Hogyan juthatnánk minnél előbb lakáshoz? Lent
24 éves srác vagyok, párom 22. Mindketten diplomások vagyunk, én nettó 335 ezret keresek plusz cafeteria, párom nettó 180 ezret.
Eddig Budapesten éltünk albérletben, viszont felismertük, hogy egy árva fillért sem tudunk félretenni az albérletárak mellett, ha esetleg élni is szeretnénk.
Ezért azt a döntést hoztuk, hogy a szüleimhez költözünk egy külön lakrészbe, hogy pénzt gyűjtsünk. Ez a terv alapvetően működik, viszont nagyon elszoktunk attól, hogy vidéken élünk, nincs itteni baráti körünk, és egyáltalán nem olyan jó itt élni nekünk.
Anyagilag persze megéri, de az élet nem csak erről szól.
Tisztában vagyunk azzal, hogy Budapest külső kerületeiben is 35 millió forint egy lakás, és ezt baromi nehéz összegyűjteni.
Mivel csak egy hónapja költöztünk le, így jelenleg nincs félretett pénzünk. Fundamentán van körülbelül 1 millió forint, és ennyi.
Nagyjából úgy tervezünk, hogy két év alatt nagyjából 8-10 milliót el tudunk tenni, és addigra másfél- két millió forint lesz a fundamentán.
Ezzel a 10-11 millió körüli önrésszel plusz hitellel már van esélyünk lakást találni?
Szeretnénk majd gyereket, így a babavárón is gondolkozunk.
Ti mit gondoltok, hogyan tudnánk a lakást minnél hamarabb lakáshoz jutni?
Minden tippet elfogadok.
24F
Nincs jobb tippem, mint amit most csináltok.
Ha így a szeparált együttélés működik és továbbra sem lesz egy idegőrlő küzdelem, akkor a "Valamit valamiért!" elv alapján örüljetek, hogy ez a lehetőség adott nektek.
"...nagyon elszoktunk attól, hogy vidéken élünk, nincs itteni baráti körünk, és egyáltalán nem olyan jó itt élni nekünk."
Majd megszokjátok, hiszen onnan származtál el, nem totálisan idegen.
Barátokat mindenütt lehet szerezni, aztán egyik ember hozza a másikat, de nem megy egyik percről a másikra.
Mi van az ottani régi gyerekkori barátaiddal, osztálytársakkal, stb?
Keresd meg őket, vagy kezdjetek el számotokra kompatibilis emberekkel kapcsolatokat kiépíteni. Egy hónap az semmi, koncentrálj a célra és rögtön szebbnek fogod látni a világot!
Ha a számításotokat tartani tudjátok, akkor nagyon jó esélyeitek vannak egy szuper budapesti otthonra!
Én sem tudok sokkal többet hozzátenni, mint amit magad is leírtál és az 1. hozzászóló is elmondott.
Csak annyit, hogy 35 millió alatt is bőven lehet most lakást kapni, egy ismerősömnek 2 eladó lakása is van most 30 körül a XI. kerületben elit helyen (!!!), az egyik 3 szobás (!!), nekünk is van 27-ért belvárosi, de az csak egy szobás, tehát az első valóban az legyen, hogy megvan az első olyan hitelmentes lakás, amiben tudtok ketten lakni, és majd később lépjetek tovább.
Sajnos mi mindketten Miskolcról származunk, viszont az én családom pont úgy költözött el az ország másik végébe, hogy 1 év gimi után mentem is Egyetemre Budapestre, így nem nagyon van itt társaságom.
Az ennyi félrerakást azért írtam, mert a szüleim tudják miért költöztünk ide, ezért “nem kérnek egy forintot sem”.
Persze a fundamentát fizetjük, a kocsit én tankolom, eljárunk bevásárolni, és ha kell valami magunknak vesszük meg. Erre viszont 80-100 ezer forint plusz SZÉP Kártya elég.
Jobb ötletem nincs. Esetleg az igényeket is lejjebb lehet adni. Kijjebb eső kerületben, egy-egy panel lakást már 20-25 millióért is meg lehet venni. 11-12 millió önerővel az már tök oké. Pár év alatt kifizetitek a hitelt és léptek tovább nagyobba, esetleg jobb környékre.
A babaváróban akkor gondolkoznék, ha tuti biztos, hogy hamarosan gyereket vállaltok (max 1-2 éven belül ráálltok). Ugye a babaváró 2022-ig létezik elvileg, nem tudni hogy utána lesz-e még. Úgy, hogy egyelőre eszetek ágában sincs gyereket vállalni, nem nyúlnék 1 éven belül bele ebbe.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!