Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mire fel ilyen drágák a...

Mire fel ilyen drágák a Balaton parti falvakban lévö nyaralók?

Figyelt kérdés

2016-ban vettem Budapest 2. Kerület legszebb részén 80 m2-es panorámás gyakorlatilag luxus lakást 50 millió forintért. Rendezett kert, terasz, automata redönyök, jó minöségü 3 rétegü nyílászárók, burkolatok, stb mind felsö kategória. Automata öntözörendszer van telepítve a kertbe, automata kertkapu.

Ez 642 ezer forintos m2 árat jelent! Ehhez képest szeretnénk venni egy régi kis nyaralót valamelyik északi parti falucskában, de a szemünk is kiesett az áraktól. Ilyen 2-300 fös falvakban 1980-ban épült felújítatlan, pókhálós szoci 40-50 m2 nyaralókért kérnek 40-50 millió forintot! 1 milliós m2 ár, plusz még újítsd fel! A belsö építészünk szerint nyugodtan számoljak 10 millióval, hogy olyan legyen a ház mint a mostani lakásunk. Felújítva a 40 m2 nyaraló (ami egy kis lyuk kb) 50 millió forintért egy olyan helyen ahol nincs semmi de semmi? Hol élnek ezek? Voltunk ennél a háznál, a tulaj kikérte magának az alkut! Azt állítja, hogy “majd a nagyemberek” úgyis megveszik töle mert nincs itt már telek se eladó és építenek majd egy társasházat a helyére.

Gyakorlatilag sehol nem találtunk olyan házat ami egy ember tulajdona (sok hirdetésröl kiderül, hogy osztatlan közös tulajdon felét árulják) és ép eszü ára van! Egy kis szoci vityillóért nem adnék többet mint 25 millió! Szerintem az a reális ára.

Szerintetek is bolondság van a Balatonon? Vissza fog ez állni valaha? Szomorúan látjuk a rengeteg évek óta elhagyatott nyaralót, de ezek meg nem eladóak, hiába nem használják öket.

2021. jún. 27. 00:23
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%

"Éppen, hogy azt látom, hogy egy időszakos stagnálást követően megint felfelé kúsznak az árak."

Lehet olyan rész, ahol emelkedik, attól még kijön a 20%-os csökkenés éves és város szinten.

Nincs olyan, hogy budapesti lakáspiac, minden háztömb más, nagyon lokális a piac.

2021. jún. 27. 17:18
 22/34 anonim ***** válasza:
100%

Én ezt a honlapot szoktam követni az ingatlanárakat illetően:

[link]

Itt nagyon szépen le lehet szűrni, hogy pontosan melyik kerületben, milyen árakon mennek a különböző típusú lakások/házak.

2021. jún. 27. 17:38
 23/34 anonim ***** válasza:
81%

Egyértelműen troll és kamu kérdés és kérdező.

2. kerületi luxus lakása van de nem tud nyaralót venni a Balatonon és itt a gyakorin álpanaszkodik.

Nem a 2. kerben pláne nem luxus lakásban él. Balatoni nyaralót szeretne de csóró hozzá.

Többet kell keresni kérdező !

2021. jún. 27. 20:04
 24/34 A kérdező kommentje:
Utolsó: szerinted 50 millió akkora pénz amiért a lakásomat vettem, hogy Ferrarival járok? Olvass! Nem írtam, hogy nincs rá pénzem, hanem hogy nem vagyok hajlandó annyit adni érte! Nem csóróként panaszkodok ha nem tünt volna fel. De ritka irigy és rosszindulatú vagy. Nem baj, én itt ülök a lakásom teraszán és elfogyasztunk az egészségedre egy pohár bort.
2021. jún. 27. 21:05
 25/34 anonim ***** válasza:
53%

lol, kérdező. Bort iszol ( szó szerint ) és vizet prédikálsz.

Egyébként aki iszik, az amúgy is hajlamos kicsit elferdíteni az igazságot.

Nézd elhiszem, hogy van lakásod, mert a magyarok 80%-a saját tulajdonú ingatlanban él. DE!

Te a gyakorikérdések.hu oldalon azt hiszed, hogy hihető, hogy egy II. kerületi elvileg gazdag emberként a pórnép ( mert itt azok vannak ) tanácsát kéred egy balatoni ( ami most már egyértelműen elit ) nyaraló megvételéhez?

Hol hihető ez a sztori ? Sehol.

Valószínűleg egy elég gyenge II. kerület lakásban élsz, amihez anno olcsón hozzá jutottál és most azt hiszed gazdag vagy és léphetsz feljebb.

Elárulom, nem fogsz. Ahhoz többet le kell tenned az asztalra.

Maradhatsz te a gazdagok kerületében attól még csóró maradsz fejben is és pénztárca ügyileg is.

Sok sikert a balatoni nyaralóhoz! :)

2021. jún. 28. 10:02
 26/34 A kérdező kommentje:

:D

IRIGY EMBER VAGY! Tudok amit tudok, nincs miért kitalálnom semmit. Nem gondolom, hogy az ide írok mind csórók és pórnépek lennének ahogy te hívod öket, inkább úgy gondolom magadból indulsz ki. Nem írtam, hogy gazdag lennék, nem tartom magam annak, nem vagyok NER-es. Nem vagyok szegény sem, szépen-jól megélünk. Oka van, hogy nem a szomszédaimtól, egyéb magukat gazdagnak mutató emberektöl kérdezek. Ha ismernél ilyeneket tudnád az okát. Nagyon sok jó tanácsot olvastam itt pl helyszínekröl amiket érdemes elkerülni. Pl a nekem legszimpatikusabb helyen itt olvastam panaszt hogy egy gazdag hülye milyen bulikat tart, stb. Pedig az ottaniakat amikor kérdeztük mind a szépet mutatta, minden milyen jó ott. Ezért is vetettük el a balatonparti lakóparki lakás ötletét (elöször azt akartunk)

2021. jún. 28. 12:32
 27/34 anonim ***** válasza:
100%

25.

Átlagosan élünk, Budapest mellett lakunk kertes házban és van nyaralónk a Balatonon, kb.800 m-re a parttól. Igaz, lassan 20 éve vettük a telket és építkeztünk rá. Viszont a Balatoni szomszédaink se extra gazdagok. Amúgy kérdező, ha jól utánajársz, ki lehet fogni még. Sokan el vannak szállva, mint írtam is a szomszédaink is, de láttam reális áron is ingatlanokat. Anno 2004-ben, le sem írom mennyi pénzzel indultam el telket venni, körbe is röhögtek az ingatlanosok,ert szarba nem nyúltam bele. Nyár végére meglett a telek. Úgyhogy kitartást.

2021. jún. 28. 13:41
 28/34 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, Kérdező, ezt a cikket ma találtam. Pont paszol a kérdésedhez: [link]

Bár lehet, hogy már olvastad. sztem hasznos annak, aki balatoni nyarólban gondolkodik...

2021. jún. 28. 17:31
 29/34 anonim ***** válasza:
54%
Nem értem miért 'segítetek'. A kérdezőnek nincs pénze, nem fog venni semmit. Álmodozik, COVID van.
2021. jún. 29. 05:51
 30/34 A kérdező kommentje:

29

Sajnálom az irigységedet.

A többieknek köszi!

2021. jún. 29. 10:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!