Tényleg ennyien vesznek 70 milliós házakat CSOKkal 50-60
milliós hitelekkel?
Ez valószínűleg így van, nagyon megugrott a csokos hitelek száma. De biztos még lesz ennek a böjtje. Alapból nem is normális, hogy 70 millió egy nem túl régi, normális családi ház (nem egy villa)
2021. máj. 25. 14:19
Nem foglak sajnálni, mert kirántasz 70 milliót zsebből, és neked kapkodni kell. Amúgy miből gondolod, hogy csokkal, hitelekkel? Te sem úgy akarod, ahogy kiveszem a szavaisból.
2021. máj. 25. 14:57
Nekem is ettől kerekedik a szemem, hogy hány tízmillió hitelt vállalnak be emberek. Picike önerő + babaváró + csok, meg egy kis lakashitel a maradékhoz. És ilyen 5 milla önerővel már meg is vették az 50 milliós házat. De ez még a legjobb esetben is 25 milliós hitel (ha 3 gyerekre vállalnak mindent), ha meg nem lesz 3 gyerek, abba bele se gondoljunk. És ja, vesznek ennél drágábbakat is.
Én meg itt be voltam stresszelve 14 milla lakáshiteltől :D
2021. máj. 25. 15:00
4/16 A kérdező kommentje:
2. Mert az a magyar valóság, hogy a többség nem rendelkezik 70 millió KP-val. Akik ezeket a szerződéseket aláírják, a legtöbb esetben hitelesek. Most én csak pl az otthon centrumos ismerőssel beszéltem. 90%-a hiteles a vevőknek. És gondolom ez máshol is így lehet.
5/16 A kérdező kommentje:
Én mondjuk nem mernék hitelre venni semmit, mert könnyen árverés lehet a vége........
Ha semmit nem vennénk hitelre, az emberek nagy részének nem lenne semmije. Ne haragudj, de 70 milla kp-val könnyű mondani, hogy te nem vennél semmit hitelre. Jó neked, másnak meg muszáj.
Nem ördögtől való a hitel, csak nem árt, ha ésszel veszi fel az ember, nem maxolja ki a keretét.
2021. máj. 25. 15:27
7/16 A kérdező kommentje:
Na de itt pont azt csinálják, hogy kimaxolják. A 3 gyerek eleve nem biztos, hogy összejön. Az se biztos, hogy lesz valakinek örökké állása és mégis 40 milliókat vesznek fel. Ez kimaxolás, akárhogyis nézem. Ez lesz az új devizahitel érzésem szerint, ha a baloldal jövőre elkezdi bedönteni a gazdaságot... Vicc ez az egész. Minden kezdődik majd elölről. Csak most majd másra mutogatnak.
Ebben egyetértek veled, hasonlót írtam az előző válaszomban én is (a 3-as komment is az enyém). Ez durván kimaxolás, és nekem is erős a gyanúm, hogy nagy bajok lesznek ebből, ha letelik a gyerekek összehozására adott határidő.
Ugyanakkor lehet hitelt normálisan is felvenni, úgy, hogy vállalható legyen hosszútávon is, de ez valóban már rég nem az a kategória. Csak arra reagáltam, hogy te semmit nem vennél hitelre.
2021. máj. 25. 15:45
És, attól hogy kimaxolja, meg semm ise biztos, már ne is legyen saját háza? Van akinek csak így megy. Te könnyen beszélsz a magas lóról. Kirántod zsebből a ház árát, 0 hitellel, jól jársz. Más viszont nem ennyire szerencsés. Mondom ezt úgy, hogy sem CSOK-ot, se babavárót nem vettünk igénybe, csak sima lakáshitelt. Mert ja, máshogy nem ment, nem születtünk bele a Mészáros-familiába.
2021. máj. 25. 15:47
Azt mondja 70 misi kp-val, amiért vélhetően nem ő dolgozott meg, hogy ő nem venne semmit hitelre. Joke of the year award!
2021. máj. 25. 15:53
Kapcsolódó kérdések: