Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Az 1980-as években épült 3-4...

Az 1980-as években épült 3-4 emeletes panelek is nagyon zajosak?

Figyelt kérdés
Sok ismerősöm panaszkodott, hogy a panel, ahol lakik, nagyon hangos.

2021. aug. 18. 23:37
 1/5 anonim ***** válasza:
64%

Mármint a szomszédok hallatszanak át? Az utca? A víz? Mire célzol? Sok minden lehet.

Én éltem körfolyósós bérházban, téglából épült liftes társasházban ( régebbi típusú ), és most panelban.

Szerintem a szomszéd-áthallatszás mindenhol megvan, csak a mértéke és milyensége változik.

A 3-4 emeletes panelek és a 10 emeletesek között nincs különbség. Azért szokták szeretni a 3-4 emeletest mert emeletenként 3 lakás van és a legtöbb 10 emeletesben viszont 3, 6 de akár 10 is lehet. Én az előbbi kettőt ismerem.

Ettől függetlenül a 3-4 emeleteseknek a lépcsőháza mindig iszonyat keskeny, ez nagyon nehézkessé tesz mindent, nem lettek jól kialakítva. Arról nem is beszélve, hogy lift nélküliek ami a 3.-4. emelet esetében azt jelenti, hogy 4. és 5.re kell felmenni mert a földszint sokszor magasföldszint.

Ezeknek a házaknak az előnye hogy van pince/tároló általában. A fenti

Ezen felül nem tudnék mást mondani.

Ja még egyet nagyon sok családos lakik ezekben mert nagy lakások vannak bennük sokszor 70-80 m2-esek is, kicsi 1,5 szobás nincs ezekben ezért sok a gyermek, többgyermekes családok, na most gondolhatod hogy akkor mennyire csendes :).

2021. aug. 19. 07:59
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Eltem panelban 4 evet, anyukam meg mindig ott lakik. Hallani a furdobol azt, ha a szomszed zuhanyzik, illetve a wc-ben, ha ordibalnak, akkor azt is, de ennyi. Nyilvan ha ezen kivul valaki felettunk butorokat tologat vagy ugral,akkor azt is hallani, de mivel nem 0-24-ben tortenik ilyesmi, ezert nekunk nem zavaro.

Egyebkent en most regebbi tipusu teglahazban berelek lakast, ott meg ennyi zaj sincs.

2021. aug. 19. 10:43
 3/5 anonim ***** válasza:
Mi is ilyen négyemeletesben lakunk, szerintem zajt tekintve ugyanolyan mint a 10emeletes. Ugyanúgy hallatszódik a gyereksírás, a szomszéd ha hangosabban beszél, tévézik, porszívózik, lehúzza a wct, papucs nélkül mászkál. Én sokszor még azt is hallom, hogy csörög a szomszéd telefonja. Amit az első írt, hogy nagyobb lakások vannak ezekben az alapvetően nem igaz. A mi lakótelepünkön 2 szobás a legnagyobb lakás és ezek 50nm körüliek, de a legtöbb lakás 1,5 szobás. Egyébként a 80-as években épült ez a lakótelep is.
2021. aug. 20. 09:45
 4/5 anonim ***** válasza:
Szomszédfüggő. Panelban a közvetlen szomszédot hallod, plusz azt aki a budiban, fürdőben ordibál. Ha a közvetlen szomszédod zajos, akkor mindegy mekkora a ház. Amit bárhonnan hallani lehet, az az, ha valaki fúrja, kalapálja a falat. Kisebbnek annyi az előnye, hogy kevesebb lakásban nyilván kevesebb furkálás is lesz. De azért nagy házban se mindennapos, csak valószínűbb, hogy 30 lakásból gyakrabban fog valaki felújítani, fúrni, mint mondjuk 9-ből.
2021. aug. 22. 15:05
 5/5 anonim ***** válasza:
Régi téglából költöztünk panelba. A téglában alig hallottuk a szomszédokat. Leginkább csak a fürdőből. A panelban sokkal jobban áthallatszanak. Itt inkább a felsőszomszéd, mert sarki lakás, plusz mellettünk van a lépcsőház. De a fürdőből, wcből messzebbi lakásokat is hall az ember. Felülről meg trappolás, kutya karmai a padlón, ilyenek. Ami engem a legjobban zavar, az nem zaj, de brutál kaja szag jön állandóan a szellőzőből. Kinti zajok meg mindkét helyen voltak, nert forgalmas helyen vannak. Talán a panelban picit hangosabb. Azt biztos, hogy nem akarok örökké itt lakni. Amint tudunk, inkább megyünk kertesházba, vagy ha nem is, akkor is téglába.
2021. okt. 7. 09:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!