Budapesten vagy Győrben vennétek saját panel lakást ahol élnétek?
29 éves vagyok lakást akarok venni és úgy érzem választanom kell, mert később váltani sokkal nehezebb mikor van már gyerek lakáshitel és egyszerre 2 új munkahelyet kell keresni.
Szeretem Győrt tele van zöld parkokkal így sok forgalomtól csendes panel lakás van a belváros is közel van 30-40 perc séta így akár egy esti találkozó után is könnyen haza lehet jutni. Tömegközekéd kicsit gyenge elég ritkán járnak a buszok így sok esetben sétálni vagy biciklivel menni egyszerűbb. Lakások olcsóbbak itt tudnék venni egy parkra vagy tóra néző panellakást. 5-10 perc sétára 5 nagy élelmiszerüzlet, kis pláza, posta drogéri kb minden van ami kellhet.
Budapesten tartózkodtam sok hétvégén meg voltam fent egész hetek szerettem benne, hogy jó a tömegközlekedés. Ami még mellette szól hogy havi fizetésem kb 100 ezer forinttal lenne több és több munkalelhetőségem lenne ha váltani akarok.
Lakások árában nincs akkor nagy különbség, ha a fizetést nézem mellé akkor 5,6,7 év után már az a plusz pénzt magamra tudom költeni.
Budapesten Kelenföldön gondolkodtam lakást venni, mert onnét jó a közlekedés míg a 22 kerületben hiába van zöld parkos panel, ha este egy csapatépítő után nincs tömegközlekedés csak éjszakai járt. Sajnos a keretem elég szűkös kb 30 milliót tudok rászánni hitellel együtt így jó helyen lévő normális lakást nem kapok.
Kérdésem igazából az lenne, hogy kevesebb fizetésért éljek egy szép helyen vagy menjek a magas fizetés irányába egy paneltömbbe a következő 10 évre?
Szívem szerint Győrben maradnék az agyam Budapestre húz a jobb élet irányába. Ha valaki volt ilyen helyzetben akkor, hogy döntött esetleg később megbánta.
Ha teljesen rugalmas lennék ebben, akkor téglát vennék és Győrben.
Budapesti vagyok különben.:)
Győrben vennék, a "hanyatló" nyugat is közelebb van, sokkal több lehetőséggel és jobb fizuval mint Pest. Ha sikerülne találnod mondjuk Bécsben egy olyan munkát, ahova elég heti egy napot bemenned akkor én inkább azt választanám. De lehet, hogy a cég biztosít valami lakást arra a pár napra amíg ott vagy (ilyet is hallottam nemrég egy ismerőstől). Bár biztosan van Győrben is jó munka. Ha nyelvtudás miatt esélyes a magasabb fizetés pesten, akkor jó esélyed van külföldön is jó munkát találni.
Pest emellett megadja az összes fővárosra jellemző dolgot, a putris alakokkal együtt. A 22 valóban elég forgalmas, vonat teherforgalom éjszaka, 6-os út, M0-s, a csepel-szigetet kerülő repülők is arra járnak. Kelenföldön csak áthaladok, de egy ideje a pu. környéke sem valami normális, tele van fura alakokkal. Nem tudom mennyire fontos a tömegközlekedés számodra, Győrben valszeg autóval is, vagy ha számít a környezetvédelem elektromos autóval biztosan jól lehet közlekedni. Persze ez is pénz, sajnos :)
Én Debrecenből jöttem fel pestre 3 éve, esélyes, hogy hamarosan visszaköltözök, nincs már magasabb fizetés pesten. Otthon a barátaim már ugyanolyan fizetésért dolgoznak mint én pesten, van aki így is jobban keres vidéken. Bár elszálltak az árak ott is, még így is olcsóbban lehet ott lakáshoz jutni. Ráadásul nekem vidékiként nincs olyan környék pesten ahol szívesen elköteleződnék akár 10 évre. Egyszerűen sokkal jobb környékek vannak a vidéki nagyvárosokban. De ez csak az én véleményem, én így látom.
Én Győrbe éltem mindig.Szerintem teljesen élhető város.Bár az évek során kezd nagyon zsúfolttá válni,ez a forgalmon is meglátszik,illetve a rohanó világ,stresszes itt is azt eredményezi hogy amellett hogy mindenhol rengeteg ember,sokszor sajnos türelmetlenek is,indulatosak másokkal.
Nekem Győrbe az tetszik legjobban,hogy nem akkora város hogy ne legyenek leküzdhetetlen távolságok,akár gyalogosa,akár biciklivel.Remélhetőleg a tömegközlekedés is javulni fog.
Valóban próbálnak odafigyelni városon belül is a zöld területekre,parkokra.Sok kellemes,jó programlehetőség van.Nagyon szép a belváros,hangulatos,nyüzsgős,és mivel átszeli a várost a Rába,Duna így a belváros szívében is vannak nagyon szép helyek.Amelyek kellemes kikapcsolódást nyújtanak nőnek,férfinak,felnőttnek,gyereknek,nyugdíjasnak,családoknak.
És még azt tudom elmondani hogy Győr környékén is vannak olyan települések,amelyek kellemes programként szolgálnak,szép látnivalók.
Persze gondolom Pestre is valahol igazak ezek a megállapítások.De valahol Győr megtartja a vidékies kisváros stílusát a zsúfoltság ellenére is.
Persze sok minden függ attól hogy melyiket válaszd.Inkább a személyiségedtől függ.Hogy te mire vágysz,milyen dolgok a fontosak,meghatározók,milyen tevékenységeket szeretsz.A nagyvárosi nyüzsgést,vagy inkább a nyugodtabb környezetet.
Sajnos az a rohadt pénz is meghatározó az életben,úgyhogy nyilván az a plusz 100ezer ft sokat számíthat.És ha hosszú távon ekkora lenne a különbség a 2 város és 2 fizetés közt.Akkor valóban 8 év alatt 10millió ft-tól esel el.Ami komoly összegnek minősül kis hazánkban.Abból a pénzből nagyon sok minden másra tudnál költeni,vagy akár tartalékolni,családalapításba belevágni,biztos alapokat építeni.
De ha mondjuk csak ez számít,akkor felfoghatnád úgy,hogy most veszel egy szebb környéken Pesten vagy a közvetlen környékén egy lakást,vagy akár családi házat.Áldozol rá kicsit többet.És akkor adott lesz a szép hely számodra,ami Győrbe tűnik szimpatikusnak,de mégis a fizetésed Pesten magasabb lesz.És Pesten is tuti lehet találni szép és jó környéket.
Budapesten is vannak jó környékek, több zölddel, jó tömegközlekedéssel. Megint úgy csinálunk, mintha egy 2 milliós város leírható lenne általánosításokkal, mint egy egyutcás zsákfalu.
Én Budapestet választanám (választottam is)
Én vidéken vennék. Szerintem Budapest egyre élhetetlenebb, egyre több a szélsőségesen lecsúszott figura.
Pláne ha Győrben olcsóbbak is a lakások.
Én Budapestet választanám és választottam, azon belül is Budát. Rengeteg a zöld, kirándulóhely, csendes környékek, akár az erdő szélén is élhetsz, mindamellett össze nem hasonlíthatóak az anyagi lehetőségek. Annyi a különbség, hogy lehet, hogy álomotthonod 1-2 költözéssel elérhető, nem egyből, de ezt a többi fiatal is így csinálja. Győrben nem tetszett, hogy hétköznap este 7-8 körül kihalt az egész, mert reggel mennek korán az emberek a gyárba. Győr helyzete összekapcsolódott az Audival, amíg a cégnek jól megy, addig a városnak is. Borzasztó nagy függés, egy lábon állni.
Egyébként a nagyság relatív, amíg nem éltél 10-12 milliós városban, addig tűnik nagynak, utána meg egy kisváros feeling.
Én Budapesten vennék.
Sokkal szebb és kevesebb a Fideszes
Szerintem nem kell ezt ennyire tragikusan véglegesnek felfogni. Maradnál Győrben..., ha jó állásod van, akkor vegyél ott.
Majd ha már költöznél onnan valamilyen okból, akkor eladod és költözöl, vagy éppen összejön egy önerőnyi pénz, veszel egyet Pesten is, a győrit meg kiadod.
Annyi opció van... Pl. ha mennétek majd, akkor keres munkát az egyik fél, majd ha az megvan, akkor lassan átszivárog a család és a másik fél is elkezd keresgélni. Vagy az is lehet, hogy a gyerek még pici lesz, anyuka GYED-en, ami jár, az ország minden pontján, vagyis ha a kereső fél talál munkát, mehet is az egész család rögtön.
Sosem értettem, hogy miért gondolkozunk ennyire szélsőségesen röghöz kötésben egy ingatlan megvásárlásakor. Az csak egy ingatlan, ami egy időre kiszolgál. Majd ha az élethelyzet változik, akkor valami sorsa lesz, lesz helyette másik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!