Mennyire jó ötlet 30 m2-es garzonlakást vásárolni
hitelből? Nagyon kicsi?
Figyelt kérdés
Sajnos csak ilyenre lenne keretem, mert nem akarok 10 évnél hosszabb futamidejű hitelt felvenni. Az egész lakás teljesen fel van újítva, szép állapotú, klíma is van. Van egy erkély is, ahonnan szép a kilátás. A 6. emeleten van egyébként, lift van. Csak attól tartok, hogy lehet hogy túl kicsi, szűk lesz nekem. Az ár felét fizetném hitelből. Mi a véleményetek? Van itt olyan, aki hasonlóan kicsi lakásban lakik/lakott?
Azt mondjuk igazából neked kell tudni mennyire szűk.
Az ember ahhoz alkalmazkodik ami van, nyilván attól is függ ki honnan jön, milyen házból, lakásból. Én ha kellett elvoltam 8 nm félszobában is, és ha nagyon akarnám akkor 3 szobásban is ki tudnám tölteni a teret ha lenne rá pénzem.
2021. jún. 7. 18:37
12/19 anonim válasza:
Egy embernek elég lehet. Ha szánsz rá pénzt, IKEÁból remekül be lehet rendezni.
2021. jún. 7. 20:50
13/19 anonim válasza:
Elrendezéstől függ. Mi 32 négyzetméteren élünk a párommal, nagyon jó az elrendezés, akkor se akarnék sokkal nagyobbat, ha ingyen adnák. :D
(Azért írom, hogy "sokkal", mert néha egy kamrának vagy spejznak azért tudnék örülni. De ez az egyetlen hiányérzet)
2021. jún. 9. 15:24
14/19 anonim válasza:
Pályakezdőként annak is örültem, hogy szobát tudtam bérelni, nem hogy egy saját garzonnak! Mostmár 30+ évesen én is igénylem, hogy praktikus elosztású lakás legyen az otthonom legalább 1,5 szobával, hogyha feljön valaki, akkor ne a teljes életterembe lásson bele. Nekem így kényelmesebb. Döntse el mindenki maga kinek hogy a jobb.
Egyébként ha 10 év alatt kifizeted, akkor is érdemesebb hosszabb időre felvenned a hitelt. 10 évre fixáltasd. Arányaiban kevesebb kamatot fizetsz ki előtörlesztésekkel valószínűleg, mintha 10 évig fizetnéd a hiteled. Számolj utána.
2021. jún. 9. 15:28
15/19 anonim válasza:
Igen jól írja az utolsó, én is pont így vettem föl hitelt. Nem szokták reklámozni, mert túl jól járnál :D
2021. jún. 9. 18:08
16/19 anonim válasza:
Emberfüggő, nekem egy álom lenne az is, ha a sajátom... Igaz én pl vendégeket nagyon ritkán hívnék fel. A takarítás sem a kedvenc elfoglaltságom, szóval még előny is, ha kisebb helyet kell csak takarítani. :) Persze ha adnának egy nagyobbat, el lennék ott is, de nekem pl a 30 nm is tökéletesen elég lenne és boldog lennék benne. De van, aki meg nem bírna olyanban élni, szóval mindenkinek egyénileg kell döntenie +nyilván az anyagi helyzetéhez függően. Hiába akarnék én palotában lakni, az elérhetetlen úgyis, szóval a realitás talaján kell maradni.
2021. jún. 10. 11:28
17/19 anonim válasza:
Én 6 éve élek egy 24 m2-es lakásban. Nagyon jó az elrendezése, panorámás, jó a közlekedés, imádom. Pedig előtte rengeteget költöztem. Nekem ez a hely életem egyik legjobb döntése.
2021. jún. 14. 22:32
18/19 anonim válasza:
Egy embernek elégséges, pláne, ha megvan a belmagasság galériázáshoz. Kettőnek már nem elég, így hosszú távra nem nagyon lehet tervezni vele.
2021. jún. 21. 12:16
19/19 anonim válasza:
Miért ne lenne elég? Pláne ha jó az elrendezés?
(Évek óta élünk ketten ekkora lakásban, ezért nem értem miért ne lenne elég.)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!