Az 1980-as években épült 3-4 emeletes panelek is nagyon zajosak?
Mármint a szomszédok hallatszanak át? Az utca? A víz? Mire célzol? Sok minden lehet.
Én éltem körfolyósós bérházban, téglából épült liftes társasházban ( régebbi típusú ), és most panelban.
Szerintem a szomszéd-áthallatszás mindenhol megvan, csak a mértéke és milyensége változik.
A 3-4 emeletes panelek és a 10 emeletesek között nincs különbség. Azért szokták szeretni a 3-4 emeletest mert emeletenként 3 lakás van és a legtöbb 10 emeletesben viszont 3, 6 de akár 10 is lehet. Én az előbbi kettőt ismerem.
Ettől függetlenül a 3-4 emeleteseknek a lépcsőháza mindig iszonyat keskeny, ez nagyon nehézkessé tesz mindent, nem lettek jól kialakítva. Arról nem is beszélve, hogy lift nélküliek ami a 3.-4. emelet esetében azt jelenti, hogy 4. és 5.re kell felmenni mert a földszint sokszor magasföldszint.
Ezeknek a házaknak az előnye hogy van pince/tároló általában. A fenti
Ezen felül nem tudnék mást mondani.
Ja még egyet nagyon sok családos lakik ezekben mert nagy lakások vannak bennük sokszor 70-80 m2-esek is, kicsi 1,5 szobás nincs ezekben ezért sok a gyermek, többgyermekes családok, na most gondolhatod hogy akkor mennyire csendes :).
Eltem panelban 4 evet, anyukam meg mindig ott lakik. Hallani a furdobol azt, ha a szomszed zuhanyzik, illetve a wc-ben, ha ordibalnak, akkor azt is, de ennyi. Nyilvan ha ezen kivul valaki felettunk butorokat tologat vagy ugral,akkor azt is hallani, de mivel nem 0-24-ben tortenik ilyesmi, ezert nekunk nem zavaro.
Egyebkent en most regebbi tipusu teglahazban berelek lakast, ott meg ennyi zaj sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!