Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » CSOK házvásárlás esetén, a...

CSOK házvásárlás esetén, a pályázat/ kérelem beadásától, mikor utalják a pénzt?

Figyelt kérdés
Mennyi idő múlva?
2021. jún. 29. 10:45
 1/7 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy mennyire jól adtátok be a kérvényt és melyik banknak. Ha vettetek fel piaci hitelt, akkor talán 60 nappal az értékbecslő után megmondják, hogy 1. megfelelőek a papírok 2. megkapjátok-e a hitelt. Ha rossz papírokat adtatok be, akkor újra be kell adni a papírokat és újraindul a 60 nap.

Ha nem vettetek fel piaci hitelt akkor lassabb, ha jól tudom.

2021. jún. 30. 11:32
 2/7 anonim ***** válasza:
(Ez az elbírálás, aztán mentek szerződni, aztán a földhivatal intézkedik, aztán beadjátok az önerő kifizetés igazolást és utána három-négy nap, ha minden papír rendben van (nekünk az ügyintéző elrontott valamit, így hat nap volt három helyett)).
2021. jún. 30. 11:34
 3/7 A kérdező kommentje:

Nem vettünk hitel!

Milyen hitelt?

2021. jún. 30. 20:37
 4/7 A kérdező kommentje:

3 nap??

Már 1 hónap telt el!!

2021. júl. 1. 06:39
 5/7 anonim ***** válasza:

Nem három nap, az első kommenttel olvasd össze, mindkettőt én írtam.

0. Jön az értélbecslő.

1. Az értékbecsléstől vársz 2-3 hónapot, hogy megmondják, megkapod-e a csokot. (Itt elutasíthatnak vagy kérhetnek hiánypótlást és akkor ez újraindul, ha közben mondjuk lejár a TB igazolás, akkor is újra visszadobják hiánypótlásra, mintha nem adtad volna le, hiába az ő hibájuk).

2. Utána küldenek egy szerződéstervezetet.

3. Utána kötelező várni 3 napot, mire szerződsz.

4. Utána megvárják, míg elrendezed az önerős részét a felújításoknak, kifizeted a lakásvásárlásnál az önerőt, erről szerzel papírt, beviszed a bankba és kéred a hitel folyósítását.

5. Utána még három nap (vagy, ha visszaküldik hiánypótlásra, akkor többször három nap), mire megkapjátok a pénzt.

2021. júl. 1. 14:18
 6/7 anonim ***** válasza:
Ha csok-ot + 5 millió piaci hitelt vettetek volna fel, akkor előbbre veszik általában a bankok. A csak csokos igényléseket lassabban bírálják el.
2021. júl. 1. 14:21
 7/7 A kérdező kommentje:

"""elrendezed az önerős részét a felújításoknak, kifizeted a lakásvásárlásnál az önerőt,"""

Ezt még nem értem!?

2021. júl. 9. 05:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!