Milyen város Várpalota?
Az erőmű nagyon régen leállt már, a bánya mégrégebben. A péti gyár szaga az északi szél miatt ellenkező irányba viszi.
Én ott éltem, szerettem. Van minden, iskolák, óvodák, üzletek. Munka Pétfürdőn vagy a szomszédos Székesfehérváron Veszprémben. Mindkettőre sok a céges járat, közel van. Buszjáratok vannak, vonat óránként kb.
5 évvel ezelőttig ott laktam, már csak rokonlátogatóba járok oda 1-2 havonta.
Sajnos én azt látom, hogy a polgármester asszony döntései egyre rosszabbá teszik a várost (gondolok itt a vár környékének szétbarmolására, a nemsokára épülő lőszergyárra, az egyre kevesebb programlehetőségre, a növekvő hajléktalanok számára, akik ráadásul agresszívak sokszor stb.).
Régebben nagyon szerettem ott lakni, de már nem költöznék vissza.
Feleségem nőtt fel ott, úgy 10 éve sokat jártunk ott, manapság ritkábban.
Igazából mára alvóváros lett, legtöbben Fehérvárra és Veszprémbe járnak dolgozni, a gyerekek nagy része is suliba. Fejlődés nincs, tipikus városkép, hogy mész a panelházak között, és alig látsz embert. Viszont nagyon jó túraútvonalak vannak a város felett a Bakonyban.
Ja, és anno a helyi politikának a Pannónia fesztivált is sikerült elzavarnia...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!