Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Az ingatlan adásvételi szerződ...

Az ingatlan adásvételi szerződés csak aláíráskor tekinthető meg, vagy már előtte pár nappal is átolvasható?

Figyelt kérdés
Szeretnénk itthon nyugiban átolvasgatni. Vagy ennek van valami szabályozása, hogy csak az eladókkal közösen lehet megnézni?
2021. júl. 16. 09:45
 1/9 anonim ***** válasza:
88%
Nyilván átolvasható...
2021. júl. 16. 09:51
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Én mindig előtte elkérem e-mailben (általában 1-2 nappal előtte készen van, de ez tőled függ, kérhetsz rá 1 hetes határidőt is az átnézésre). Jól teszed, ha előtte időben elkéred, átolvasod, esetleg már előtte a kérdéseid visszaküldöd e-mailben, ez így helyes, felelősségteljes.
2021. júl. 16. 09:51
 3/9 anonim ***** válasza:
88%

Amúgy a folyamat:

Ügyvéd elkészíti a tervezetet. Átküldi a vevőnek aki szintén tovább küldi az eladónak. Mindenki átnézi, ha oké, akkor elmennek és ügyvéd előtt aláírják.

2021. júl. 16. 09:55
 4/9 anonim ***** válasza:
67%

"Átküldi a vevőnek aki szintén tovább küldi az eladónak"

Eladóként IS mindig közvetlenül az ügyvéddel kommunikáltunk, felesleges beiktatni plusz egy lépcsőt.

Mellesleg: attól, hogy a vevő fizeti az ügyvédet, attól az ügyvéd még mindkét felet egyformán képviseli.

2021. júl. 16. 09:58
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Én mindig megkaptam előre a tervezetet. Át is kell nézni, hogy a személyes adatok meg minden stimmeljen, fizetési megállapodások, stb.
2021. júl. 16. 10:08
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Ebben bíztam. :-)

2021. júl. 16. 10:14
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Mi is megkaptuk előre, az eladók szintén. Mindkét oldalról rá kellett bólintani a tervezetre, mielőtt maga a szerződés ténylegesen aláírásra került. Vagyis, nálunk úgy volt, hogy mi és az eladók is, a tervezet elolvasása után e-mailt írtunk az ügyvédnek, hogy jóváhagyjuk a tervezetben foglaltakat.
2021. júl. 16. 11:13
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Általában legalább pár nappal előre elolvasható a tervezet. De tegyük hozzá hogy ez inkább szokás, és nem szabály. Jogilag semmi akadálya nincs annak, hogy az aláíráskor lássátok először a szerződést.
2021. júl. 16. 11:55
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
nekünk mindig minden ügyvéd elküldte előre, hogy olvassuk át, nem maradt-e ki valami fontos, helyesek-e az adatok. még nem volt olyan, hogy az ügyvéd előtt láttuk volna elöször a szeződést, valószinűleg meg sem kötöttük volna úgy
2021. júl. 16. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!