Örökké albérletet fizessek, vagy vegyek lakást egy veszélyesebb környéken?
34 éves egyedülálló nő vagyok. 10 éve vagyok tanár, de a fizetésem meg mindig csak nettó 180 ezer Ft.
Jelenleg egy bérelt szobában lakom Budapesten, de sajnos még ez is elviszi a fizetésem kb. felét rezsistől...
Meghalt édesapám, a testvéreimmel örököltünk pénzt. Egy személyre elosztva ez csak annyi, hogy a lakáshitel önrésze meglegyen egy 15 milliós lakás esetén.
Viszont ennyiért csak a 8. és 10. kerületek non-go zónáiban találok ingatlant.
Szerintetek mit kéne tennem? Életem végéig a fizetésem nagy részét egy lepusztult albérletre verjem el, vagy vegyek hitelből lakást egy veszélyesebb környékén nőként?
Vegyel lakast/hazat videken. A fizetesed ott sem lenne kevesebb mert a tanarok mindenhol az orszagban ugyan annyit keresnek.
Elhiszem hogy Budapesten van az osszes ismerosod de majd lesznek ujak videken, eloszor a kollegak, szomszedok , aztan masok is.
Ha egy videki feltud koltozi a Pestre ismerettseg nelkul akkor a pesti is letud koltozni videkre ismerosok nelkul.
15 millioert kisvarosban kapsz panelt, vagy falun kertes hazat.
A fizetesed kitudod egesziteni ha adsz maganorakat tanitasi ido utan, vagy elmesz nyaron dolgozni mashova a tanitasi szunet alatt. Kulfoldon gyakori hogy a tanarok a nyari szunetben aruhazi munkat vegeznek, majd mennek vissza tanitani mikor kezdodik az uj tanev.
Sajnos megértem a kérdező dilemmáját, mert én is voltam hasonlóban.
Nagyon sokáig szobát béreltem, az nyilván 30+ év felett vállalhatatlan.
Annyi, hogy bérelni bárhol tudok, venni viszont csak Kőbányán tudtam ami azért nem az a környék, amihez hozzá szoktam.
Mondjuk azért az itt linkelt sufniból meg vizesedő pincéből kialakított felújítandó lyukakat sem venném meg, mert ezekben normálisan élni lehetetlen, eladni őket szintén nem egyszerű. Akkor már inkább bérelek továbbra is szobát egy normális lakásban.
Én Óbudán vettem szintén szülői segítséggel, igaz ez nagyon drága, itt maximum Békásmegyer ami még elfogadható.
Írtam privátban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!