Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Budapesten vagy Győrben...

Budapesten vagy Győrben vennétek saját panel lakást ahol élnétek?

Figyelt kérdés

29 éves vagyok lakást akarok venni és úgy érzem választanom kell, mert később váltani sokkal nehezebb mikor van már gyerek lakáshitel és egyszerre 2 új munkahelyet kell keresni.

Szeretem Győrt tele van zöld parkokkal így sok forgalomtól csendes panel lakás van a belváros is közel van 30-40 perc séta így akár egy esti találkozó után is könnyen haza lehet jutni. Tömegközekéd kicsit gyenge elég ritkán járnak a buszok így sok esetben sétálni vagy biciklivel menni egyszerűbb. Lakások olcsóbbak itt tudnék venni egy parkra vagy tóra néző panellakást. 5-10 perc sétára 5 nagy élelmiszerüzlet, kis pláza, posta drogéri kb minden van ami kellhet.

Budapesten tartózkodtam sok hétvégén meg voltam fent egész hetek szerettem benne, hogy jó a tömegközlekedés. Ami még mellette szól hogy havi fizetésem kb 100 ezer forinttal lenne több és több munkalelhetőségem lenne ha váltani akarok.

Lakások árában nincs akkor nagy különbség, ha a fizetést nézem mellé akkor 5,6,7 év után már az a plusz pénzt magamra tudom költeni.

Budapesten Kelenföldön gondolkodtam lakást venni, mert onnét jó a közlekedés míg a 22 kerületben hiába van zöld parkos panel, ha este egy csapatépítő után nincs tömegközlekedés csak éjszakai járt. Sajnos a keretem elég szűkös kb 30 milliót tudok rászánni hitellel együtt így jó helyen lévő normális lakást nem kapok.

Kérdésem igazából az lenne, hogy kevesebb fizetésért éljek egy szép helyen vagy menjek a magas fizetés irányába egy paneltömbbe a következő 10 évre?

Szívem szerint Győrben maradnék az agyam Budapestre húz a jobb élet irányába. Ha valaki volt ilyen helyzetben akkor, hogy döntött esetleg később megbánta.

2021. aug. 15. 00:59
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
34%

Költöztem már 180 km-rel odébb, vettem hitellel ingatlant és adtam is el hitellel terhelt ingatlant, hitellel vásárló vevőnek.

Én ezt nem éreztem olyan megterhelőnek, főleg nem hónapok munkájának, de biztos csak azért, mert alapvetően két helyen dolgozom és a munkám is szervezést, némi stressztűrő képességet igényel. Vagyis az életem pörgős. Az hogy egyel több intézendő dolog van, vagy kevesebb, engem annyira nem akaszt meg.

Persze, az ember gondolja át mit vesz és hol, én csak arra próbáltam utalni, hogy egyáltalán nem kell ezt olyan véglegesnek felfogni, mint ahogy azt sokan felfogják.

2021. aug. 16. 12:45
 12/18 anonim ***** válasza:
Igen, te egy übermensch vagy mert képes vagy elviselni egy költözést, gratulálunk.
2021. aug. 16. 14:46
 13/18 anonim ***** válasza:
50%
Nem, nem vagyok az. :D A 11-es hozzászólásom a 10-es válaszolónak szólt. De gondoltam ez egyértelmű.
2021. aug. 16. 17:07
 14/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ.

1-es

Családom nagy része Budapestet választotta és marad is, mert volt próbálkozás, de 30% kevesebb fizetést ajánlottak neki. Így egy plusz pont van Budapest mellett ami gyerek vagy nyaralás esetén nagyon jó lehet, ha van rokon a közelben.

Előző kapcsolatom miatt a baráti körömet teljesen elvesztettem.

3-as

Heti 1 nappal Budapest is tökéltess lenne akár jelenleg még ez is simán beleférne.

22. kerületben egyáltalán nem hallani a vonatokat vagy a 6-út forgalmát ahhoz közvetlenül mellette kell lenni. Itt inkább az a probléma, hogy a belváros messze van 1 óra utazás kb így egy munka esetén lehet 2 óra lenne az utazás ami számomra sok nem szeretem az időmet utazásra pazarolni mikor mindig úgy érzem, hogy kevés.

Szerintem nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom Győrben is nagy dugó van reggel meg délután, csak itt nem fél órát állsz hanem max 10 percet. Mikor haza érkezel még egy 5-10 percig kereshetsz üres helyet a panelek között vagy van fizetett helyed a társasháznál a parkolóba. Parkolási kérdés minden paneles házaknál megvan. Itt az alternatíva a bicikli inkább amivel lehet haladni vagy időben kell utazni nem akkor amikor mindenki megy.

Szerintem maga Budapest nagyon nagy még maga a kerületeket és szét lehet bontani jobb és rosszabb részekre és biztos van olyan hely ahol élnél. Max ott az ingatlan értéke sokkal magasabb. Győrben is tudom melyek azok a kerületek vagy utcák ahova biztos nem költöznék, de ehhez ismerni kell a helyet.

4-es

Szépen leírtad mért jó Győr. Én kisvárosból jöttem amiket ott hiányoltam mindent megtaláltam itt egy helyen minden közel van.

Sajnos mai világban a pénz diktál, még az orvosi ellátást is ha időben akarjuk fizetnünk kell érte magánba reméljük majd változik a jövőben.

Nem szeretnék Budapest külvárosában élni, mert megszűnnek a jó dolgok egy munkahelyi rendezvény után nem tudok hazajutni, gyereket hoznom vinnem kell mert nem lesz tömegközlekedés sűrűn.

6-os

Nem olcsóbbak a lakások annyival kevesebb mint amennyivel a Budapesti fizetés kb. Győrben is ugyan úgy megtalálhatók ezek az emberek csomó munkás gyűlik össze a kis kocsmáknál vagy kisboltok körül paneleknél ahol csak bolt van ott a közelbe járnak a bokrokba pisálni a szemetet szanaszét dobálják. Lakótelepen lévő dohánybolt körül tele van rövides üvegekkel minden amerre mennek csak dobják el őket. Van egy állandó csöves a coop előtt néha többen is vannak ott iszák a kannás bort. Ez amiről most írtam még a jobb hely ennél rosszabb kerületek vannak Győrben.

Vasútállomáson buszpályaudvaron lehet találkozni elég érdekes emberekkel.

7-es

Nem igazán értem mire gondolsz, hogy kihalt az emberek mennek másnap dolgozni nem csak a gyárba. Mindeni dolgozik hétköznap azért, mert Budapesten van mindig egy adott réteg akit összevonz a belváros ez máshol nincs így. Itt a programok hétvégén vannak. De Budapesti ismerőseim is 20-21 óra felé indulnak haza hogy vacsora fürdés alvás meglegyen és másnap ne egy mosott rongy legyen.

9-es

Egyszerű így felfogni, ha sok pénzed van vagy sokat keresel.

Ha kifizetem a hitelt és a panel lakás felújítását mellette jön a gyerek nem lesz nekem több 10 millió forintom.

Költözés meg nem ilyen egyszerű arról nem is beszélve hogy új munkahely nincs cafeteria, nincs bónusz nekem valahol laknom kellene, ha Budapesten dolgoznék csak ha közeli ismerősöket nézem nekik ilyen problémák voltak a költözésből

új építésű lakás lefoglalva elkészült csak a papír tologatás megy még már több hónapja be kellet volna költözniük eredeti tervek szerint

egyik panelból másikba költözés úgy hogy előző panelt eladja a burkoló közölte, hogy mégse lesz kész csúszik a munkával másik panel már eladva kiköltözési határidővel

használt lakás vásárlás 2 hetet csúszott az átadás

Egyáltalán nem tudnám, hogy Budapesten milyen környéken veszek lakást megbíznék az eladóban aztán kiderül. Ha nem vagyok ott nem élek a környéken egyáltalán nem ismerem.

Ha ilyen egyszerű lenne költözni szép is lenne, de a valóság nem ez.

2021. aug. 17. 02:21
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Budapestet most sem ismered ezek szerint, szóval most is lutri.

Ha egyszer városok között váltani akarsz, akkor kell az átmenet. Pl. kerestek egy albérletet Budapesten, a győri lakást pedig kiadjátok. Az megtermeli a hitel törlesztőrészletét és talán még az albérletetek egy részét is, így anyagilag pont ugyanúgy jöttök ki egy budapesti albival, mintha a saját győri ingatlant törlesztenétek. 1-2 évig éldegéltek albérletben, majd eldöntitek, hogy hogyan tovább. Ekkorra már lesz egy kis helyismeret, átlátjátok hova költöznétek és mik az anyagi lehetőségek. Itt lehet eldönteni azt is, hogy eladjátok-e a győri lakást, vagy van keret (önerő) és energia mégegy lakásra.

Az, hogy a melósok esetleg csúsznak a felújítással, nem újkeletű probléma és nem csak budapesti jelenség. Fel lehet rá készülni lélekben és szerződni is lehet olyan feltételekkel, ami mondjuk kötbért tűz ki. Ha egy vállalkozó ilyen feltételt nem ír al, az már eleve kétes. Persze, van stressz egy költözésben, de egy lakás, vagy egy város sosem kell, hogy végleges legyen. Ez az ember hozzáállásán múlik. Megértem, ha valakinek ez hatalmas stressz, de az is az, hogy most azon rágódsz hol telepedj le. Szerintem mindegy. Majd alakítja az élet, ha máshol van a helyed.

2021. aug. 18. 08:59
 16/18 anonim ***** válasza:
50%

Kedves Kérdező!

Szabad megtudni, hogy mivel foglalkozol? Hátha egyszerűbb a kérdést megválaszolni

2021. aug. 21. 23:27
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

14: 3: Mért veszed alapértelmezettnek, hogy a belvárosban lesz a munkahelyed? Minden kerületben 2-9 városrész, tehát ugyanennyi városközpont van, ezek önálló városok voltak a Budapesthez csatlakozás előtt és népességük is akkora, mint egy megyei jogú városé.

Egyáltalán nem belvárosközpontú Budapest ellátás és munka szempontjából.

2021. aug. 22. 18:53
 18/18 A kérdező kommentje:

15-ös

Persze nem ismerem a várost, de ha ott élném le az életem akkor sem ismerném meg az egészet csak azt a részt amerre járok naponta és a lakókörnyékemet. Győrben is 8 éve élek és vannak olyan kerületek ahol csak pár alkalommal voltam.

Lakásvásárlás meg mindig lutri, mert a lakás pontos állapotát nem lehet tudni és a szomszédokat kivéve, ha bérelted az ingatlant.

Az elképzelésed nem rossz, de pont azért szeretnék most dönteni, mert most egyedül vagyok. Ha lesz egy komoly kapcsolatom meg egy lakásom Győrben akkor a páromat győzködhetem, hogy költözünk és egy vagy bejön van nem eddigi tapasztalatom és ismerőseim tapasztata szerint ezek szakítással végződnek és nem szeretnék az életemből még pár évet elpazarolni ilyenre.

Másik problémám vele, hogy azért a hitelt nem tudom ilyen gyorsan visszafizetni kell 5-6 év ha úgy nézem veszek egy lakást Győrben és kicsit kipofozom ekkor. Ebben az estben már 35 éves lennék egy albérletben Budapesten a saját lakásomat eladva tudnék venni (vagy párommal) egy lakást ahol lehetne családot alapítani. Számomra ez ijesztő, hogy 35 éves lennék és akkor tudnák csak családot alapítani, tudom soha nem késő.

Nekem kicsit más a véleményes minél több szállal kötődsz egy helyhez annál nehezebb szerintem megindulni, és egy idő után meggyőzöd magad, hogy a jelenlegi jobb mint az új ismeretlen ami lehet rosszabb is. Ezért is vágnék bele most, mert nagyon nincs ami visszatartana.

17-es

Nem veszem alapnak, hogy a belváros közepén lesz. Egyszerűen metró közeléből szerintem sokkal több lehetőség nyílik mintha 10-20 percet utaznák hogy elérjem a metrót. Alapból utazásra simán elmehet 40-60 perc ami szerintem rengeteg idő míg vidéken 15-20 perc alatt elérek bárhova a városba tömegközlekedéssel kocsival meg 30 perc alatt a környező nagy multikhoz. Szerintem ez nem így működik, hogy mindenkinek a kerületében ott a munkahely akkor nem utaznának ez ember át a városon dolgozni ismerősöm is napi 1 órát utazik, mert a Váci úton van a munkahelye hiába váltott átkerült egy mellette lévő épületbe ahol többet fizetnek aztán ennyi.

2021. szept. 5. 01:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!