Történt árcsökkenés talán?
Figyelt kérdés
Nézegetem az új építésű házakat 80-100 nm körül, kulcsrakész állapotban, Kecskemét környékén látom, hogy 30-35 millióért is lehet házat venni. Történt esetleg árcsökkenés? Mert mindenhol azt hallom, s látom, hogy egy kádárkockáért is simán elkérnek ennyit, s telek, frekventáltság tekintetében is nagyjából egyformák. Na nem mintha olyan olcsó lenne az a 300-350 000 ft nm ár, de ebben azért benne van a telek is, ami ugyancsak nem olcsó.2021. jún. 7. 00:43
1/12 anonim válasza:
Jelenleg minden értelmes helyen lévő ingatlan brutálisan drága, legyen az használt vagy új.
2/12 A kérdező kommentje:
S mielőtt jönne valami barom, hogy ingatlanos troll vagyok, leszögezem, hogy saját célból akarok házat venni, én ebből nem akarok kereskedni. Ezt előre akartam tisztázni, mert vannak sajnos ilyen emberkék, tisztelet a kivételnek, akinek nem inge, ne vegye magára.
2021. jún. 7. 00:50
4/12 anonim válasza:
Ott a semmi kozepen franc akarna ennyiert hazat venni.
5/12 anonim válasza:
Nem történt árcsökkenés, csak adott városon belül is nagyon sokat számít hogy hol van az ingatlan. Ezen a környéken ennyibe kerülnek. Egyébként nem tudom milyen 300-350 ezerről beszélz, amit linkeltél az kb 420 ezres négyzetméter ár. Ez szerintem nem kevés, azon a környéken valószínűleg régen sem volt drágább egy hasonló ház. Ha kádárkockáért ennyit kérnek, akkor azt a telek indokolja, nem a rajta lévő ház. Vagy az elhelyezkedése, vagy a mérete, vagy valami.
6/12 anonim válasza:
Egy felső platót biztos, hogy elértek az árak. Győr Moson Sopron megyében lakom. Itt eddig a projekt indulásakor a tervező asztalról elvittek minden lakást az elmúlt 5 évben. Most azonban még a tavalyi négyzetméter árakon is növelték pár százalékot is már most tudok olyan projektekről amik nem indulnak el , mert az induláshoz nem lett meg az eladott szükséges lakás darabszám. Egy biztos: A lakás mint befektetés eddig azért volt buli mert sok olyan év volt amikor évi 10-15 százalékot nőt az értéke a lakbér mellett befolyó összeghez. Ha csak a lakbér van az mondjuk egy 30-40 milliós befektetés esetén már lehet, hogy karcsú. Pláne úgy, hogy 5-10 év után már egy minimálisat is költeni kell rá. Pl: egy konyha festés vagy hasonlóak. Egyébként kérdésedre válaszolva : itt az újépítésűek tartják magukat árakban de ahol még ezen M2 áron is növelni akartak ott nem nagyon indulnak a projektek. Aztán máshol nem tudom mi a helyzet. Csökkenést , igaz , hogy csak minimálisat jelenleg de a panelok esetében észrevettem viszont.
7/12 anonim válasza:
Az ingatlanárnál legelőször a lokáció számít. Amit belinkeltél, az gyakorlatilag nem Kecskeméten van hanem vhol Kecskemét agglomerációjában, Matkón. Egy repülőtér közelében... Nem ismerem azt a repteret, de ha ezen a házon gondolkodnék, elmennék megnézni, hogy mekkora a reptér forgalma, milyen reptérről van szó (csak füves pályája van vagy van beton is). Azért ennyire közel reptérhez nem biztos, hogy jó lakni. A nm-ár pedig 420ezer. Valszleg ott, ezen a helyen ennyit érnek az ingatlanok.
8/12 anonim válasza:
Nálunk Kom-Eszt.megyében a hirdetések alapján stagnálást tapasztalok. A lakható állapotú, különösebb felújítást nem igénylő családi házak 25-30M körül hirdetve tűnnek el a hirdetésekről. Minél drágább, annál tovább marad fenn a hirdető oldalakon. Úgy tűnik, mintha a csok+babaváró áron hirdetett házak mennek el pillanatok alatt.Amihez már néhány millió önrész kellene, az hónapokig fenn van.
9/12 anonim válasza:
Egyetértek az előttem szolokkal. A kadarkocka nem most epult, valszeg kozponti helyen van, vagy csendes kornyeken, ahol kozel a bolt, a gyogyszertar iskola ovoda. Ott azt fizeted meg, h nem kell allandoan autoba ulni. A gyerek esetleg tud onalloan kozlekedni. De innen?autohoz lesztek kotve a gyerek meg hozzatok.
10/12 anonim válasza:
700 m2 osztatlan közös tulajdon (a teljes telek mérete 1549 m2, mely két egyenlő 700 m2-es telekrészre van osztva + a szolgalmi út), kint a tajgán?
Hát kösz, de nem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!