Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Lakik valaki közel vasútvonalh...

Lakik valaki közel vasútvonalhoz vagy forgalmas főúthoz? Mi a hátránya? Kb 150m-en belül?

Figyelt kérdés
2021. máj. 18. 09:59
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

igazából telket vennénk ott, ezért is kérdeztem hogy mennyire lehet zajos. Fő út kb annyi amit írtam, vasút meg 250m légvonalban

Nem olcsó a telek, nem tudom mit csináljak. amúgy jó hely, új utca, most építkeznek sokan,de pont ez van a végén

2021. máj. 18. 11:28
 12/23 anonim ***** válasza:
31%

Ha nem olcsó a telek, akkor annak az árán nyilván kapsz csendesebb, nyugalmasabb helyen is telket.

Egy biztos, hogy amennyiért építkezel rá + a "nem olcsó" telek ára, annyiért biztos, hogy nem fogod tudni eladni, ha valamiért mégsem jön be.

Az emberek nagy része fél az ilyen házaktól, leginkább át is ugorja az ilyen hirdetéseket. Ha nem vagy már benne nyakig, akkor inkább ne bonyolítsd az életed! (2-es voltam)

2021. máj. 18. 11:34
 13/23 A kérdező kommentje:

ezért is kérdeztem, hogy ez a távolság mennyire közeli. azt reméltem, hogy nem.

A telek nekem nem olcsó, lehet másnak nem lenne drága.

A másik opció ahol lehetne építkezni, ott viszont egy közeli gépgyár van, ahol 250-300an dolgoznak 3 műszakban. a házhoz közel közlekednek, amikor mennek dolgozni. Nem tudom, az mennyivel lehet jobb?

Ez vidéken van, kicsi falu. Városban nem tudok telket venni, az már horror áron van.

2021. máj. 18. 12:02
 14/23 anonim ***** válasza:
66%

Ha ott csak ez a két opció van, akkor ne telket vegyél, hanem kész házat, vagy menj 2 faluval arrébb!

Egy új ház építése falun is annyi mint a városban, viszont a használt házak lényegesen olcsóbbak falun, mint a városban. Különösen akkor ne kezdj építkezésbe, ha csak kis pénzből tudsz gazdálkodni és minden fillér számít!

2021. máj. 18. 12:16
 15/23 anonim ***** válasza:
85%

Akármilyen szerényen is, de manapság egy 60-80 m2-es ház felépítése + telek + kerítés, még falun is alaphangon 30-40 millió.

De legyen csak 30 millió, ami totál abszurd, de számoljunk ennyit!

30 millióért már bármelyik faluban kacsalábon forgó palotát kapsz és nem a vasút, vagy a gépgyár szomszédságában.

Ma már másképp gondolkoznak az emberek, nem a 70-es években vagyunk, hogy az "építkezzünk bármi áron, mert az ad rangot!" filozófia érvényesül, hanem a gazdaságosság.

De te tudod!

2021. máj. 18. 12:23
 16/23 anonim válasza:
56%

Pesten, az egyik legforgalmasabb út mellett laktunk 4 hónapot.

Nem viccelek, rémálmomban ne jöjjön elő az az időszak. Összetettem a két kezem, amikor vissza tudtunk költözni vidékre, egy csendes kis utcába.

Nagyon gondoldd meg.

Vasút közelében hála Istennek még nem laktam, de az sem lehet valami kellemes, hallgatni a vonatok zaját mindennap.

2021. máj. 18. 13:05
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Gyerekkoromban nagymamám vasút mellett lakott. Imádtam akkor is és most is megnyugtató számomra a vonatok hangja. Szívesen költöznék ilyen helyre.
2021. máj. 18. 13:49
 18/23 A kérdező kommentje:

falun telek 4-6 millió, kisvárosban 15-20millió. nem kicsi különbség.

Felén 30-40 éves házakért simán elkérnek 30-40 milliót, és azon még kell javítani. Nézegettem a kínálatot, de vagy felújításra szorul, vagy 60-70 millió egy ház,ami tényleg szép, rendezett.

De ha nem vasút, vagy főút vagy gyár van a közelben, akkor van adótorony vagy vannak azbesztes palatetős házak. Mindenhol van vmi, ami miatt nem tetszik a hely.

2021. máj. 18. 13:57
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Bicskén konkrétan az 1-es főút mellett van a házunk. 1 ház van már csak közelebb hozzá. Eleinte furcsa volt, és persze zajos is, de megszoktuk.
2021. máj. 18. 15:20
 20/23 anonim ***** válasza:

Forgalmas főút agglomerációs szakasza mellett élünk - mármint közvetlenül, a főútra nyílik a kapunk. A google maps szerint 40 méterre van a háztól az úttest.

Annyira nem gáz a zaj mint hittem, nyáron éjszaka nem lehet nyitva tartani a hálószobában az ablakot ha az ember szeretne aludni, de kb. ennyi hátrányát érzem.

Meg nehézkes kocsival jönni-menni, mert kb. 70-80 km/h-val húznak el előttünk kamionok, motorosok, minden, így néha rossz kikanyarodni, főleg ha a szomszédok kint parkolnak és nem lehet kilátni... de mi igyekszünk nem nagyon autózni, úgyhogy ez annyira nem gyakori gond. Gyakran vannak elütve állatok a ház előtt, ez mondjuk engem nagyon nyomaszt és nagyon utálom.

Más gond nem igazán van. Én anno a forgalmas 1-es főút (és vele együtt forgalmas vasútvonal) mellett nőttem fel, engem nem annyira zavar a zaj.

2021. máj. 18. 16:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!