Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hol laknátok legszívesebben...

Hol laknátok legszívesebben egy 10 emeletes panelban, és miért?

Figyelt kérdés

2021. máj. 22. 21:33
A kérdező szavazást indított:
Földszint
1. emelet
2-3. emelet
4-5. emelet
6-8. emelet
9. emelet
10. emelet
38 szavazat
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
85%
Legszívesebben sehol :D
2021. máj. 22. 21:34
 2/13 anonim válasza:
92%
10. és ott is lakom. Jó meleg van fűtés nélkül is télen is (én fázós vagyok), szép a kilátás, és nem dübörög senki felettünk.
2021. máj. 22. 21:39
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer voltam,elszállásolva 10.-en rendesen szédültem .
2021. máj. 22. 21:41
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
10. Nagy előny az, hogy nincs felsőszomszéd.
2021. máj. 23. 00:22
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
10. Nem járkál felettem senki. Nagyobb a térérzet és világosabb
2021. máj. 23. 03:58
 6/13 anonim ***** válasza:
70%

2., 3. és 4.

Ezek is általában a legdrágábbak. Nem mindenki szeret magasan lakni. Sőt , a legtöbben inkább nem.

Földszint szintén borzalmas.

Talán még az első emelet jó. De ott is attól függ hogy mi van alatta , milyen a szigetelés , mire néz.

2021. máj. 23. 06:31
 7/13 anonim ***** válasza:
94%
12evig a 9.emeleten laktam.Tetszett a kilátás.1év múlva látogatóba mentem a szomszédhoz,rendesen szédültem,úgyhogy max.2-3-4-5. emelet jöhet szóba.
2021. máj. 23. 07:26
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Nagymamám élt a 9-en. A kilátás a hegyekre lenyűgöző volt. Idős embernek pedig a meleg is fontos általában. Aztán fiatalon a testvéremék, fiatalon meg örül az ember egy jó helyen lévő lakásnak, és klímával beszerelve a meleg is meg lett oldva ( megjegyzem egyik oldala észak keleti volt és az nem olyan meleg mint a délnyugat ).

Ettől függetlenül középkorúaknak ideálisabb a 2-3-4. Aki már kilátásra vágyik és magasabb hőmérsékletet szeretne annak 5-től felfele is jó.

Persze minden egyéni preferencia. A felső szomszéd tudja javítani és rontani az emeletet :).

Én a 3.on lakom most és szeretem mert nem annyira meleg, a fák lombjai pedig az ablak előtt.

A 2.ra fogok költözni ott már a fák lombjai kicsit takarják a dolgokat, de legalább alulról fűtve vagyok és nem muszáj liftezni se. Nem mindenki szeret liftbe szállni, fóbiás ( én is kicsit az vagyok ).

De a 3. emelet talán a legjobb választás minden szempontból ( akár már panorámás 3. emeletit is ki lehet fogni ), már ha a 10 emeleteseket nézzük.

2021. máj. 23. 11:03
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

10.nek kétségtelen hatalmas előnye, hogy nincs felső szomszéd.

Viszont több a hátrány sajnos mint az előny.

1. Talán a legrosszabb a beázás és ez nem városi legenda, ez nagyon sűrűn fordul elő a legfelső szinteken.

2. A meleg, de erről már sokat írtak.

3. A lift ha elromlik vagy ha valaki nem szeret liftezni sokszor iszonyat sokáig tart kijutni.

4. Tűz esetén ( sose legyen ilyen ), innen van a legkevesebb esély a túlélésre.

5. A legfelső emeleten a csend előnye egyben hátránya is, ugyanis itt már nincs annyi mozgás ezért adott esetben betörésnek lehet kitéve, vagy pedig ( ha a 10. emelet felett van az átjárás a házak között ) akkor hajléktalanok költözhetnek be ), vagy használják sokan azt a fenti kis beugró részt tárolásra ( nem túl mutatós, inkább zavaró és még higiéniás aggályokat is felvet ).

Egy szó mint száz: nem hiába milliókkal olcsóbb a földszint meg a 10. emelet. Mindkettő rengeteg hátránnyal indul, amiket az előnyök sajnos nem tudnak kompenzálni.

De persze ha csak erre van pénz és a környék viszont szuper, akkor el kell fogadni. Mérlegelni kell előtte az biztos, mert ezeket mindig nehezebb eladni utána, mert kisebb rá a piac és kevesebbet is adnak érte az emberek a fent említett okokból.

2021. máj. 23. 11:07
 10/13 anonim ***** válasza:
41%

Legfelső, nem is kérdés.

Most is 9/9 lakom. A felsorolt hátrányok gyakorlatilag nálam nem léteznek.

(Klíma az elsőn is van, mindenképpen kell)

2021. máj. 23. 13:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!