Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Volt már olyan, hogy rájöttél,...

Volt már olyan, hogy rájöttél, hogy nem tetszik az ingatlan amit vettél és eladtad kis időn belül?

Figyelt kérdés

Mennyi volt a legrövidebb idő, amit ingatlan vásárlás, majd az eladása követett?

Nálam úgy néz ki, hogy 2 év :D

2021. aug. 3. 15:27
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
60%
Akitől most vettünk egy lakást, ő 1 hónapon belül eladta. Amikor ajánlatot tettünk még nem volt bejegyezve a Földhivatalnál a neve, meg kellett várni. Ő befektetésként vette.
2021. aug. 3. 18:42
 2/11 anonim ***** válasza:
76%

Mi a rövid táv?

Én vettem egy panelt, nem a legjobb helyen, felújítandó is.

Igazából úgy vagyok, hogy 3 év alatt vissza fizetem rá a hitelt, közben tudok gyűjteni is és 3-5 év után váltanék nagyobb/jobb lakásra.

Azért léptem így, mert jobban kijövök mint még 3-5 év albérlettel.

2021. aug. 3. 19:01
 3/11 anonim ***** válasza:
69%

"Azért léptem így, mert jobban kijövök mint még 3-5 év albérlettel."

Még akkor is, ha az ingatlanvásárlásba nem csak a vételárat, hanem az illetéket, ügyvédi díjat, bebútorozást, esetleges felújítást is beleszámítod? 😲

2021. aug. 3. 20:29
 4/11 A kérdező kommentje:

3-5 év alatt csak az albérleti díj alsó hangon 3-5 milla.

A lakás értéke valószínűleg megduplázódott, amit vett.

Szerződést gondolom okosba írják, hogy ne kelljen sok adót fizetni utána.

Ügyvédi díj meg ilyen 150-200ezer általában

2021. aug. 4. 06:59
 5/11 anonim ***** válasza:
82%

21-ért vettem felújítandót, 1 millió az ügyvéd és illeték, felújítás 3-4 millió.

A hitel kamatai ha 3 év alatt vissza fizetem akkor +2 millió körülbelül.

Építőiparban dolgozom így valamennyi kedvezményt ki tudok sírni az anyagokra és 1-2 szakmunkát megcsinálnak nekem sok minden mást megoldok magam.

Összességében 26-28 körül lesz a lakás felújítva.

A hasonló lakások állapottól függően 24-29 millióért mennek mostanában.

Nyilván ha mindent bele számolok, bútorozás, egyebek, akkor "hazudtam" és anyagilag ugyanott lennék mintha albérlet mellett betettem volna állampapírba az összes pénzem.

Amivel viszont nehéz számolni az infláció és áremelkedések.

Hacsak nem dől be a gazdaság akkor az ingatlan olcsóbb nem lesz, a pénzem viszont egyre kevesebbet fog érni.

2021. aug. 4. 10:25
 6/11 A kérdező kommentje:
Én úgy vagyok vele, hogy jó állapotút érdemes csak venni. Nem adják már olyan olcsón a felújítandót, hogy megérje. 1-2 milla árdifferencia, de 3-4et rá kell locsolni, + idő, + a hülye melósokkal szenvedni, +manapság összetákolnak mindent horror árakon
2021. aug. 4. 10:31
 7/11 anonim ***** válasza:
60%

Illetve kicsit összetettebb a dolog.

Egy felújított, bebútorozott, igényes 2 szobás lakás 130-150 ezer. Persze van olcsóbban garzon de nem élnék 30+ évesen garzonban.

És sajnos albérletek között is van rengeteg ami se nem bútorozott, gépesítés is az ezer éves hűtőt jelenti. Jártam már úgy, hogy elromlott hűtő helyébe kaptam egy ócska, rozsdás Lehel hűtőt "jó lesz ezeknek" alapon.

Vagy a bútorozást is szeretem a magam arculatára alakítani. Nyilván adott bútorokkal ezt nehéz.

Másrészt sajnos albérletben nehéz évekre tervezni, ezért nem úgy rendezkedik be az ember.

Nálam az anyagi megtérülés mellett ott van az "érzelmi" "emberi" oldal is.

Rossz érzés, hogy kiszolgáltatott vagyok másoknak. Főleg hogy itthon leginkább a "fizesd a mi hitelünket" alapon adják az albérletet és bizonytalan, hogy meddig tudsz ott lenni, hozzá nyúlni sem lehet.

Nem tudsz egy képet felrakni engedély nélkül, stb.

Na meg anyagilag az albérlet 7-8 millió lenne 5 évre. Nyilván ha 3 éven belül nem is térül meg, de 5 év alatt már nagyjából ugyanott vagyok.

2021. aug. 4. 10:41
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Én pont ettől félek. Kéne lakást venni amíg lehet. De 26 millió a teteje. Itt Pesten ez alatt az ár alatt 36 nm felett nincs semmi élhető. Ezzel a 20 év hitel garantált. Ezért nagyon meg kell néznem mit veszek.
2021. aug. 5. 11:59
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
8-as az nem azt jelenti, hogy 20 évig nem költözhetsz el. A családban volt már olyan lakás, amit megvettek, ahol a tulajnak még volt hitele az ingatlanon, mégis eladta. Nyilván a bank beleegyezése kell hozzá. Vettek egy másikat és ahhoz még vettek fel hitelt, a régin már csak pár millió tartozás volt, akkor. Közben született egy gyerekük és kinőtték a régi lakást.
2021. aug. 5. 12:24
 10/11 anonim ***** válasza:
34%

Aki azt írja, h megduplázódik az, h gondolja?

65m2es 3 szobás panel, jó helyen, erkélyes, panel programos 40 millió.

Az átlag kereset mondjuk 230ezer/hó.

3 év múlva lesz 260 az átlag kereset.

Ugyan ez a lakás meg 80 millió.

Vagy 5 év múlva amikor 280-290 lesz az átlag kereset akkor lesz 80 millió.

De 7.5 év múlva amikor még kb. 300 lesz az átlag keres jó esetben. Akkor 2.5x lesz az ingatlan ár ez szerint. Tehát 100 millió lesz 7.5 év múlva a most 40 milliós panel.

Én jövőre akarok venni 2 lakást.

Akkor amit kiadásra veszek kb. 40ért azt 7.5 év múlva 100 millióért eladom. A másik amibe át akarok költözni az 60 lesz kb. Akkor az 150 millió lesz 7.5 múlva.

Ebbe még így bele se gondoltam. Akkor a 40 millióson keresek 60 milliót 7.5 év alatt.

De ha így duplázódik 5 évente, akkor veszek még1et 10 millió önerő 30 hitel 20 évre, de még ha 45 fizetek vissza akkor is 20 év alatt a 40 milliós ha 5 évente duplázódik, akkor 80-160-320-640 milliót fog érni, de ha az alapár szerzódik fel akkor is 40-80-120-160millió, de ha kifestem meg rakok fel függönyt akkor az plusz legalább 30 millió.

Fú én ingatlanban utazok, de ennyi hülyeséget amit itt írnak...

2021. aug. 24. 22:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!