Forgalmas vasúti sínektől 130 m-re mennyire rossz lakni? (Nincs semmi hangtompító fal)
Figyelt kérdés
Mennyire zavaró a vonatok zaja nappal és éjszaka?2021. jún. 19. 13:29
1/5 A kérdező kommentje:
Csak egy mező van a sín és a ház között, a sínek mentén pedig gyér fasor
2021. jún. 19. 13:30
2/5 anonim válasza:
Én 50 méterre laktam és teljesen kibírható volt, mert kicsi volt a forgalom és csak egyetlen sínpár volt.
Vagyis csak jobbról, vagy csak balról jöhetett a vonat.
Tehát nem mindegy, hogy
- mekkora a járatsűrűség?
- mekkora az átlagsebességük?
- hosszú tehervonatok is járnak-e ott?
- egy- vagy több nyomtávú?
3/5 A kérdező kommentje:
Írtam, hogy forgalmas, fővonal. Nemzetközi vonatok is járnak.
2021. jún. 19. 13:35
4/5 anonim válasza:
Meg kell nézni. Nagyon változó lehet. Saját tapasztalat: Vasút mellet két (elvileg) egyforma ház. Az egyikben nem zavaró a vasút, a másikban nagyon. A lakók sem tudták az okát.
5/5 anonim válasza:
Attól is függ, mire használják ott a pályát. Ha állomás van közel, ott azért nem fognak 100-120-szal száguldani a vonatok, ami kisebb zaj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!