Tárnokról, Szigethalomról, Gyömrőről, Maglódról, Monorról, vagy Budapest vonzáskörzetében (max. 1.5 óra tömegközlekedéssel) található könnyen megközelíthető városokból írtok kérlek véleményt?
Tápióság. Budapest határától 35 km-re, a Keletitől 50 km-re.
10 perc a helyi busz a vonatig, 40 perc onnan a zónázó a Keletibe.
Csendes, nyugodt, magyarok lakta falu, cigány nem éri el a 2%-ot, de szinte láthatatlanok. Minden utca aszfaltos. Óvoda aranyos, iskola nívós (sorra veszik fel a gyerekeket innen Pannonhalmára és elit Bp-i gimikbe)csak a gyerektől függ, hogy mire viszi. A dr-nő betegcentrikus, lelkiismeretes.
Ami tény, hogy falu és nem város, de 15 km-en belül van Tesco, Lidl, Penny, gyógyfürdő, strand, gokart, házias éttermek, pizzázók, pubok.
Az ingatlanárak nincsenek elszállva, de tény, hogy a környéken pont a kedvező feltételei miatt nem a legolcsóbb település.
Mi Bicskére költöztünk, ami zónázó vonattal 25 percre van a Kelenföldi állomástól. Teljesen véletlenül bukkantam rá, nekünk pont a budai oldal a melóhelyünk. Kis alvóváros ez is, eddig nagyon szeretjük. Lidl, Tesco hiper, Spar, dm, rossmann van, sulik jók, közlekedés kiváló.
Mi a vasúttól kicsit messzebb vagyunk, kertvárosban, de járnak helyi buszok a vasútállomásra, így összesen 40-50 perc alatt már bent vagyok a Móricz Zsigmond körtéren.
Bicskén rengeteg a cigány. Még a nyilvántartott is több mint 10%
Amúgy kár érte, de ez van.
Vannak, ez tény, de mi pl. a kertvárosban vagyunk, és nincs egy se errefelé.
Nem volt eddig semmi gond, a híre sokkal rosszabb, mint ami a valóság. kellemes csalódás volt, pl. a tápióság, meg ezek sokkal rosszabbak.
Sajnos az emberek mindent egybemosnak, ami Tápióval kezdődik, mert vannak valóban cigányosabb falvak, mint Tápiószele (6%) Tápióbicske(4%)
A Tápió-vidéken ezeken a legmagasabb a cigányok aránya, ami még mindig nagyjából a fele a budai oldali bicskeinek. Ezzel szemben Tápióságon a cigány 1,8%.
Ezt a tápiófóbiás sztereotípiát nehéz a fejekből kiverni, de nem is feltétlen kell, mert így maradnak erre a falvak csendesek, nyugodtak, ami egy csodás, dimbes-dombos tájvédelmi körzetnél nem hátrány.
Én egyébként nem azért jeleztem, hogy Bicskén rengeteg a cigány, mert esetleg ott nincsenek jobb részek, hanem azért, mert akit óvoda, iskola érdekel, annak kicsi gyerekei vannak, akik odajárnak.
És ott bizony sajnos nem lehet megválogatni az osztálytársakat.:(
Amellett az sem mindegy, hogy egy település önkormányzatának a pénzéből alig marad fejlesztésre, mert a zöme segélyezésre megy el.
De tényleg nem akarlak megbántani, csak amikor mi néztünk házakat, nálunk ez nagyon fontos szempont volt, nem is annyira miattunk, hanem a gyerekeink miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!