Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Örökölt házrész teljes megvéte...

Örökölt házrész teljes megvétele hogyan működik?

Figyelt kérdés
Nagymamám háza volt, a 8 unokájára hagyta, én vagyok az egyik. A valódi értéke 25 millió forint. Közvetlenül az osztrák határ mellett van, emiatt itt nagyon magasak az ingatlanárak, van aki a dupláját ajánlotta érte és persze ez az unokatestvéreknek megtetszett. A telek kb 900 nm, a ház sok különálló, de egybeépített részből áll, nagyon öreg, régi, romos. Dohos, penészes belül, a pince be is van omolva. Őszintén szólva én látok benne fantáziát, szívesen megtartanám, de csak a maradék, kb 22 milliót tudnám a többieknek kifizetni, ők meg nem mennek ebbe bele. Ilyenkor tudok tenni valamit?
2021. aug. 31. 23:46
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Megpróbálják eladni, de ha csak annyiért sikerülne, amennyit én is tudok adni, akkor majd megvehetem én. Nem áll szándékomban veszekedni érte. Az elhelyezkedése miatt éri meg nagyon, de a ház egy része már kb 100 éves is megvan. A nagyot mondó vevő kicsit megijedt tőle. Majd kiderül. Itt azért gyorsabban mennek el a házak a határ 10 perces közelsége miatt.
2021. szept. 2. 23:14
 12/16 anonim ***** válasza:
Ha találnak rá vevőt pl 26 millióért, akkor is inkább a picivel több pénzt választják, minthogy a tiéd legyen? Vagy hol a határ ebben, mit beszéltetek meg?
2021. szept. 2. 23:59
 13/16 A kérdező kommentje:
Ha olvassa valaki még... sikerült megvennem🙂
2022. márc. 17. 21:17
 14/16 xswerdy ***** válasza:
szuper. Elárulod, hogy végül mennyiért?
2022. márc. 18. 08:22
 15/16 A kérdező kommentje:
24-et adtam, meg persze a plusz költségek.
2022. márc. 18. 08:52
 16/16 xswerdy ***** válasza:
sok sikert a felújításhoz!
2022. márc. 18. 14:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!