2 gyerekkel két szobás lakás?
Sziasztok! Lakás vétel előtt állunk. Költöznünk kell a férjem munkahelye miatt. Eddig albérletben éltünk, de mivel megyeszékhelyre költözünk a havi 55 helyett 100-150 egy normális albérlet.
17 millióért találtunk egy felújított, szép lakást, csak elég picike. Fürdő+wc és konyha, nappali, étkező egy helyiségben és 2 zoba.
2 óvódás kisfiunk van. Az egyik 10, a másik 12nm. A nagyobba szeretnénk a gyerekeket rakni.
Két gyerek 1 szoba? Eddig külön szobájuk volt. Ha megfeleznénk a szobát praktikátlan lenne. Elég gyorsan kéne dönteni.
Ill. a város közeli településen van felújítandó családi ház hasonló árban. Az 3 szobás. Viszont akkor több lenne a benzinköltség. És nem is tetszik az a ház, max az elosztása. Fürdőt, konyhát, teraszt erősen újítani kéne, több millió+költség. Viszont tágas. A lakás kicsi, de egy köpésre van a férjem munkahelyétől és mindentől is.
Melyiket választanátok? Köszi! Mi a praktikusabb?
9. B..szd arcon magad! Nem 400 ezres ájfonról, meg 50 ezres nájki cipőről beszélsz, hanem hogy minden szülő direkt azért vegyen sok millióval drágább (=szobákkal nagyobb) ingatlant, hogy minden gyereknek legyen külön szobája. Ha nincs pénzük a nagyobb ingatlanra, akkor is, mi? Nehogy véletlenül az anyagi lehetőségeiken belül maradjanak.
Te tanultál történelmet? És most nem az őskorról beszélek. A '80-as években is pl a 4-5 fős családoknak 1,5 szobás lakások lettek kiutalva, mert akkor ezt engedte meg az ország és az emberek gazdasági helyzete. Szerintem az a bajod, hogy nem tudod történelmi kontextusba helyezni a jelen kort, jelen pillanatot. Hogy itt az utóbbi 50 évben mi akik kb Észak-Amerikában (Kanada, USA) és Nyugat-, illetve Közép-Európában élünk, soha ilyen gazdagok és jól élőek nem voltak az átlagemberek sem, még ha a legtöbben amúgy mind szeretnek rinyálni ostobaságok miatt, miközben a világon néhány milliárd ember levágná szó szerint egy ujját azért, hogy cseréljen az észak-amerikai vagy európai panaszkodóval és az ő életszínvonalával. Ez, hogy egy családban minden embernek külön szobája van, a világtörténelem 99%-ában nem működött az emberek 99%-a számára. Most is esetleg pl Magyarországon (ami egy világszinten gazdag ország, a legtöbb magyar benne van a leggazdagabb 1 milliárdban a 7 milliárdból) talán az emberek felső egyharmada engedhet meg magának ilyet saját magától, talán másik egyharmada hitelből és maradék sehogy sem. Mondom, csak ennyi a bajod, hogy nem tudod nagyobb kontextusba helyezni a jelen pillanatot és amiről beszélsz. Ez a normális élet is annyira relatív, mert te ezt most a te helyzetedből mondod, hogy szerinted mi a "normális" élet, de nincs sehol semmilyen kőbe vésve az univerzum 8. törvényeként, hogy "minden embernek lehetőleg saját szobában kell laknia.". Mert ez egy iszonyú változó körülmény, ami nem állandó.
Egyébként baszod én is azt mondom, hogy addig legyen a 2 szobás lakás, amíg a gyerekek kicsik. Mondjuk amíg nem kamaszodnak. Aztán később lehet nagyobbra váltani. Nekem is kb 11 évesen lett saját szobám és örültem nyilván pár évvel később, hogy tudtam nyugton recskázni vagy később szexelni tizenévesen. De ha nem lett volna saját szobám, akkor inkább ne legyen, minthogy anyámék mondjuk adósságba verjék magukat, hogy 1-gyel nagyobb szobás lakást tudjunk venni.
The Truth is out there, de aludtál màr nappaliban? Az egy kész átjàróház, főleg 2 gyerekkel. Ott nem lehet pihenni. Nappaliban aludtam 14 éves koromig. Sokkal inkább örültem volna egy közös szobának a nővéremmel. Hétvégente sem aludtam 7 óránál tovább.
A ház valóban praktikusabb ilyen szempontból, de nagyon nem tetszik. Ez is a gyerekkoromra vezethető vissza, mindig csúnya, lelakott lakásokban éltünk, utàltam odahívni bárkit. Egyszerűen igénylem a szép környezetet. Egy fürdő és konyha felújítás pedig alsóhangon 5 millió. Nagyon a lakás felé húzok, de tényleg zavar, hogy idővel kicsi lesz.
"Nem tudtátok? Aki gyerek nem saját szobában nő fel, abból lelki sérült lesz!"
Hát, nekem sem volt saját szobám és igen, csak azt tanultam meg belőle, hogy nálunk annyi gyerek lesz, ahány szoba. Így legalább az enyémeknek nem kell 18 évesen menekülni otthonról, hogy jusson nekik valami kis privát szféra.
"2 óvódás kisfiunk van. Az egyik 10, a másik 12nm."
Nem is tudtam, hogy a gyerekeket négyzetméterben számolják :D
14! Ráadásul nem is négyzetméter (mert azt így írjuk : m2) hanem nanométer :D
Egyébként 13-assal értek egyet. Én magam is tesóval közös szobában nőttem fel, amint tudtam, alig voltam otthon, inkább összejöttem barátokkal, később pasikkal, csak ne kelljen otthon a tesóm nézni, főleg, teljesen más érdeklődési körünk volt, más volt a tv-ben, máskor volt kedvünk tanulni stb pedig másfél év korkülömbség van köztünk.
"Ráadásul nem is négyzetméter (mert azt így írjuk : m2)"
Az a hivatalos mértékegység jele, rövidíteni szoktuk nm-ként. De értem persze :D
"Nem 400 ezres ájfonról, meg 50 ezres nájki cipőről beszélsz, hanem hogy minden szülő direkt azért vegyen sok millióval drágább (=szobákkal nagyobb) ingatlant, hogy minden gyereknek legyen külön szobája."
Oszthatod az észt, ettől még a mai világban jogos elvárás a privát tér.
És nem mellesleg te hoztad fel az ájfón meg nájki témát, ami egy teljesen fals összehasonlítás.
"Te tanultál történelmet?"
Tanultam történelmet, ettől még nem a múltban, hanem a jelenben élünk.
Attól, hogy régen 5 gyerek aludt egy ágyban meg a kert végi pottyantósba jártak szarni, a mai világban nem ez a norma.
Nem kell "történelmi kontextusba" helyezni semmit. Ez az edd meg a főzeléket mert Afrikában éheznek kategória.
Nyilván, vannak kényszer helyzetek. De ha lehet választani, és jelen esetben lehet, akkor az ember ne menjen bele abba amiről előre látja, hogy szar lesz.
"The Truth is out there, de aludtál màr nappaliban? Az egy kész átjàróház, főleg 2 gyerekkel."
Nyilván nem kellemes, de az sem sokkal jobb, hogy cserébe összezárod a 2 gyereked egy kis lyukba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!