Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hülyeség lenne ebben a helyzet...

Hülyeség lenne ebben a helyzetben lakást venni?

Figyelt kérdés
Szeptembertől egyetemen fogok tanulni Debrecenben. Középosztályba tartozunk, eddig úgy volt hogy albérletet veszek ki pár haverral de nembiztos hogy ez összejön egyéb okok miatt. Arra gondoltunk vennénk egy kis lakást hitelre és akkor fizetjük azt havonta és nem az albérletet. Viszont akkor gondolom kéne bele bútor meg ugye fent is kéne tartani. 10-20 évre vennénk fel mert igazából ott is képzelem el az életem tehát már lenne egy lakásom amibe elkezdhetném az életem. És ha esetleg nem is ott telepednék le végül akkor is ki lehetne adni albérletbe a lakást. És így az egyetemi évek alatt 1-2 haverom is lakhatna ott és beszállnának a rezsibe + jelképes összegért. Persze amint van keresetem én fizetném havonta. Hülyeség lenne ebbe belemenni és inkább törödjek bele egy albérletbe?

2021. júl. 3. 10:08
A kérdező szavazást indított:
Lakás vásárlás
Albérlet
30 szavazat
 1/7 anonim ***** válasza:
81%
Ha arrafelé lesz is munkalehetőséged akkor érdemesebb saját lakáson gondolkodni. Meg persze kérdés hogy ott mennyire tudnád kiadni albérletbe. Meg ugye kinek a nevén lenne a hitel? Mert te maximum akkor vehetsz fel ha már egy ideje (nem tudom pontosan mennyi év kell) van állandó rendszeres havi jövedelmed.
2021. júl. 3. 10:18
 2/7 A kérdező kommentje:
A szüleim vennék fel a hitelt, de amint lesz keresetem átvállalom helyettük a fizetést. Persze végig az ő nevükön lesz csak én odaadnám nekik az árat
2021. júl. 3. 10:23
 3/7 anonim ***** válasza:
86%
Kicsit off leszek, de ha ez a terv, hogy majd kiadod esetleg később bérletbe, akkor ezt a hitelfelvételnél mindenképpen rögzítsétek írásban. Lakáshitelnél nem magátől értetődő, hogy a szerződés ezt megengedi, úgyhogy erre figyelj.
2021. júl. 3. 13:10
 4/7 anonim ***** válasza:
68%
Ha van hozzáönerő, meg fizetőképesség, akkor jó ötlet lehet.
2021. júl. 3. 17:49
 5/7 anonim ***** válasza:
10-20 év hitel, úgy, hogy a szüleid se lesznek már fiatalabbak, neked teljesen labilis még a jövőd és ez a járvány megtanította, hogy az egészség milyen múlandó dolog, bármikor közbejöhet egy kis probléma, ami pont elég ahhoz, hogy dőljön a dominó. Biztos megéri?
2021. júl. 5. 23:07
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Amíg ÉN saját magam nem vagyok hitelképes, hogy gondolkodhatnék hitelben? Hogy juthat eszedbe, hogy a szüleiddel hitelt vetetsz fel.. Annyira gyerek vagy még, menj albérletbe.. :(
2021. júl. 19. 17:17
 7/7 anonim válasza:
Késöbb ha családot alapitanál, akkor a neveden nem lehet ingatlan, pont a CSOK miatt. Gondolj erre is szerintem.
2021. júl. 19. 17:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!