Ket szobas lakas mennyire eleg harom tagu csaladnak?
Azt kell mérlegelni, hogy lesz-e "menekülési lehetőségetek", ha beüt egy válság.
Pl. ha haza tudtok költözni és kiadni a lakást, akkor vigye el a törlesztőt és a rezsit, ha nincs más bevételetek. Így szerintem jó lehet a háromszobás is.
Azt nézném meg, hogyha fixálom a törlesztőt, akkor mennyi a törlesztő és vajon annyiért ki tudom-e adni a háromszobás lakást. Ha igen, akkor szerintem nem vészes a hitel.
Azt láttátok, hogy a harmadik lakó egy baba? :D
Igen, a gyerek olyan 10 éves koráig elég lesz a 2 szoba.
#13 Láttuk, de most nagyon jók a hitelek. Ha végig fix törlesztővel veszi fel, akkor simán lehet, hogy ugyanúgy jár, mint a szüleim, akik havi 1000 forintot fizettek törlesztőnek.
Eredetileg 1 millióért építették a lakást (bútorozva), de közben a fizetések és minden más annyira megnőtt a rendszerváltás után, hogy a törlesztő teljesen elértéktelenedett, a lakásuk meg 28 milliót ért 10 évvel később (30 évig fizették a hitelt).
Magas inflációt jósolnak a közeljövőre, lehet, hogy most is értéktelenedni fog a pénz elég gyorsan.
A jövőbeni igényeitektől tedd függővé. Szerintem kevés: egyik szoba nappali, másik háló, mi jut a gyereknek?
Opció, hogy valaki a nappaliban alszik? Nem éppen jó megoldás, ha vendégek jönnek és ott van egy ágy. Talán megoldható egy kihúzhatós kanapéval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!