Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mennyi lakást normális megnézn...

Mennyi lakást normális megnézni élőben lakásvásárláskor? Az első lakásomat venném majd

Figyelt kérdés
Amikre szűrtem arra kb 200 lakást dobott ki a gép és abból 30-at raktam a kedvencekbe az ingatlanos oldalon. De még ha ezt is nagyon-nagyon leszűkítem a számomra legérdekesebbekre, legjobbnak tűnőkre, amiket szívesen megnéznék élőben akkor is marad kb 12. És mindezeket valahogy nem hetek alatt megnézni, hogy mire a végére érek addigra lehet már párat el is visznek az elején megnézettek közül. Vagy mások ezt hogy csinálják?
2021. máj. 28. 17:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
85%

Amennyit akarsz. Vannak külön ingatlan turisták, akik nem is akarnak lakást venni csak járják az ingatlanokat.

"mire a végére érek addigra lehet már párat el is visznek az elején megnézettek közül. "

Ez ilyen.

2021. máj. 28. 17:37
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Mi amikor házat vettünk, szerintem kb. 15-öt biztos megnéztünk. Mi mindig próbáltunk egy napra időzíteni minél több háznézést, mivel alapból másik városban akartunk házat venni, és maga az utazás is idő volt. Szóval nekünk mindig már csak az utazás miatt egész napos programok voltak ezek. Szóval szerintem próbálj meg minél több ingatlant egy napra időzíteni, és ha tudod, akkor rászánni az egész napot erre. Nálunk is volt olyan, hogy egy adott nap megnéztünk 5 házat, és mikor az egyik háztól elmentünk, 1 óra után már hívott az ingatlanos, hogy arra a házra amit előbb megnéztünk, valakik már adtak ajánlatot. Szóval tényleg nagyon gyorsan megy a dolog, szóval ezért is, próbáld meg 1-2 napba besűríteni az összes ingatlan megnézését, ha tudod.
2021. máj. 28. 17:43
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

"1 óra után már hívott az ingatlanos, hogy arra a házra amit előbb megnéztünk, valakik már adtak ajánlatot. "

ez egy ócska trükk, ezt velem is eljátszották többször is.

2021. máj. 28. 17:45
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha megfog egy lakás, akkor azt célszerű megvenni.

Árultam a lakásom, hétfőn este megnézte valaki, pénteken már a számlámon volt a teljes összeg.

Ez is ritka, de van ilyen is.

2021. máj. 28. 17:53
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
a szomszéd lakást megvásárló nőnek ez volt a 33. lakás amit megnézett. én ezt egy kicsit soknak érzem. mi decemberben vettünk egy lakást, az elsőt amit megnéztünk. szóval valahol a kettő között lehet a normális.
2021. máj. 28. 17:58
 6/11 anonim ***** válasza:
87%

Amíg meg nem találod.

Amikor még nem volt internetes lakáspiac, 2,5-8 év között találtunk olyanokat, amikre mozdultunk.

Ez biztosan 100 fölötti nézést jelent lakáscserénként.

2021. máj. 28. 18:12
 7/11 anonim ***** válasza:

Szerintem attól is függ hol, mit néz az ember.

Hiszen egy panellakásnál nagyjából tudod mit kapsz, míg egy új építésű vagy akár régi tégla lakás ezerféle lehet.

2021. máj. 28. 22:14
 8/11 A kérdező kommentje:

Köszi az eddigi válaszokat!

7. Főleg azt utálom a legjobban, hogy 70%-ban nincs kiírva még utca sem, csak városrész. Azt nagyon jól tudom, hogy milyen helyeken tudom elképzelni a lakást (mikhez legyen számomra közel, stb) és ha kint lenne legalább az utca, akkor abból sokkal könnyebben meg tudnám mondani a hirdetés alapján, hogy érdekel-e vagy sem. Néhány lakást csak azért el kell mennem megnézni, hogy megtudjam melyik utcában, pontosan milyen környéken van.

2021. máj. 28. 23:13
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Nincs konkrét szám. Annyit nézel meg, amenynit jónak látsz. M iegy évig kerestünk házat tavaly, és nagyjából 15 ingatlant néztünk meg. Ebből kb 5-re adtunk ajánlatot. Volt, amelyikre már nem tudtunk, mert elhappolták előlünk, valaki megajánlott egy olyan összeget, amit a tulaj azonnal elfogadott. Aztán, már év végefelé szerencsére megtaláltuk a mi házunkat. Akkor, volt szerencsénk egy olyan ingatlanost is kifogni, aki hogy úgy mondjam, tartotta nekünk az ingatlant, először ugyanis csak a férjem nézte meg, én csak 2 héttel később értem rá, viszont addig amíg én nem láttam, az ingatlanos nem szervezett le újabb megtekintéseket, mivel látta hogy minket komolyan érdekel. Így gond nélkül megvettük.
2021. máj. 28. 23:38
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

8: És akkor képzeld el az internet kora előtt.:) Ott legalább a házat megmondták, de kép, alaprajz nem volt. Szavanként kellett a hirdetésekért fizetni, és így azok szűkszavúak voltak. Sok eladó telefonban sem tudott igazán beszélni a lakásról, iskolázatlan volt.

A lakásban derült ki sokszor például olyan, hogy a szerinte jó állapotú lakás padlózata olyan, mint máshol egy elhanyagolt istálló, még betonozva sincs, gödrös-dombos (belvárosi liftes társasház emeleti lakásairól beszélek!!), burkolatot meg még sose látott.

2021. máj. 29. 01:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!