis lukban.

Két ember nem tud otthonról dolgozni még egy panelben is zavari amikor hallod a másik szobából, mert nincsen becsukva az összes ajtó.

Nincs tér össze vagytok zárva egy veszekedés után hova mész a WC-re?

Legalább két szobás lakás kell.

11-es

elsősorban itt az 50 körüli korosztályra gondoltam, de amit írtál az szerintem korrekt az ügyintézőnek is jó és a néninek is jó

12-es

XXII kerület ami érdekel, de ott egyre drágább vagy XIV kerület itt sincs sok eladó ebben az ár kategóriában még kellene gyűjtögetnem egy évet vagy ami még érdekel az a XX kerület valószínűleg itt fogok venni mert ez olcsóbb

13-as

Budapest, 25 millió, panel 456 találat

+ legyen kettő szoba hogy lakás legyen ne egy luk 292 lakás

+ távfűtés vagy házközponti 257 lakás

+ XXII XIV XX kerület kiválasztva 30 lakás

És még lenne pár kisebb igényem mint hogy konyhában legyen ablak, ne több sávos út legyen előtte.

Nem azt mondom, hogy lehetetlen venni hanem a normális lakások normális helyen nincsenek ilyen árban.

20 évig nem kell töltened semmire ezt te sem gondolod komolyan az ilyen lakásokban semmi nincs felújítva 40-50 évesek sok hely eredeti az ajtó ablak vízvezeték villany ahhoz nagy szerencse kell hogy ne legyen semmi problémád még egy frissen felújított lakásban is simán elkophat az olcsóbb parketta vagy szétmennek a fürdőben csapok sarokszelep, wc tartály vagy wc el vízkövesedik a belseje, ablakok elkopnak a sok nyitogatásban stb

2021. szept. 15. 00:04
 16/24 anonim ***** válasza:
0%

Értem, de azért pár dolog fölött elsiklasz. Például ha két embernek való lakást akarsz venni, akkor azt nem egyedül kell előteremtened, hanem neked és a párodnak a családjaitok segítségével. Akkor máris neked csak a felét kell beletenned, nem 25-öt.

A másik, hogy téglában lehet galériát építeni, sőt sokban van is, tehát a hasznos alapterület sokkal több, mint a tulajdoni lap szerinti négyzetméter. Míg a panelben pont annyi, ami az alapterület.

Én a helyedben semmiképp nem 2 főre vásárolnék, ha nem volnék házas már most, hanem egy főre.

Az otthoni munkához pedig a munkahely jogszabály szerint köteles irodahasználati díjat fizetni, amiért bérelni is tudsz valahol irodát, vagy ha hitelt veszel fel a lakásra, akkor a hitelbe törleszteni belőle.

Tudom, hogy nehéz egyszerre mindent összehozni, de 70-80%-os lakás pár éven belül összehozható. a lakás ugye már fix, amin nem lehet módosítani, ezért nem tud 100%-os lenni.

2021. szept. 15. 15:11
 17/24 anonim ***** válasza:

"Az otthoni munkához pedig a munkahely jogszabály szerint köteles irodahasználati díjat fizetni amiért bérelni is tudsz valahol irodát"

azért ezt megnézném ezt a jogszabályt, sehol senki nem kap egy fillért se aki home office-ozik.

2021. szept. 15. 22:52
 18/24 A kérdező kommentje:

Van egy több éves kapcsolatom amiben kiderült nem a nagy Ő számomra, de annyira nem rossz, hogy most én egyedül legyek inkább.

Nekem a galéria nem jön be egyáltalán így ez felejtős számomra.

Az a baj hogy ha 1 szobás panelt veszek az kb 20 millió még, ha 2 szobás 25 millió. Ha lesz egy kapcsolatom az egy szobás lakás kevés így bérelhetünk egyet együtt aminek nem látom értelmét, hogy mellette ott a lakásom. Inkább fizetek kicsivel többet, de akkor az a lakás addig jó lesz még nem jön a gyerek és kell neki majd a szoba. Két szobás előnye még, ha kell kitudod adni a szobát amit bevételt hoz.

Nem ad plusz pénzt a munkahely, ha akarsz akkor bemehetsz minden nap csak felesleges eltelik 1,5 órád utazással ami szerintem nem éri meg.

Lakáshoz 30% önerő megvan már. Sokan vesznek egyedül lakást van aki kiadja a másik szobát, hogy fizesse a hitel egy részét. Egy hitelt fizetni olcsóbb mint az albérlet.

Számomra fontos, hogy legyen egy saját lakásom amit majd megterhelek, ha valakivel családot alapítunk és veszünk egy nagyobb lakást, de ha gond van akkor ott lesz a lakás és nem kell albérletbe vonulni vagy vidékre a szülőkhöz. Sajnos a házasságok 50% válással végződik ami nagyon rossz statisztika jelenleg.

2021. szept. 15. 23:34
 19/24 anonim ***** válasza:
78%

Az emberek nagy százaléka el tudja adni házát, lakását. Ha nem ért az internethez, mert idős, vagy butácska, valamelyik csakádtafja, ismerőse segíthet rajta.

Ha a zillető messze lakik eladó ingatlanától, vagy rendkívül elfoglalt, akkor megérthető az ingatlanos közreműködése- vagy akkor, ha az eladó nagyon nem ért az inrenethez, nem tud fotózni, és egy ismerőse se segít neki.

Mondjuk pofátlan árakon dolgoznak az ingatlnosok. 50000-eót sem ér meg a munkájuk, felraknak pár képet, egy rövid szöveget, háromszor - négyszer kijönek az ingatlnhoz. Ha a vevő komoly, és jó árban van a lakás, biztos nyélbe jön az üzlet ingatlanos nélkül is.

A biozontalan, tanulatlan emberekről húzzák le a bőrt. Kb 5%-uk dolgozik meg a pénzéért, a többi az utcáról beesett amatőr, aki mobillal lő pár rossz képet, ügyetlen, helyesírási hibáktól hemzsegő szöveget rak fe, és valóban nem fioglalkozik a vevővel, vagy magas lóról beszél vele. Igen, jól mpndtátok, többnyire csak hátráltatják az ügymenetet.

Amit nyer a révén az eladó, azt a hasznot duplán odaadja az irodának.

De többnyire az ingatlanos csk aleviszi az árat, neki mindegym 25, vagy 28 millióért kel el az ingatlant, neki annyira nem tétel - az a lányeg, jó sok strigulát húzzon!

Ha vásárolni kell, akkor is jobb a magánszemélytől, mert az ingatlanos pofátlanul tukmál, és erőszakosan hozza az iroda ügyvédjét, aki át is verhet. Ha ingatlanostól vásárolsz, ragaszkodj a saját ügyvédedhez, vagy közjegyződhöz!

2021. szept. 16. 21:44
 20/24 anonim ***** válasza:
72%

Nekem magánszemélyekről se minden esetben volt jó véleményem. Pl. néztünk örökölt lakást amit ingatlanos árult, de ott volt a tulajdonos is. Na, ez a verzió amit totálisan nem értek. A tulajdonos egy fiatal lány volt aki a ritkán látott nagynénjétől örökölt. Egyikük se tudott semmit a házról, sőt, alkudni/árról beszélni se igazán, egymásra mutogattak.

És persze verziók tömkelege...nem is tudja biztosan,hogy el akarj-e adni, váratlanul érte az érdeklődés, csak meghirdette...Nem akar onnan kijelentkezni mert nincs hová mennie. Igen, nincs hová mennie. Tehát ha elkel a lakás (ami 3 éve se kelt el) még el kell gondolkodni hová megy. Talán a szomszédba átviszi a cuccát mert a szülők távol élnek.

3 ingatlanost bízott meg a tulajdonos, viszont egyiknek se adott kulcsot, jelenleg pedig külföldön van, majd keresnek ha hazajön.

Szóval tulajdonossal se egyszerű...

2021. szept. 17. 09:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!