Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Budapestre költöznék vidékről...

Budapestre költöznék vidékről ( Miskolc). Milyenek most Budapesten a viszonyok? Gondolok itt a méhlegelőkre, szándékosan lezárt utakra, egyszerre történő felújításokra stb. Melyik az a kerület amelyik élhető több szempontból is: közbiztonság stb. 31L

Figyelt kérdés

2021. júl. 11. 18:39
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
#19-es, gyönyörű összefoglalás! :-)
2021. júl. 12. 07:54
 22/31 puritan ***** válasza:
50%

Ennyi beképzelt pökhendi rosszindulatú hozzászólást régen olvastam.

Legfőképpen az ilyen szarháziak tömege miatt élhetetlen budapest, nem azért mert karácsony lezárta a fél belvárost.

2021. júl. 14. 20:38
 23/31 anonim ***** válasza:
54%
Igen, mi pesti pökhendi szarháziak ki nem állhatjuk a vidéki tuskókat, jobb is, ha mindenki marad a seggén. :-)
2021. júl. 14. 20:40
 24/31 anonim ***** válasza:
100%

A méhlegelőkkel nem tudom mi a bajod? Nem rajongok Karácsonyért de ezt az egyet volt értelme meglépnie.

A belváros tényleg egyre undorítóbb, én már nem szívesen járok be, annak ellenére hogy vannak szép részek bőven. Nem mindenki a belvárosban lakik/dolgozik, viszonylag vidékies életet is lehet élni a főváros határain belül.

2021. júl. 15. 06:50
 25/31 anonim ***** válasza:
100%

„Milyenek most Budapesten a viszonyok?”

Erre így általánosságban nehéz válaszolni, akkora város. Nálunk se mindegy, hogy a Tampere városrészről vagy Komlóstetőről kérdez valaki, akkor ezt Pest esetében szorozd meg tízzel.

„Gondolok itt a méhlegelőkre”

Én nem gondolnám, hogy ez tényleg annyit számít egy költözésnél, egyébként Miskolcon is van, menj el, nézd meg és döntsd el, ez tényleg annyira zavar-e, hogy jelentős szempont legyen.

„szándékosan lezárt utakra”

Ha a közlekedés miatt aggódsz, metróvonal közelébe költözz, azokat nem szokták lezárni. Egyébként a szándékosan lezárt út az semmi, Miskolcon véletlenül lezártak is szoktak lenni, pl. ez [link] vagy ez [link] .

„Melyik az a kerület amelyik élhető több szempontból is: közbiztonság stb.”

Szinte minden kerületnek van jó és rossz része, ha valamelyikről konkrétabb kérdést teszel fel, könnyebb válaszolni. Az igazán rossz helyek eleve országszerte híresek (pl. a Hős utca, de azt hiszem, most számolják fel), de még az se mind gáz (a hírhedt Nyolcker körúton belüli része pl. teljesen kulturált).

Én alapvetően a belváros környékét javaslom, mert ott van meg az az igazi nagyvárosias nyüzsgés, a többi kb. olyan, hogy egy megyeszékhelyről teljesen fölösleges miatta odaköltözni, ha más nem motivál (pasi, munka). Csöves van pár, de nem vészes. Az „egyes kerületekben pisiszag van” durván általánosítás (egyszer volt szarszag a fél megyében, de annak külön wikipédia-cikke is lett, annyira ritka [link] ) A buszjegy Miskolcon is csak akkor 500, ha a buszon veszed, én a mobilappot használom, abban 300, Pesten egy útra szóló sajnos nincs az appban, de ha egyenként veszel jegyet, 350, ha tízes tömböt, akkor darabja 300. Az emberek alapvetően normálisak, nem olyanok, mint a 19-es, persze attól is függ, kihez hogy állsz hozzá.

2021. júl. 19. 00:11
 26/31 anonim ***** válasza:
Azzal vitatkoznék hogy a metró nincs lezárva, a hármas metró jó része évek óta le van zárva
2021. júl. 19. 14:47
 27/31 anonim ***** válasza:
#26 Igen, de nem random zárják le egyik napról a másikra, amikor épp sietnél valahová, hanem egy előre ütemezett felújítás miatt van lezárva, előre tudhatóan, és az ezzel kapcsolatos infókat folyton bemondják az összes közlekedési eszközön. Szerintem a kérdező arra gondolt, amikor kiszámíthatatlan a közlekedés.
2021. júl. 19. 14:57
 28/31 anonim ***** válasza:

Őszintén szerintem összességében lehetne egy nagyon jó hely, vannak élhető részei még! Ha bevezetné karácsony Geri a szemét dobálásért helyszíni bírság 5.000-20.000Ft-ot akkor a legnagyobb Magyar lenne ebben az országban.

A mai Budapest régebben 10-15 éve amit gyerekként amit megismertem és minden évben alig vártam, hogy feljöjjünk az osztályommal.

Emlékeimben nem volt ennyi szemét az utakon és grafiti, sokkal több Fehér és normális ember volt. A Keleti P. szinte virágzott, most meg teli van kéregető Romákkal és koldusokkal, drogosokkal.

Ezek az emberek 90% már megöregedett illetve kimenekült külföldre Orbán és Gyurcsány tolvajkodásának hála.

A megélhetés itt jobb, mint vidéken de a lakhatás egy szoba élhető helyen minimum 100e rezsivel albi 160-180 min+rezsi

A belváros az maga a pokol, kutyát a járdán xaratják, pisi, piás üvegek bűz, mocsok mindenhol.

kivéve a Corvin negyedet azt szépen megcsinálták, de ott a 8. ker szóval sok a kéregető arra!

Kerékpár utak is borzalmasak, egy forint nincs rájuk költve, kocsit lehetetlenség letenni normális helyre, minden bevan szinte fizetősre csinálva de semmit nem tesznek, a tisztaságért cserébe.

Én is BAZ megye határától költöztem fel, mert vicc, hogy vidéken még mindig 100e ért dolgoztatják a népet. Az ember semmire sem tud kezdeni és e a Fidesz hibája, már 10 éve megteheték volna a minimálbért nettó 200.000Ft fölé kellett volna vinni.

2021. júl. 20. 21:57
 29/31 anonim ***** válasza:

Összességében az egész ország szebb lenne, ha a szemetelést büntetnék. A bírságokból még az ezzel foglalkozó őrök bére is kitelne.

10 év alatt szerintem rengeteget fejlődött a város, 2008-ban még simán azok a buszok voltak, mint a 80-as években, estek is szét. A közlekedés egyre jobb.

Koldusokat pont kipucolták a belvárosból, tíz éve nem lehetett megállni a Ferenciek terén, hogy oda ne jöjjön egy, most már lehet.

Ha a minimálbér nettó 200 fölé menne, akkor szépen tolná az árakat felfelé, és ugyanott tartanál. Neked kell képezned magad, nem a fideszt okolni (vagy legalábbis ne ezért).

2021. júl. 20. 22:04
 30/31 anonim ***** válasza:

28- vagyok és 29-es tőlem szedted a szemetelés bírságolását.

Érts meg a Dimplomás , egy melós és középosztály nélkül egy senki.

Hiába ül az irodába napi 8 órát nettó havi 500.000Ft-ért .

Nekik jól megy a szekér de egy érettségivel és szakmával rendelkező embernek annyira azért nem megy.

Nettó 200.000Ft a minimum pénz amit idehaza fizetni kéne az embereknek, 500.000Ft kéne a 3 műszakos oknak fizetni

Diplomásnak max 650-700eFt

2021. júl. 23. 08:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!