Vásárlás esetén az ingóságok?
Üdvözlet.
Hamarosan aláírjuk a családi ház adásvételi szerződését. A kiszemelt ház egy idős hölgyé volt. A bútorok, tárgyak stb minden úgy van hagyva, ahogy szegény néni hagyta halála előtt. Három szoba, plusz konyha, fürdő, spájz, nyári konyha, állatokkal kertészkedéssel kapcsolatos eszközök. Ezekre mi nem tartunk igényt. Nagyon régi minden, más is a stílusunk. A szerződésben mi kérhetjük, hig, hogy üresen adják át a házat?
Azért ennyi mindent kipakolni nem lesz könnyű, meg nem is szeretnék ezzel foglalkozni, sok nagy, régi szekrényt mozgatni stb.
Milyen lehetőségek vannak? Kérem, csak tapasztalatokat szeretnék olvasni. Köszönöm.
Persze, hogy lehet!
Ha nem akarják kipakolni, akkor saccoljátok meg, hogy hány konténer kell a kipakoláshoz, meg a munkaerő, stb. - és annyi engedményt kérjetek az árból.
Kérhetitek üresen és a szerződésbe is érdemes belefoglalni.
Szinte minden legyen benne a szerződésben, hogy mi marad mi nem mert mentem már olyan helyet újrakábelezni ahonnan kitépte és elvitte előző tulaj a rezet, fűtőtestet és a bojlert is mert ezekről nem esett szó.
Alapból az ingóságok nem is képezik a vételár részét, tehát az alapértelmezett mindig az, hogy azokat elviszik.
Ez alól csak a külön megállapodás a kivétel.
Sőt, ki lehet térni arra is, hogy frissen kitakarítva kérirtek a házat.
3: Jesszus.:)
Ami nem esik ki a lakásból, ha fejre állítod, rendszerint a beépített szekrények is, az az ingatlan részét képezik. Volt ebből akkor ügyetek?
Nálam még a vécét is elvitte az előző tulaj... :D Megbeszéltük, hogy teljesen átalakítom, így mindent vihet, bár erre nem számítottam, hogy kiszedi a földből. Mindegy, spórolt nekem pénzt vele, kevesebb sitt. Az, hogy az összes kapcsoló és villanykörte le volt szedve már nem is volt fura.
Bármiről lehet megállapodást kötni, szerintem nyugodtan mondjátok, hogy ti kifejezetten kiürítve kéritek, bár tény, hogy a bútor alapból nem képezi a vételár részét. Általában csak a beépített dolgok. De erre is ki lehet térni, hogy azt is szereltessék le és vigyék el.
Köszönöm.
Igazából, amikor megnéztük, a tulaj elmondása alapján úgy éreztem, gyorsan el akarja adni a házat, minél előbb, csak legyen pénze. Illetve, még azt is éreztem, mintha célozna rá, hogy nem kell neki onnan semmi. Ekkor is volt olyan érzésem, hogy ő már nem akar bajlódni a pakolással, kiürítéssel.
Kérdés, mennyire rafinált az eladó. Mondhatja azt is, hogy minden benne van a vételárban. Ha valamit el akarsz távolíttatni, akkor ezt a műveletet fizesd meg neki pluszba.
Ezért fontos minden apróságot írásban feltüntetni a szerződésbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!