Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hol érdemes lakás után nézelőd...

Hol érdemes lakás után nézelődni maximum 15 millából?

Figyelt kérdés
2021. máj. 27. 20:21
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
77%

Elképesztő árak vannak a fővárosban, ugyan átlagban több a fizetés is, mint vidéken, de ennyivel biztos, hogy nem több. Tény, hogy jobb a munkalehetőség is, de vidékin is azért a többség nem munkanélküli! 20m2-es (akár földalatti) "lyukakért" kérni 15 millió forintot... vicc! Hiába van (ha van!) teszem azt 30-40 millióért már egy 30-40m2-es relatíve közel a belvároshoz, jó környéken, és hiába lenne rá bőven pénzem, akár lenne még 10 millió, hogy felújítsam, sajnálnék rá ennyi pénzt kiadni. Az én kisvárosomban ill. a mellettünk lévő nagyvárosban 20 millióért (de akár 15-ért is) már egy tisztességes méretekkel rendelkező családiházat vásárolhatsz... (ugyan ebben az árkategóriában arra szintén kell még költeni) de innen nézve a "pesti" árak döbbenetesek.

Amúgy ha megkérdezhetem Erzsébetről a belvárosba kb. mennyi idő bejutni reggel ill. hazajutni délután/kora este? Mert a google kb. kicsit több, mint fél órát ír, ill. tömegközlekedéssel fél-1 órát, de az katasztrofális, ennyiszer átszállni, agyrém. Ha ez igaz, akkor nem mondhatnám, hogy ez sok. Vidéken falvakból is ennyit utazik a lakosság a megyeszékhelyre, ha ott melózik.

Persze úgy vizsgálva ezt, hogy 20 milliót adsz pár m2-ért és még utazol is naponta 30-40 percet a melóhelyre, az elég elkeserítő!

Úgyhogy ha az a kérdés, hogy hol érdemes, arra az a válasz, hogy már akár van 15 millióért Bp-en is, megnézve mi van annyiért, ez meglátásom szerint rossz válasz, mert hiába van, én úgy látom, hogy attól még nem érdemes. Különböző igények ide vagy oda, egyszerűen nem ér ennyit, hiába kél el akár ennyiért is és bizonyosan ellehet adni ennyiért, hisz ha nem lehetne, akkor ez az ár alacsonyabb lenne, de rossz üzlet megvenni!

2021. máj. 28. 07:49
 12/13 anonim ***** válasza:
15 milliód van pénzben, vagy ha vennél fel hitelt akkor lenne 15 milliód? Nagyon nem mindegy.
2021. máj. 28. 12:00
 13/13 anonim ***** válasza:
Amúgy 15 millió forint hitel 20 évre most 85-95 ezer forintos havi törlesztőért (vagy 20 millió 115-125 ezerért) is van és ezt lehet fixáltatni is hogy sose változzon a törlesztőrészlet egész végig. Ha nem éhbérért dolgozol (Pesten) 150-200 nettóért, hanem van valami rendes piacképes szakmád is, akkor ennyi hitelt még adnak is (300-350 ezer nettóra is). Nyilvánvalóan ezt a meglévő pénzed mellé kiegészítésnek értem.
2021. máj. 28. 12:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!