Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Családi ház vagy panel lakás?

Családi ház vagy panel lakás?

Figyelt kérdés
Melyiket választanátok és miért? Köztudott hogy a családi házak drágábbak mint egy panel lakás, ezt vegyétek figyelembe vélemény íráskor. Írjatok véleményeket!

2021. aug. 4. 20:08
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
64%

9-es

Minden rokonom téglában él és nem szereti senki.

Elegem van a gázfűtésből. Keresztanyámék az ócska belső folyósót rühellik

És nem mondanám hogy a xiii kerület szívében olyan rossz lenne a környék. Unom hallani a felsö szomszéd fingását is :D

Nagyi meg nem tud aludni attól hogy mindent hall a szomszédoktól. És ez újlipót város már nem a lwgrosszabb környék sőt de ezek a régi házak... A vízvezeték a fűtés rendszer ugy az egész gány

Ezzel szemben a sógórnőmék a panelban jobban jártak. Csökkentek a költségeik bemész van mwleg víz fűtés cső. És nem nagy kunszt fenttartani a kényelmet.

Ahova mi költözünk újpesti panel. Villamos a hátsomban orvosi rendelő, 4patika 2 ovi 3 általános 2 közép suli 2 egyetem. Szép parkok és játszók. Munkalehetőség és rengeteg bolt ahol választhatok az akciók közül.plusz egy jó költség hatékony életmód 20-20 a közös költségünk pls:D Nekem ez verehetetlen.

2021. aug. 4. 23:44
 12/31 anonim ***** válasza:
69%

"A vízvezeték a fűtés rendszer ugy az egész gány"

Tehát felújítandó.

Még mindig semmi köze a fal anyagának a vezetékek állapotához.

Felújítandó panelban a gány vízvezeték ugyanolyan gány, mint a téglában.

2021. aug. 5. 00:46
 13/31 anonim ***** válasza:
41%

Csaladi haz.

Panelbe nem koltoznek. Laktam lakasban de nem tetszett.

A csaladi haz nagy elonye hogy ha sajat tulajdonu akkor konnyen tudod alakitani, boviteni az igenyeid szerint mert van hozza telek. A panelnal nincs telked, az autod kint all az utcan, eselyed sincs hogy garazst epits mert nincs hova. Nincs sajat udvarod ahova kimehetsz, ahol a gyerekeid jatszhatnak, labdazhatnak. Tesom olyan tarsashazban van ahol van udvar de az is kozos a lakokkal. Sokszor nem mennek le a gyerekkel jatszani mert egyik szomszed epp grillpartit tart es kinos lenne hogy ok meg ott csuzdaznak pont akkor mikor masnak meg a vendegei vannak ott, hiaba kozos az udvar. Na az en hazamnal ilyen nincs mert az udvar csak az enyem :D

Csaladi haznal nem kell annyit lepcsozni sem es ami a legfontosabb hogy van maganszverad. Nem hallod a szomszedaid hogy mikor mit csinalnak a sajat hazukban.

Csaladi hazban nottem fel es soha nem hallottam a szomszedot szexelni pedig biztos csinaltak mert van 5 gyerek :D

Tarsashazban meg siman hallottam hogy a felettem levo epp szexel ugy hogy majdnem beszakad a mennyezet, aztan tv-zik, porszivozik, fel-ala jarkal mert keszulodik valahova, utana csapkodja az ajtot...

Csaladi haz dragabb de tobbet is kapsz a penzedert. Egyertelmuen jobb vetel.

2021. aug. 5. 02:25
 14/31 anonim ***** válasza:
65%

Szerintem a kérdésre kellene válaszolni.

Családi ház előnyei:

Kert, tágasabb terek ( bár ez sem mindegyikre igaz ) és általában jobb levegő. Kb. ezzel ki is merült :).

Hátányai: messzebb van mindentől, SOKKAL drágább a fenntartása, a javítása, mindened rámegy, folyamatosan foglalkozni kell vele, konkrétan ez egy életforma, életvitel, és minden mindig a házról ( kertről ) fog szólni.

Panel lakás:

Előnyei: központi helyen van, jó közlekedéssel. Kiszámítható fenntartási költségekkel, van olyan szigetelt ház ahol 3 szobásnál a fűtés 7000 körül van havonta, közös költség 9000. Ha jó a szomszédság, csend van ( sokan nem hiszik el de rengeteg múlik a jó szomszédokon ). A felújítás költségeivel előre lehet kalkulálni, mert mivel sztenderdek szerint készültek ( téglákkal ellentétben ) ezáltal nagyobb a verseny a piacon, nincsenek felülárazott felújítások, annyiba kerül amennyibe kerül. Ellátottság: minden van a környéken.

Hátrányok: nincs saját kert

Szóval mindenki döntse el maga.

2021. aug. 5. 07:50
 15/31 anonim ***** válasza:
27%

"Köztudott hogy a családi házak drágábbak mint egy panel lakás"

Mint ahogyan egy Mercedes is drágább egy Suzukinál.

2021. aug. 5. 10:43
 16/31 anonim ***** válasza:
19%

Jó a hasonlat.

A Suzukisok is mindig megmagyarázzák, hogy mennyivel "előnyösebb" az autójuk mint pl. egy Mercedes.

A panelesek is folyton azt magyarázzák, hogy mennyi "előnye" van egy panelnek egy családi házzal szemben.

Vicces emberek ezek...

2021. aug. 5. 10:49
 17/31 anonim ***** válasza:
82%

Van a suzukinak előnye bőven. Olcsóbb, gazdaságosabb fenntartani, levésbé lopják, könnyebb vele parkolni.

Kinek mik az igényei.

2021. aug. 5. 10:52
 18/31 anonim ***** válasza:
0%

17.#

Pont ezt írtam, hogy mindig megmagyarázzák a bizonyítványt, hogy mennyi "előnye van".

Csak nehogy neki támaszkodjál annak a 0.0003-as lemeznek...

2021. aug. 5. 11:08
 19/31 anonim ***** válasza:
86%

Az utolsó néhány hozzászólónak:

Mindenkinek mások a preferenciái. Akinek sok pénze van és szereti a tágas tereket, kertet és szeret 'nagylábon' élni, vagy státuszt sugározni az valóban kertes házban lesz majd csak igazán elégedett.

Aki visszafogottabb életvitelt folytat, nem ért a kerti munkához, nincs annyi pénze az viszont panelben fog gondolkodni. Nincs ezzel baj.

Azt viszont nem lehet tagadni, hogy van előnye a kertes házzal szemben.

Melyik a magasabb életminőség? Valószínűleg egy kertes ház gyönyörű zöldövezetben, de jó ellátott környéken, ahol közösségi és egyéni közlekedési infrastruktúra is ellátott.

Az viszont akkoris beszédes, hogy az én 50m2-es panelom 32 milliót ér. Tehát igenis van értéke, a piac beárazza ezt.

2021. aug. 5. 11:24
 20/31 anonim ***** válasza:
13%

Inkább erős túlárazásnak nevezném!!

(Hiszen néhány éve még 10 millió környékén voltak.)

2021. aug. 5. 11:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!