Be kell-e küldenem a NAVhoz egy "nullás" bevallást a 2001-ben vett lakásom eladásáról?
Figyelt kérdés
Az ügyvéd ugye lejelenti a NAV felé az eladás tényét, de nem tudom hogy nekem van-e ezzel teendőm. Nyugdíj mellett nincs más jövedelmem, tehát nem küldök be évente SZJA bevallást és adót sem kell fizetnem az eladás után keletkező bevételről (20 év után adtam el), ennek ellenére kell-e ezt a NAV felé dokumentálnom?2021. máj. 28. 20:43
4/6 A kérdező kommentje:
Ez gyors volt, köszönöm a válaszokat!
2021. máj. 28. 21:10
5/6 anonim válasza:
Lehet hogy gyors volt, de hülyeség.
Ha nem kell adózni, akkor is szerepelnie kell az adóbevallásban.
6/6 anonim válasza:
Nem keletkezik bevallási kötelezettsége a magánszemélynek, ha
• az ingatlanértékesítés adómentesnek minősül,
• a költségek összege eléri, vagy meghaladja a bevételt,
• a tulajdonban tartás időszakára tekintettel nem keletkezik jövedelem.
Azonban abban az esetben is meg kell az elévülési időpontjáig őrizni a szerződéseket, igazolásokat, stb, ha nincs adóbevallási kötelezettsége a magánszemélynek, miután ezekkel igazolhatja a bevallás aloli mentességét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!