Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ingóságok maradtak?

Ingóságok maradtak?

Figyelt kérdés

Jó napot.

Szeretnék venni egy házat, de az ingóságokat a tulajdonos ott akarja hagyni, mert nem tud vele mit kezdeni. Ezek nagyon régi bútorok stb. Most mit csináljak velük? Nem tudom egymagam kipakolni, sem időm foglalkozni vele, hogy fotózzam, netre feltegyem stb.

Egyáltalán érnek ezek valakinek valamit? Vannak, akik foglalkoznak ezzel?

2021. aug. 10. 12:56
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
78%
Vannak igen ilyen emberekyneten hirdetik magukat hogy hagyatekot,ingosagokat felvasarolnak . Ha nem tudod eladni,felteszed ingyen elvihetokent ,szerintem elviszik. A maradomekot lomtalanitaskor kirakni.
2021. aug. 10. 13:26
 2/12 anonim ***** válasza:
79%

Na igen, de az ilyen régi sz4rokat azok se viszik el ingyen se. Én is felhívtam pár ilyen hirdetést, ugyanebben a helyzetben voltam házvásárlás után.

Ingyen felteheted, de az ilyen régi lakkozott szekrények stb senkinek se kellenek. Hetekik hirdettem mindenféle csoportban.

Végül szétvágtam a bútorokat és kivittem a szeméttelepre mindent. Sok munka volt.

A szemétszállítót/önkormányzatot is megkérdezheted hogy van-e valami lehetőség hogy elvigyenek mindent. Egy ismerősöm a szülei házát (falu) az önkormányzat segítségével lomtalaníttatta.

2021. aug. 10. 13:34
 3/12 anonim ***** válasza:
93%

Közlöd az eladóval, hogy vagy ő kilomtalaníttatja a házat, vagy te megteszed, de akkor 100eFt-ot visszatartasz a költségekre.

És mindez az adásvételiben legyen benne!

Így szokták ezt csinálni.

(Azért figyelj oda, mert a régi lom és antik között lehetnek milliós különbségek!)

2021. aug. 10. 13:40
 4/12 A kérdező kommentje:
Sajnos nem értek hozzá, nem tudom mi lehet értékes ott.
2021. aug. 10. 13:45
 5/12 anonim ***** válasza:
73%

Vannak "hagyatéki lomtalanítok". Ha egyáltalán nem akarsz ezzel foglalkozni, akkor bízz meg egy ilyet. Szerződjetek le. Minden az övé ingyen, amit akar, de cserébe teljesen ki kell pucolnia a házat.

Mi így csináltuk egy örökölt háznál.

Ha foglalkoznál vele, akkor csinálj egy garázs vásárt, minden eladó, ami a házban van... Ha egy bútorért 1000 forintot ajánlanak is, oda kell adni. A maradékra kell kérni egy konténert és kidobni mindent. Csak van a családban, barátok között két markos legény, aki segít kipakolni.

Ha mégtöbb kedved van foglalkozni vele, akkor nézelődj barkács csoportokban és jófogáson. A retro bútorokat eszméletlen pénzekért veszik meg emberek, hogy új életet leheljenek beléjük. Én is keresek pl. egy karos padot a teraszunkra. Ha van, szólj nyugodtan, én megszabadítalak tőle szívesen! :)

2021. aug. 10. 14:08
 6/12 A kérdező kommentje:
Semennyi kedvem nincs foglalkozni velük, sőt pénzt sem szeretnék érte adni. A tulajdonos egy idős néni, ő sem tud foglalkozni velük, kipakolni sem.
2021. aug. 10. 14:22
 7/12 anonim ***** válasza:
88%

Visszatartasz pénzt, ahogy már írtam, utána hívsz egy becsüst.

De nem valami kisebbségit, hanem üzlettel rendelkező fehér embert.

5-6 komolyabb tárgyat lefényképezel neki (ez 5-6 perc) aminek alapján eldönti, hogy érték, vagy kacat.

2021. aug. 10. 14:27
 8/12 anonim ***** válasza:
89%
Nem tudom hol laksz, nálunk a régi bútorokat (nyilván ingyen) egy nap alatt elviszik mindig, másnem tüzelőnek. Ami fém, azt meg a vashulladék gyűjtők.
2021. aug. 10. 14:29
 9/12 anonim ***** válasza:
72%
Ha nincs túl messze Budapesttől, ingyen elvihető címmel felrakod fb marketplacere és simán elviszik. Nekem törött bútorokat, kibontott kádat, csaptelep, mindent vackot elvittek, amit nem tudtam kidobni, mert épp nem volt lomtalanítás, de nem volt kedvem fizetni konténerért. Milliókat érő antik bútort nem fog csak úgy otthagyni a tulaj, nyilván tudja, hogy sz.rt sem ér az egész már, és többe kerülne elvitetni, mint eladni.
2021. aug. 10. 17:18
 10/12 A kérdező kommentje:

Keszthelyen van a ház.

Igen, mondta a néni, hogy nem értékesek, ő sem tudja hova tenni őket. Pakolni sem tud. Az lesz, hogy mégis lefotózom őket, és felreszem ingyen elvihetőbe.

2021. aug. 10. 19:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!