Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ket szobas lakas mennyire...

Ket szobas lakas mennyire eleg harom tagu csaladnak?

Figyelt kérdés
56 negyzetmeteres lakast vasaroltunk egy uj lako negyedben. Ket szoba, konyha, fürdö, balkon, pince es egy parkolo hely. Jelenleg anyukameknal lakunk, van egy fel eves babank, most lett kesz a lakas sikerült ki fizetni hitel mentesen. Harom szobasra nem futotta. A közvetitö fel ajanlotta hogy ki cserelhetjük 3 szobasra viszont akkor kene hitelt fel venni amitöl felek.

2021. aug. 17. 20:36
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
66%
10 vagyok. Egyebkent nem akarlak lebeszelni. Szerintem ha egyke lettem volna,es a csaladom nem olyan,amilyen,ergo nincs sok veszekedes, meg annyi baj sem lett volna. :)
2021. aug. 17. 22:52
 12/17 anonim ***** válasza:
64%

Azt kell mérlegelni, hogy lesz-e "menekülési lehetőségetek", ha beüt egy válság.

Pl. ha haza tudtok költözni és kiadni a lakást, akkor vigye el a törlesztőt és a rezsit, ha nincs más bevételetek. Így szerintem jó lehet a háromszobás is.

Azt nézném meg, hogyha fixálom a törlesztőt, akkor mennyi a törlesztő és vajon annyiért ki tudom-e adni a háromszobás lakást. Ha igen, akkor szerintem nem vészes a hitel.

2021. aug. 18. 06:08
 13/17 anonim ***** válasza:
65%

Azt láttátok, hogy a harmadik lakó egy baba? :D

Igen, a gyerek olyan 10 éves koráig elég lesz a 2 szoba.

2021. aug. 18. 07:28
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

#13 Láttuk, de most nagyon jók a hitelek. Ha végig fix törlesztővel veszi fel, akkor simán lehet, hogy ugyanúgy jár, mint a szüleim, akik havi 1000 forintot fizettek törlesztőnek.

Eredetileg 1 millióért építették a lakást (bútorozva), de közben a fizetések és minden más annyira megnőtt a rendszerváltás után, hogy a törlesztő teljesen elértéktelenedett, a lakásuk meg 28 milliót ért 10 évvel később (30 évig fizették a hitelt).

Magas inflációt jósolnak a közeljövőre, lehet, hogy most is értéktelenedni fog a pénz elég gyorsan.

2021. aug. 18. 07:38
 15/17 anonim ***** válasza:
Persze aztán ki tudja, lehet, hogy 5 éven belül jön egy válság és fél áron lesznek a lakások...
2021. aug. 18. 07:40
 16/17 anonim ***** válasza:
33%
Ezt csak te tudhatod. Mi 70 nm-es lakasbol koltoztunk harman egy 125nm-es lakasba, de mar ezt is kezdem kicsinek erezni.. :D
2021. aug. 18. 11:13
 17/17 anonim ***** válasza:

A jövőbeni igényeitektől tedd függővé. Szerintem kevés: egyik szoba nappali, másik háló, mi jut a gyereknek?

Opció, hogy valaki a nappaliban alszik? Nem éppen jó megoldás, ha vendégek jönnek és ott van egy ágy. Talán megoldható egy kihúzhatós kanapéval.

2021. aug. 18. 14:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!