Tényleg ennyien vesznek 70 milliós házakat CSOKkal 50-60 milliós hitelekkel?
9. "És, attól hogy kimaxolja, meg semm ise biztos, már ne is legyen saját háza?"
IGEN! Jézusom, ezt jó esetben valaki még gyerekkorában megtanulja, hogy nem kaphat meg mindent, amit csak megkíván. Mindenki mérje fel anyagilag mit engedhet meg magának és attól függően látja, hogy lehet-e háza, vagy sem. Ez nem így működik, hogy valaki erősködik, hogy ő mindenképpen házban akar lakni, ha van rá pénze, ha nincs, aztán mert most épp van egy ilyen anyagilag életveszélyes lehetőség, akkor egy gyenge kártyaváron elállva mégis vesz egy házat. Én is szeretnék házban lakni, de nem engedhetem meg magamnak. Talán csak egyelőre, talán soha. Ez van. Ezért nem veszek házat, pláne nem veszek házat 10% önerő + 20% támogatás +70% hitel arányra. Most komolyan, ép ésszel fel kell mérni mire van pénze az embernek, nem az álmok és vágyak beteljesülését követelni pénz nélkül.
Hmm, igen. Ha az 50-60 millás házhoz ki kell maxolni a keretet, és a segged kint van a gatyából a törlesztő fizetése mellett, akkor talán NEM kellene 50-60 millás ház, "csak" 20-30. Igen, ez azzal jár, hogy kevésbé frekventált helyen, esetleg nem tiptop állapotú ház. De cserébe nem is adósodsz el olyan mértékben, hogy kb a létfenntartásért küzdesz kőkeményen egész életedben, hanem egy kezelhető mértékű hiteled lesz, ami mellett neadjisten még haladni is tudsz előre az életben, és nem rokkansz bele mentálisan és fizikálisan a stresszbe 5 éves korodra.
Tényleg röhej, hogy ilyen szinten nem képesek az emberek reálisan felmérni a lehetőségeiket.
Én csak azt nem értem hogy jön ide a hitel.
Ha KP-s vagy akkor nagy előnnyel indulsz a hitelesekkel szemben, mert nem kell szarakodni csak leteszed a pénzt. Nyilván így más készpénzesekkel versenyzel, mert nem csak "hitelesek" vannak a piacon.
A szüleim példájából tudok kiindulni. 112 nmes, felújított lakás 2004-ben átadott házban, 47 millióért ment el Szeged legjobb környékén.
Vettek belőle egy kisebb lakást 35 millióért ugyanazon a környéken. Se CSOK, se hitel nem volt csak KP.
A vevőknek legtöbb esetben abból van pénzük, hogy a korábbi ingatlant eladják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!