Miért van az, hogy már mindenki családi házat akarnak venni?
Én nem akarok családi házat venni, én családi házat akarok eladni.
Amúgy semmi bajunk nem volt itt (Pestről leköltözőként!) a 25 év alatt, csak már sok nekünk.
7-nek pedig szerintem igaza van. Meg lehet, sőt meg kell nézni a környéket nyilván több napszakban is, de a szomszédok cserélődésére nincs garancia sem lakásban, sem házban.
Nekünk pl. egy nyugis pár volt a közvetlen falszomszédunk a lakásban, majd ők elmentek és kiadták egy kisgyerekes párnak. 1,5 évig hallgattuk az üvöltést meg a zenélő gyerek játékokat. Nincs baj vele, mert hamarosan ők is ezt fogják hallgatni. Csak azt mondom, hogy eljöhettem volna 26-szor megnézni a lakást és hallgatózni, ez nem szűri ezt ki.
Azért az nem életszerű, hogy mindenki Rózsadombra költözzön, ahol max kertész tevékenykedik az udvarban. Megjegyzem ott sincs soha egy baráti összejövetel, se medencéző gyerekek, se barkácsoló apukák, fűnyíróból is max csendes automata? Se egy építkezés 2 házzal odébb?
Szomszédok tekintetében lakással és házzal is meg lehet járni egyaránt. Amiért mi házat szeretnénk az a nagyobb tér és a saját udvar. Szeretnék mezítláb slattyogni a füvemen, kint napozni a medence partján, vacsorázni a kényelmes nagy teraszomon esténként, stb. Szeretem a friss levegőt és szeretném ha lenne összeköttetésem a "természettel" ily módon, nem csak egy erkéllyel.
Csatlakozom az előttem szólókhoz, pár éve egy csendes helyen vettünk egy családi házat, 2 év alatt 3 szomszéd cserélődött le. Ebbből 2 esetben parasztok költöztek ide, az egyiknek (folyamatosan ugató) kutyája van, a másik nagyon szeret flexelni.
Ettől függetlenül már csak azért is kertes házat vennék megint, mert ekkora méretet (kb 170 nm) nem nagyon lehet lakásból találni (legalábbis régebbi építésűből, nem túl felkapott helyen, amire nekem pénzem van)
Mi peldaul nem akarunk hazat venni a ferjemmel, lakasban gondolkozunk, most is lakasban lakunk, csak alberletben.
O panelban nott fel, en kertesben, tehat en tudom milyen, de valahogy megsem vagyom kertesre, es o sem. Mondjuk hozzatennem, hogy gyereket nem tervezunk egyelore meg jo sokaig, talan soha nem is lesz, igy nekunk tokeletesen eleg a lakas is. Mi nagyon jol kifogtuk eddig, soha semmi gond nem volt a szomszedokkal, remelem, hogy majd sajat lakas eseteben is igy alakul.
És mi a garancia, hogy nem költözik be új szomszéd? Csak mert mi pont ezt szívtuk meg, beleszámoltuk a költözés előtt azt is hogy a szomszéd ház üresen áll évek óta és rettenetesen örültünk neki, de utánunk 2-3 hónappal beköltözött az új szomszéd és azóta alig van nyugalom. És nem, messze nem olcsó vagy proli környékről beszélünk.
Kár ezzel vesződni szerintem...
A kérdésre válaszolva: sok ember élvezi ám a kertet és nem csak nyűgnek éli meg. :D Plusz van némi privát tér, kevesebb zaj hallatszik át, több a hely (pl. tároló), könnyebben bővíthető, helytől függően akár olcsóbb is lehet, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!