Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Milyen város Várpalota?

Milyen város Várpalota?

Figyelt kérdés
2021. szept. 5. 13:14
 1/5 anonim ***** válasza:
98%
Mire vagy kiváncsi? Én itt lakom.
2021. szept. 5. 13:43
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Régebben, ha a vonat közelített a város felé, már szagról meg tudtam állapítani, hogy mindjárt Várpalotára érünk. Ez az Inotai hőerőmű és a lignit, meg a pétfürdői vegyi üzem miatt volt, a peremartoni ipari robbanóanyaggyár, meg a szintén közeli fűzfői nitrokémia miatt volt, kb 30 éve. Most nem tudom, mi a helyzet.
2021. szept. 5. 18:26
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Az erőmű nagyon régen leállt már, a bánya mégrégebben. A péti gyár szaga az északi szél miatt ellenkező irányba viszi.

Én ott éltem, szerettem. Van minden, iskolák, óvodák, üzletek. Munka Pétfürdőn vagy a szomszédos Székesfehérváron Veszprémben. Mindkettőre sok a céges járat, közel van. Buszjáratok vannak, vonat óránként kb.

2021. szept. 5. 18:41
 4/5 anonim ***** válasza:
78%

5 évvel ezelőttig ott laktam, már csak rokonlátogatóba járok oda 1-2 havonta.

Sajnos én azt látom, hogy a polgármester asszony döntései egyre rosszabbá teszik a várost (gondolok itt a vár környékének szétbarmolására, a nemsokára épülő lőszergyárra, az egyre kevesebb programlehetőségre, a növekvő hajléktalanok számára, akik ráadásul agresszívak sokszor stb.).

Régebben nagyon szerettem ott lakni, de már nem költöznék vissza.

2021. szept. 6. 15:05
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Feleségem nőtt fel ott, úgy 10 éve sokat jártunk ott, manapság ritkábban.

Igazából mára alvóváros lett, legtöbben Fehérvárra és Veszprémbe járnak dolgozni, a gyerekek nagy része is suliba. Fejlődés nincs, tipikus városkép, hogy mész a panelházak között, és alig látsz embert. Viszont nagyon jó túraútvonalak vannak a város felett a Bakonyban.

Ja, és anno a helyi politikának a Pannónia fesztivált is sikerült elzavarnia...

2021. szept. 6. 16:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!