Örökké albérletet fizessek, vagy vegyek lakást egy veszélyesebb környéken?
34 éves egyedülálló nő vagyok. 10 éve vagyok tanár, de a fizetésem meg mindig csak nettó 180 ezer Ft.
Jelenleg egy bérelt szobában lakom Budapesten, de sajnos még ez is elviszi a fizetésem kb. felét rezsistől...
Meghalt édesapám, a testvéreimmel örököltünk pénzt. Egy személyre elosztva ez csak annyi, hogy a lakáshitel önrésze meglegyen egy 15 milliós lakás esetén.
Viszont ennyiért csak a 8. és 10. kerületek non-go zónáiban találok ingatlant.
Szerintetek mit kéne tennem? Életem végéig a fizetésem nagy részét egy lepusztult albérletre verjem el, vagy vegyek hitelből lakást egy veszélyesebb környékén nőként?
Magánsuli, különóra nem jöhet szóba?
Vagy keress egy pasit akihez költözhetsz, tényleg nem látok jobb esélyt. Sajnos a közeljövőben már csak a pióca befektetőknek lesz pénze lakásra.
ha találsz Budapesten, külvárosban, nem veszélyes környéken, nem bontandót, akkor vegyél egy minigarzont.
ha pedig nem, akkor szerintem vegyél vidéken lakást és add ki. később még mindig eladhatod ha jobb helyzetben leszel, de addig is jó helyen van a pénzed és gyarapodik a vagyonod. ez macerásabb megoldás, de no-go zonába egyedülálló nőként semmiképp se vegyél.
Az a baj, hogy az ilyen szarokat megveszed, és onnantó a büdös életben eladni nem fogod. Plusz a pénzed is elment rá így soha nem lesz normálisnak mondható lakásod.
Például a garázst már tavaly is láttam hirdetve, nyilván nem túl kelendő.
Nagyon együttérzek! Én 31 vagyok, 6 éve tanítok, 170 körüli a fizum, nincs társam. Amúgy a te fizetésed nem kéne jobb legyen 10 év után? De bocs, ez másik téma.
Én is most veszek lakást. Ahogy már más is írta, szerintem mindenképp vegyél. Legfeljebb kiadod, ha valamiért mégsem akarsz ott lakni. És akkor a kiadásaid egy részét fedezik legalább. De a lakás mindenképp érték! A forint egyre romlik, de a lakásárak nem valószínű, hogy csökkennek, ahogy olvasgattam. Amit ma megveszel, már jövőre többet fog érni, 5 év múlva pláne.
"Például a garázst már tavaly is láttam hirdetve, nyilván nem túl kelendő."
Hidd el, én lennék a legboldogabb, ha lenne annyi pénzem...
25 off topic, de az osztatlan közös tulajdontól nem kell félni, ha van rajta használati megosztási szerződés. [link]
Láttam már ilyet gyönyörűen térképpel le van papírozva, hogy melyik lakás kié, mik a közös terek stb. Hitelezhető is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!